duminică, 5 noiembrie 2023

Cele trei forme ale semnului Scorpion.

 Cele trei forme ale semnului Scorpion.


Fiindcă tot suntem în perioada Scorpionului, putem vorbi puțin despre acest semn astrologic misterios.

Și spun că este unul dintre semnele mai greu de înțeles fiindcă natura sa ține de tot ce este ascuns, misterios, aparent periculos.




Este semnul transformărilor extreme, a morții și renașterii, și a puterii de regenerare.

Dacă Scorpionul are o reputație negativă, este de înțeles din cauza acestor trăsături unice.

Vorbim despre un semn fix de apă dar care este condus de către planeta Marte.

Inițial am spune că să ai un animal ce de obicei trăiește în deșert reprezentând un semn de apă, nu prea are sens.

Dar sensul se regăsește în faptul că Scorpionii stau sub pietre și alte locuri întunecate, unde ultimele urme de umezeală se păstrează.

La fel, natura marțială a semnului combinată cu apa care este un element feminin este dezvăluită prin fierul din sângele menstrual.

Tabu este la ordinea zilei pentru Scorpion.

Totuși, elementul cel mai surprinzător la acest semn este faptul că are 3 forme de evoluție.

Nici un alt semn astrologic are așa ceva, și asta este o dovadă a capacității evolutive a energiei scorpionice, începând de la emoții extreme, sexualitate și latura auto-distructivă a insectei Scorpion, ajungând la stadiul de integrare sănătoasă a acesteia în forma de Șarpe iar ulterior în transcendenta îndeplinită prin semnul Acvilei sau a Păsării Phoenix ce renaște din propria cenușă.


1. Scorpion:

În acest stadiu al animalului care chiar reprezintă semnul în ochii majorității, Scorpionul este în stadiul său cel mai involuat.

Scorpionii, ca animale sunt cunoscute pentru faptul că înțeapă și uneori când sunt în colțiti, se înțeapă până și pe ei când știu că nu au cale de scăpare.

În acest stadiu al evoluției, putem să-l asociem cu parabola Broaștei și Scorpionului.

Scorpionul o roagă pe Broască să-l treacă peste un iaz. Broasca este reticentă fiindcă îi e teamă de Scorpion, fiindcă știe că e imprevizibil și periculos, dar totuși acceptă.

Broasca îl poartă pe spate și înainte de a ajunge la mal, Scorpionul o înțeapă. În timp ce amândoi se scufundă spre fundul lacului, pe cale de a muri, Broasca îl întreabă pe Scorpion:

"De ce m-ai înțepat? Mi-ai promis că nu o vei face"

Scorpionul îi răspunde consternat.

"Sunt un Scorpion, nu mă pot controla, așa sunt eu"


2. Șarpele:

În acest stadiu, energia semnului a trecut printr-un proces de evoluție și latura sa întunecată este integrată într-un mod sănătos.

Șarpele iar reprezintă pericol, instincte primare și sexualitate.

Dar în acest stadiu Șarpele simbolizează și viața și abilitățile de vindecare.

Chiar dacă șerpii sunt de obicei veninoși, din acel venin poate fi sintetizat antidot.

"Ceea ce poate să ucidă poate și salva viața" și aici Scorpionul transcende latura sa egoistă, punându-și abilitățile în slujba comunității, devenind tămăduitorul.

Este bine cunoscut că acest semn are și de a face cu medicina și chirurgia în mod deosebit datorită combinației a puterii lui Marte ce conduce orice lucru cu obiecte ascuțite și abilitățile inumane de concentrare.

O persoană ce se află în stadiul Șarpelui devine acest vindecător. El cunoaște tainele vieții și morții și își pune aceste cunoștințe în slujba celorlalți.


3. Acvila (Phoenix)

Acesta este ultimul stadiu al evoluției, și pasărea Phoenix se potrivește perfect.

Scorpionul este semnul Morții, și ca să ajungă la acest stadiu, acesta moare măcar în sens metafizic și se renaște din propria cenușă.

Dacă în stadiul Șarpelui acesta doar posedă această cunoștință, acum posedă și adevărata experiență a morții, a lumii de dincolo și s-a întors înapoi.

Acesta nu mai este lipit de pământ. Aripile sale îl poartă deasupra tuturor de unde vede și știe tot. Nici un alt semn astrologic are o formă de animal înaripat. Persoana începe în stadiul său evolutiv de Scorpion, lipit de pământ, ba chiar ascunzându-se sub pietre, sub pământ. Iar acum este liber de acesta. Poate zbura și ateriza unde pofteste, și prin transformarea sa constantă a obținut viața veșnică.

Foarte puțini ajung la acest stadiu din cauza dificultăților pe care le întâmpină pe drum.

Persoana trebuie să-și înfrunte temerile inclusiv finalitatea sa în spațiu-timp și să iasă dincolo renăscută.

Acest stadiu poate fi numit și cel al misticului, al omului ce pășește pe calea inițiatică și merge până la capăt, indiferent de provocări.




Ca încheiere, țineți minte că aici nu vorbesc doar despre oamenii cu Soarele în Scorpion, adică cei născuți între 23 Octombrie și 21 Noiembrie.

Poți avea soarele în orice alt semn și tot aveți acces la energiile acestui semn, fiindcă sigur aveți o planetă sau o casă cel puțin plasată pe acest semn, la fel și cu celelalte.

Poți fi născut cu soarele în Gemeni dar dacă ai ascendent în Scorpion sau câteva planete acolo, este posibil ca lumea să creadă că mai degrabă te-ai născut cu soarele în acest semn.


Dacă sunteți interesați de interpretarea astrogramei native, scrieți-mi un mesaj pe Facebook și vă pot ajuta cu acest serviciu.


Multe binecuvântări!

Frater Iustin

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu