duminică, 14 ianuarie 2024

Meditația zilnică cu o arcană din Tarot.

O parte din practica zilnică de inițiere include și folosirea Tarotului. Chiar dacă aceste cărți sunt folosite cel mai des în operațiuni de divinație, acestea au o funcționalitate mult mai vastă decât mulți și-ar imagina.

Practica aceasta este deosebit de simplă și poate fi făcută oricând, având la dispoziție 5 sau 10 minute.

Vei avea nevoie de un set de Tarot, de preferat Waite-Smith, Marseilles sau Golden Dawn. Dar orice variațiune a versiunii Waite-Smith este foarte bună, fiindcă aceasta oricum are o încărcătură simbolică puternică pe partea hermetică sau cabalistică. Totuși, Arthur Edgar Waite era un membru prolific al acestui ordin și chiar dacă este un set ce a fost dat public, acesta este plin cu taine și secrete specifice acestui ordin magic.


Aș putea zice că e totuși surprinzător cât de mulți folosesc acest set, dar nu cunosc adevărata semnificație a fiecărei arcană.

Ce trebuie să faci este să amesteci cărțile în timp ce respiri regulat și relaxat, gândindu-te la ce lecție ai de învățat în acea zi.

Apoi, când simți că intenția îți este bine setată în setul de cărți, extrage o carte la întâmplare și meditează la ea.

Această formă de meditație nu necesită vreo altă pregătire în prealabil, este îndeajuns să stai liniștit în scaun sau fotoliu și să privești cartea. Nu încerca să analizezi sau să îți folosești rațiunea prea mult în timp ce o privești. Pur și simplu uită-te la ea fără judecăți sau raționamente forțate.

Ideea este să privești dincolo de culoare, formă și scenele descrise, iar subconștientul singur ca deduce tainele acestei arcane.

Este îndeajuns să o privești 5 minute; poți să o faci pentru mai mult, dar orice peste 15 minute te-ar forța mai mult decât este necesar.

O altă alternativă folositoare este să pui cartea în fața ta lângă calculatorul tău în caz că lucrezi de acasă. În felul acesta, cartea mereu va face parte din câmpul tău vizual pe timpul zilei. La finalul zilei, notează-ți într-un caiet cartea extrasă și observațiile tale legate de aceasta și ce evenimente s-au petrecut pe parcursul zilei.

Multe binecuvântări.

Frater Iustin Levi

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu