În articolul acesta voi face cumva fix opusul acestei legi. Fiindcă în loc să nu vorbim despre occultism, vom vorbi.
Dincolo de ironia acestei situații, am zis că e cazul să explorăm puțin și ideea acestei legi nescrise în tradițiile mistice din occident (Europa, America de Nord, Australia) unde au apărut și sunt practicate cel mai des.
Să păstrezi liniștea sau tăcerea este una dintre legile cu care ne întâlnim în această practică: "Să știi, să îndrăznești, să vrei, să taci".
Fiecare are câte un rost aparte dar ne vom concentra pe ultima în mod deosebit, fiindcă pare a fi și cea care este cel mai des încălcată de către un aspirant sau cineva ce vrea să pășească pe această cale de dezvoltare spirituală.
Este ușor de înțeles că în trecut, mai ales în perioada în care Europa era foarte religioasă și Biserica Catolică avea putere deosebită, să taci era o necesitate legată de supraviețuire. Chiar dacă în mod ironic, mulți dintre practicanții magiei ceremoniale se întâmplau să fie chiar preoți, călugări, cardinali etc., exista mereu pericolul unei acuzații de vrăjitorie, necromanție, venerare a diavolului, și asta ar fi fost de ajuns să ajungi torturat iar ulterior executat prin ardere în urma unei interogări îngrozitoare din care se poate extrage o mărturie falsă.
Din nefericire, foarte mulți oameni nevinovați au fost acuzați pe nedrept că ar fi practicat vreo știință ocultă și au suferit o astfel de soartă. Multe femei au avut de suferit o asemenea soartă dar și destui bărbați, unii dintre ei fiind foarte faimoși precum Giordano Bruno.
Evident, nu puteai să vorbești despre ce făceai, că aveai o practică magică indiferent că era de natură rozicruciană sau păgână. Situația putea fi de așa natură încât inclusiv oameni ce au încercat să ducă o viață creștină cât mai bună au ajuns victimele acestor acuzații.
Astăzi, binențeles că nu mai avem de-a face cu astfel de indivizi care se folosesc de religie numai ca să-și satisfacă setea de sânge. Acești oameni mai există, și nu cred că vor dispărea vreodată, dar sunt mai puțini, iar instituțiile bisericești au pierdut din putere.
Mai recent, cu venirea fascismului și comunismului astfel de represiuni îngrozitoare mai degrabă veneau din partea statului laic. Se întâmplase tocmai fiindcă devenise mai convenabil pentru oameni cu tendințe sociopate sau psihopate să se faciliteze de puterea fulminantă a statului totalitar.
Dar hai să examinăm și un motiv ce nu are nici o legătură cu pericolul torturii și a unei morți îngrozitoare și să ne concentrăm pe motivația spirituală sau magică pentru care este recomandat să nu vorbești despre ce faci.
Dintr-o perspectivă pur taumaturgică, pur și simplu dacă vorbești despre ce fel de ritual ai de gând să faci, ce obiective ai de îndeplinit, te vei trezi că energia pe care ar fi trebuit să o întrebuințezi în a îndeplini sarcina respectivă îți este risipită. Vorbind despre ce faci sau vrei să faci, în loc să folosești și să aplici voința ta, o împrăștie în urechile și ochii tuturor, și în felul acesta te păcălești singur că deja ai îndeplinit ceva, când de fapt nu ai îndeplinit absolut nimic.
Nu are rost să le spui prietenilor, rudelor sau amicilor de pe Facebook că vei face sau ai făcut nu știu ce ritual ca să îți întâlnești partenerul sau partenera viselor. Ce scop ar îndeplini așa ceva? Absolut nimic.
Încă unul esențial este faptul că în timp ce vorbești, nu asculți. Iar când ești la început sau interacționezi cu cineva care te poate învăța, cel mai bine nu vorbești și accepți ce ți se zice. Asta vine de la sine. Dacă nu înțelegi importanța acestui motiv, nu vei ajunge nicăieri prea curând.
Alt motiv bine întemeiat pentru care să nu palavragești despre practica zilnică de ritualuri sau studiile tale, mai ales unor persoane care nu au habar, este fiindcă aruncând cu tot felul de termeni specifici practicii tale, poți ajunge să te umfli în pene pe baza a ce povestești în loc să îți vezi de muncă zilnică pentru a face progrese adevărate. În plus, oamenii de rând sunt ușor de impresionat, dar scopul nu este să impresionezi pe absolut nimeni, ci să lucrezi pentru propria persoană cu cât mai multă atenție, să îți potolești ego-ul și să înțelegi că ai venit aici să înveți, nu să te prefaci că înveți.
Ultimul motiv pentru care e bine să nu vorbești este că de multe ori vei realiza că nivelul tău de înțelegere va crea o barieră de comunicare cu alții, în mod deosebit pe subiectele spirituale sau ezoterice. Te vei trezi că dacă vorbești, că de fapt vorbești total alta limbă cu interlocutorii tăi, și rezultatul poate fi de 2 feluri. Ori se vor uimi de ce știi și ce spui, ceea ce e un lucru negativ fiindcă așa poți cădea în capcana măririi ego-ului, ori vor crede că ești nebun și dus cu sorcova, fiindcă într-o lume materialistă vei părea ca un nebun din moment ce cauți transformarea de sine și experiența Divinității.
Cu ocazia asta termin și eu de vorbit.
"Să știi, să îndrăznești, să vrei, să taci"
Frater Iustin Levi
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu