luni, 20 noiembrie 2023

Jupiter și Mercur în retrograd până pe 1 Ianuarie

 Jupiter și Mercur în retrograd până pe 1 Ianuarie


Avem parte de un final de 2023 destul de dificil când vine vorba de planete în curs retrograd.

De fapt, cam toată a doua jumătate a acestui an a fost plină de "vreme" astrologică cel puțin dubioasă.

Începând din iulie, am avut Venus, Jupiter, Saturn și un Mercur retrograd, iar luna Decembrie pare să fie în continuare dificilă din cauza cuplului Mercur și Jupiter, care vor fi ambele în retrograd până pe data de 1 Ianuarie.




Știu că aveți măcar câteva mici cunoștințe de astrologie încât să înțelegeți că Mercur Retrograd creează tot felul de probleme.

În cazul meu personal, cel din luna Septembrie a fost dificil fiindcă lucram într-un domeniu ce ținea de internet, comunicare, transporturi și menținerea relațiilor de afaceri cu clienții.


Cam toată lumea din ziua de azi, fiind atât de avansată tehnologic, este mercurială. Când deschizi un smartphone un email, când vorbești sau trimiți emailuri sau mesaje, când te urci în mașină să ajungi la muncă sau vinzi, sau cumperi sau încerci să înveți și să memorezi ceva, întreprinzi o activitate mercurială.

De fapt, dacă am consulta Arbatelul Magiei, știm că de fapt acum suntem într-o epocă de dominație a spiritului Mercurial Ophiel.

Mercur la fel guvernează medicina, știința și inclusiv magia. Așa că înțelegeți când facem orice care măcar tangențial depinde de unul din aceste subiecte când Mercur e în retrograd, nu mai vedem aspectul mesagerului de bun augur care ne ghidează și ne ajută, ci cel al scamatorului și al iluzionistului.

În fine, nu vreau ca acest articol să devină un simplu rant, ci mai degrabă să subliniez cât de mercurială este lumea și epoca în care trăim. Toate vin cu beneficii și problemele de rigoare.

Mercur va fi iarasi retrograd începând cu 13 Decembrie până pe 1 Ianuarie 2024, așa recomand ca orice operațiune magică sau judecată ce necesită rațiune și concentrare să fie amânată la anul nou.

Jupiter a intrat în retrograd de pe 4 Septembrie aflându-se în semnul Taurului.

Dacă Mercur este latura noastră rațională și științifică despre care tot am povestit mai devreme, Jupiter este partea ce ține de credință, expansiune, religie și filozofie.

Tocmai de aceea semnele în care Mercur este puternic, Gemeni și Fecioara, sunt semne în care Jupiter are mici probleme.

Planeta credinței nu se descurcă atât de bine în semnul comunicării și nici al analizei.


La fel, Jupiter ține de expansiune și multiplicare. Este marele benefic și pur și simplu ne dă "Mai mult". Mai mulți bani, mai multă bucurie, mai multă plăcere, mai multă bunăstare.

Fiind în retrograd, acesta oprește robinetul expansiunii dându-ne mai puțin, iar așteptările noastre de a capitaliza pe final de an de tot felul de beneficii sunt astfel faultate.

Ba mai mult pe data de 9 decembrie avem un aspect între Jupiter fiind în retrograd în Taur în opoziție cu Venus care este în cădere în semnul Scorpionului.

Este clar o zi în care vom fi împinși spre obiceiuri proaste și relații trecute, poate unele ce ar trebui să rămână în trecut.

Pe 27 decembrie Soarele în Capricorn intră într-un aspect armonios cu Jupiter și aduce ceva energie pozitivă, măcar pentru o zi înainte de final.


Dar în esență, ne vom confrunta cu 2 săptămâni cel puțin în care atât rațiunea, cât și credințele ne vor juca feste. În care nu ne putem baza pe ambele, ceea ce creează un timp cam nebulos.


Știu că mulți dintre voi sunteți interesați de ritualuri de prosperitate și abundență, că de fapt mulți se apucă de magie fix din motivul acesta.

Între 13 Decembrie și 1 Ianuarie vă recomand să nu faceți astfel de operațiuni magice și să așteptați timpul mai favorabil începând cu anul nou.

În cazul acesta, venirea anului nou chiar se va simți că e ceva mai bun!


Multe binecuvântări!

Frater Iustin Levi

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu