miercuri, 7 iunie 2023

Îndrăgostiții - Rațiunea, Subconștientul și Divinul.

Îndrăgostiții - Rațiunea, Subconștientul și Divinul.


În momentul de față, suntem în semnul Gemenilor, sau mai exact, Soarele tranzitează acest semn din perspectiva noastră pe Terra. Conștientizând această perioadă a anului, vreau să vă vorbesc puțin despre simbolismul cărții de Tarot, Îndrăgostiții, și una dintre secretele importante ale acestei cărți, precum și legătura sa cu semnul astrologic.

Tarotul nu este doar o unealtă folositoare pentru a descoperi informații; aceste seturi de cărți ascund secrete. De fapt, termenul de Arcane minore și Arcane majore înseamnă secrete mici și secrete mari.

Îndrăgostiții fac parte din Arcanele majore. De obicei, când apare această carte într-o citire, înseamnă relații, iubire, suflete pereche și alegeri importante. Totuși, vreau să priviți mai atent această carte pentru a descoperi unul dintre marile secrete ale sale.

Vom folosi Tarotul lui Rider-Waite din simplul motiv că este cel mai cunoscut și deja face parte din subconștientul colectiv. Când spui cuvântul "Tarot", automat ne gândim la acest set, care este cel mai des întâlnit.

Arthur Edgar Waite, care era inițiat în lojele Zorilor Aurii (Golden Dawn), voia să dezvăluie publicului larg aceste secrete ale Tarotului. Cărțile folosite în ordin erau foarte diferite; vom vorbi despre ele într-o altă postare. Acesta voia să arate lumii tainele acestea, dar nu putea face direct din cauza jurămintelor făcute în fața lojei de a păstra aceste informații secrete. Totuși, a reușit să transmită mesajul, iar voi îl puteți vedea dacă vă uitați cum trebuie la aceste cărți.





Priviți cu atenție cele 3 persoane din carte. Avem o femeie și un bărbat, iar deasupra lor este un înger ce îi veghează și gesticulează o fel de binecuvântare din brațele sale.

Bărbatul privește către femeie, dar femeia nu privește înapoi către bărbat, ci către înger.

Acum vă puteți întreba ce înseamnă mai exact această dinamică dintre cele trei personaje?

Cine sunt mai exact cele 3 persoane? Oare chiar vorbim de un înger, un bărbat și o femeie literalmente sau altceva? 

În perioada istorică când Arthur Waite a lucrat la aceste cărți, psihologia apăruse ca disciplină științifică. Mulți mistici și magicieni din Occident credeau că prin psihologie, inclusiv practica magică, putea fi recunoscută ca o știință. Acest lucru nu s-a întâmplat din diverse motive, dar, din fericire, a avut destulă influență asupra practicanților încât să ne ofere această formă mai ușor digerabilă pentru neinițiați de a înțelege aceste taine.


Pe scurt, Bărbatul este mintea conștientă, rațională, cea pe care o cunoaștem cel mai bine, fiindcă ne petrecem mare parte din viață în această stare de veghe, indiferent de sexul nostru. Mintea conștientă este perfectă pentru a gestiona viața de zi cu zi, folosind logica, limbajul, calculele, dar dificultatea sa este că nu poate interacționa prea ușor cu Divinul. Asta fiindcă, pentru a cunoaște pe Dumnezeu, trebuie să-ți deschizi inima sau, mai mult, latura irațională. De aceea, mulți atei sau materialiști, cum îmi place să îi numesc, spun că misticii și oamenii religioși sunt iraționali. În mod ironic, au dreptate, dar nu cunosc întregul adevăr.


Femeia este subconștientul nostru. Subconștientul nu se descurcă în a gestiona prea bine viața de zi cu zi. Acesta nu cunoaște limbajul vorbelor, matematica, logica prea bine. Limbajul subconștientului sunt imagini, simboluri, emoții și experiențe ce nu merg puse în cuvinte, fiindcă sunt de așa natură încât sunt... cam "irationale". Dar marele secret al subconștientului este că acesta este cel ce are acces la comunicare cu Divinul. Acesta poate fi Dumnezeu în funcție de religia pe care o urmezi sau alte zeități ce fac parte din totalitatea Unicului, Monada divină a hermetismului.

Deci, ca să vă dau și un sfat practic ca încheiere. Când practicăm magie, fie că aceasta este teurgie sau taumaturgie, ne folosim mintea conștientă să trimitem un mesaj subconștientului care, la urmă, să-l trimită Divinului. În felul acesta, creăm schimbări mai întâi în mintea noastră, care este parte din Divin, ca apoi acesta să creeze schimbarea pe care o dorim.


Revenind la asocierea acestei cărți cu semnul Gemenilor, Gemeni este semnul puternic asociat cu intelectul, comunicarea, informația și cunoașterea. Cei doi gemeni reprezintă în egală măsură și mintea bicamerală a omului. Cele două părți ale minții trebuie să lucreze împreună armonios pentru a se alinia cu Divinul. Când aceste două laturi nu sunt echilibrate, se relevă natura negativă mercurială a acestui semn, o tendință de a-ți schimba starea, opiniile și atitudinea de la o zi la alta.

Acest articol vine și ca completare despre "Gnoza" în cele 5 abilități esențiale pentru magie.

Dacă vreți să înțelegeți mai bine simbolistica Arcanei Majore, Îndrăgostiții, meditați cu această carte în față. E de ajuns să vă relaxați, să respirați rar și regulat în timp ce priviți cartea. Nu încercați să folosiți logica în timp ce o priviți, pur și simplu observați și priviți dincolo de culori și forme.


Multe binecuvântări.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu