vineri, 27 octombrie 2023

Rostul Ritualului Mic al Pentagramei.

Rostul Ritualului Mic al Pentagramei.


Al doilea articol de pe acest blog tratează subiectul Micului Ritual al Pentagramei și cum poate fi făcut pas cu pas.

Atunci, intenția mea era să vorbesc doar despre practica acestui ritual în forma sa de alungare (banishing) și nu am apucat să intru prea mult în originea acestui ritual sau latura teoretică.

Ca să înțelegeți Micul Ritual al Pentagramei, trebuie să înțelegeți mai întâi originea acestuia.

În ziua de azi, acest ritual fundamental a fost adoptat de către zeci de sisteme magice și loje ca fiind fundamental. Din cauza prezenței acestuia mai peste tot în cercurile oculte, multă lume are părerea greșită că acest ritual este unul străvechi, cu rădăcini în practici magice ce datează cel puțin 500 de ani, poate chiar mai mult.

Acest lucru nu este adevărat.




Dar doar fiindcă nu este adevărat, asta nu înseamnă că acesta ar fi un ritual ineficient.

Faptul că a fost adoptat de către atâția magicieni este un testament al funcționalității acestuia.

Probabil printre primele atestări vin din momentul formării Ordinului Hermetic ai Zorilor Aurii (The Hermetic Order of the Golden Dawn), și servea ca ritual ce era dat noilor membrii cu gradul de Neofit.

Ulterior, forme mai diferite ale acestui ritual erau date când inițiatul avansa în alte ranguri din Ordinul Exterior ai Zorilor Aurii precum Zelator, Theoricus, Practicus și Philosophus.

În primele 6 luni, noul inițiat în gradul de Neofit trebuia să facă numai acest ritual și nimic altceva în plus.

Totuși azi, din cauza faptului că Israel Regardie a publicat "The Golden Dawn" între 1937 și 1940 spre groaza foștilor membri, dezvăluind secretele acestei loje prestigioase, Ritualul Mic al Pentagramei a ajuns să fie atât de cunoscut și practicat de cam "toată lumea ocultă".


Acest ritual este alcătuit din următoarele părți pe care le-am descris în acel articol.


1. Crucea cabalistică

2. Trasarea pentagramelor în cele 4 puncte cardinale începând de la EST și continuând spre SUD, VEST terminând în NORD

3. Invocarea celor 4 Arhangheli ai celor 4 puncte cardinale. Raphael în EST, Michael în SUD, Gabriel în VEST și Uriel în NORD.

4. Încheierea cu crucea cabalistică.

5. Ritualul pentagramei are 2 forme.


1. Forma de invocare

2. Forma de alungare.

Ambele forme sunt aproape identice.

Singura diferență este că în forma de invocare se trasează o pentagramă de pământ de invocare începând din punctul de sus înspre cel din stânga jos iar în forma de alungare se începe din punctul din stânga jos înspre cel de sus.

Cu forma de invocare, chemi energiile elementale din Malkuth, ale "Pământului" și ridici energia magică.


Cu forma de alungare le împingi departe de tine și cureți această energie prezentă.

Această formă este menită să curețe câmpul eteric din spațiu înconjurător de orice influență dăunătoare, energie negativă sau paraziți eterici.

Mai are și rolul de curățire a minții practicantului. Efectiv poți să te gândești la ceva ce te deranjează, niște gânduri sâcâitoare și să faci acest ritual ca să-ți iei mintea de la aceste lucruri.

De aceea este recomandată ca neofitul să o facă în fiecare zi măcar o dată.

Efectele sunt multe și variate, iar acestea depind mult și de practicant și cam ce fel de viață a dus până în momentul în care a pășit pe calea magicianului.


În general nu este o problemă dacă faci acest ritual înaintea altei ceremonii sau ritual dar recomand mare atenție când începeți să faceți eforturi conștiente și il faceți în fiecare zi.

Mai exact, toate ritualurile magiei teurgice ale ordinului Zorilor Aurii au acest rol de purificare a practicantului.

Dar dacă practicantul duce deja o viață impură și nu este aliniat cu rostul său pentru care a venit pe această lume, efectele pe termen de câteva luni pot fi dramatice în sens pozitiv și uneori resimțit negativ.


De exemplu:

Dacă te afli într-o relație toxică sau ai mulți prieteni falși, să nu te miri dacă practica va duce la evenimente precum despărțire sau alienarea de acești grupuri de prieteni dăunători.

Efectele resimțite pot părea că sunt negative, dar trebuie să înțelegeți că de fapt pe termen lung espre spre îndreptarea ta.

Văd deseori în grupurile de Facebook cum se vorbește sporadic în meme cum că trezirile spirituale pot fi dramatice. De cele mai multe ori aceste discuții duc la o înșiruire de termeni elevați legați de expansiunea conștiinței sau chestiuni similare.

Efectele acestei forme de magie înaltă doc tot acolo, dar schimbările mai întâi vor avea loc aici și acum inclusiv în activitățile tale de zi cu zi.


Cam atât pentru astăzi legat de Micul Ritual al Pentagramei.

Multe binecuvântări.


Frater 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu