luni, 30 octombrie 2023

De unde poți cumpăra cărți despre misticism, magie și alte științe ezoterice.

 De unde poți cumpăra cărți despre misticism, magie și alte științe ezoterice.


Este clar că trăim într-o perioadă uimitoare din punct de vedere tehnologic și informational. 

Internetul ne-a conferit uimitoarea abilitate de a avea acces la întreaga bibliotecă de texte oculte, texte care de altfel ar fi extrem de dificil de obținut până și în anii '90.

Poate scepticii ar fi de alta parere, dar in acest moment putem spune ca suntem intr-o epoca de aur cand vine vorba de accesul la informatie ezoterica.

Bineînțeles, o dată cu acest acces survin și dificultăți în a descoperi informație cu adevărat valoroasă și autentică, iar aici putem apela la câțiva indivizi care si-a dedicat acestei activități. 



Aici pot să îi numesc pe Joseph H. Peterson, un autor și editor prolific ale textelor magice și deținătorul paginii de internet Esoteric Archives.

Cealalta persoane este Denis Poisson și canalul sau de Youtube, Foolish Fish unde face recenzii pentru carti magice.

Denis este genul de om insetat de cunoastere la care poti apela sa vezi daca un text pe care vrei sa il cumperi merita investitia sau nu.


Este adevarat ca multe carti ce trateaza aceste subiecte precum magie, qaballah, meditatie, astrologie, yoga etc. nu prea sunt usor de gasit in Limba Romana.

Totusi din fericire exista cel putin o editura care abordeaza acest subiect cu un grad mare de seriozitate si publica carti de interes: Editura Herald.

Daca partea practica tinde sa lipseasca de la Herald, eu sunt de parere ca macar in materie de teorie, simbolism si comentarii de texte sacre din mai multe religii si cai mistice sunt foarte priceputi.

In plus regasim multe texte traduse chiar foarte bine, iar acesta este un lucru pe care il apreciez mult.

Cealalta editura Romaneasca pe care o apreciez este Esoteris care mai mult de 20 de ani a fost cam unica sursa de texte magice traduse in limba romana. 

Din pacate calitatea printului si a traducerii nu este chiar excelenta dar in lipsa altor variante, chiar se merita investit in cartile lor. In plus acestia pun la vanzare carti si grimoire-uri de renume la preturi foarte convenabile pentru buzunarul local.


In continoare va voi lista cateva site-uri la care am apelat personal pentru a comanda carti majoritatea aduse din afara si in limba engleza.


1. Elefant.ro

2. Karte.ro

3. Libristo.ro

4. Enbook.ro


Ca nota de incheiere; Stiu ca multi dintre voi apelati la carti in format PDF, multe dintre ele disponibile gratis online. 

Chiar daca nu neg absolut deloc facilitatea acestui format, consider ca este extrem de important sa cumparam cartile pe care le citim din cateva motive.

Primul este fiindca la fel cum aceste carti electronice sunt disponibile acum, nu stim ce va rezerva viitorul. 

Vedem deja cum cenzura cel putin la nivel international incepe sa isi faca aparitia iarasi.

Momentan se pare ca nu afecteaza textele mistice si magice dar s-a ajuns la un punct in care carti nu mai sunt disponibile pe site-uri precum Amazon din motive mai degraba politice.

Magia mereu a fost un subiect sensibil si a fost tratata in feluri variate de catre stabiliment, dar cel mai des tinuta la marginea societatii "civiizate".

Nu stim ce ar putea sa ne rezerve viitorul in privinta asta, si ne putem trezi cum unele carti vor ajunge supra editate in asa fel incat sa nu ofenseze sensibilitatile unor indivizi.

Mentionez ca exemplu aici Picatrix sau Ghayat Al Hakim care deja contine avertismente ca aceasta carte contine formule si intentii magice considerate astazi imorale sau inclusiv Mystical Qaballah a lui Dion Fortune ce a ajuns sa fie criticata nu pentru continut ci atitudinea ei personala fata de sexualitate si populatii din alte parti ale lumii decat cea din care ea facea parte.

Al doilea motiv este unul mai degraba practic.

Stiu ca pentru multi dintre voi poate deveni obositor sa scrolati pe monitorul unui calculator sau a unei tablete.

Sa aveti parte de o zi buna!

Frater Iustin


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu