vineri, 23 august 2024

Ce te afectează fizic, te afectează și spiritual.

„Ceea ce este sus este și ceea ce este jos, ceea ce este jos este și ceea ce este sus.” La această expresie pot adăuga și „Ce este în interior este și în exterior.”

Această lege ne învață că universul funcționează în aceste sisteme de corespondențe; le găsim între astre și viețile noastre sau evenimente pe pământ, între obiecte simbolice ce le putem folosi în ritual ca ulterior să afectăm realitatea, sau cum gândurile și vorbele noastre reverberează în cosmos ca ulterior să reflecte această realitate închipuită.



De mii de ani, practicile șamanice și inclusiv cele magice până în ziua de astăzi au inclus consumul de plante sacre, ciuperci și tehnici de schimbare a conștiinței pentru a obține acea stare în care putem interacționa cu forțele ascunse din sinele nostru sau inclusiv spirite.

Uitându-ne la Biblie, vedem un avertisment serios legat de folosul halucinogenelor și pericolul la care ne expunem folosindu-le în scopuri de recreere sau relaxare, cam cum le folosește aproape toată lumea în ziua de astăzi. Traducerea din greacă „farmakia”, ce înseamnă pe românește Farmacie sau folosirea acestor plante, a fost adaptată în mai multe limbi ca Vrajitorie.

Acum, inițial am fi spus că este doar o simplă eroare de traducere, și da, ținând cont de câte ori Biblia a fost tradusă, retradusă și adaptată, s-au ajuns la astfel de erori. Totuși, aici cred că acest avertisment este unul pertinent din mai multe motive, dar în primul rând din motivul stipulat și în titlu: „Ce te afectează fizic, te afectează și spiritual.”

Folosirea canabisului, ciupercilor, alcoolului și a altor droguri din ziua de azi nu vine doar cu pericolele imediate asupra trupului. Aceste substanțe sau fumul inhalat sunt evident toxice pentru trupul nostru fizic și creează mici vulnerabilități de sănătate.

Când fumăm țigări, inhalăm fum la temperaturi înalte cu sute de compuși chimici ce pot crea micro leziuni și arsuri în sistemul nostru respirator.

Alcoolul, mai ales consumat în exces, poate duce la o sumedenie de probleme de sănătate sau la schimbări de comportament, ce uneori pot fi fatale din cauza lipsei de bună judecată.

Bineînțeles, consumul acestora creează aceste deschideri și vulnerabilități sau stres asupra trupului fizic, dar ulterior și asupra celui eteric și astral. Iar aceste efecte ajung să fie resimțite mai multe zile sau chiar săptămâni după ce consumul s-a terminat.

Oricum, nu vă spun acum să nu consumați absolut deloc, fiindcă așa vreau eu și că știu eu mai bine, ci doar să fiți precauți.

Voi fi sincer și spun că am judecăți serioase asupra drogurilor și celor care le consumă și, în general, o opinie foarte negativă, fiindcă nu îmi închipui cum m-aș lăsa eu să cedez atât din autocontrolul meu. Au fost instanțe în care m-am intoxicat destul de serios cu alcool, iar pe lângă efectele și durerile aferente de cap fizice de după, simțeam și că, oricât de mult aș fi vrut să îmi mențin această limită de bun simț, comportamentul meu nu îmi mai aparținea. Scotea la suprafață multe emoții negative, care, chiar dacă sunt și ele parte din mine, m-aș fi putut lipsi de ele în acele momente din viață.

Efectele eterice sau astrale sunt atât de puternice încât un alt „spirit” ajunge să posede consumatorul, la fel ca în ceremoniile lui Dionis, în care se consumau cantități copioase de vin și beția era considerată ca fiind posesia spiritului dionisiac. Dar, măcar în acele instanțe, știm că acest consum era cu un anume scop ceremonial, nu doar pentru divertisment.

În continuare, personal nu mă expun decât la alcool din când în când, și asta pe cât mai rar posibil față de acum câțiva ani când devenise un obicei.

Nu vreau să credeți cu această ocazie că sunt 100% împotriva consumului halucinogenelor și altor substanțe absolut deloc.

S-a întâmplat ca un membru al anturajului meu ocult să fi descoperit o cale șamanică în care plante sacre sunt consumate responsabil în ceremonii șamanice cu un scop bine definit, și am învățat multe din ce mi-a povestit.

Dar sper să revin și la experiențele sale și ce se poate învăța sau câștiga din acestea și cu altă ocazie.

Multe binecuvântări,  

Frater Iustin

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu