duminică, 15 octombrie 2023

Lista de spirite cu care fac ritualuri.

Spiritele cu care fac ritualuri


A trecut deja ceva timp de cand am anuntat ca va pot ajuta cu ritualuri magice si ca majoritatea operatiunilor magice sunt desfasurate cu ajutorul spiritelor.

Stiu ca multi dintre voi probabil aveti intrebari legate de acestea, natura lor, ce puteri au, si ce pot face pentru voi.

Mai jos, va prezint lista de spirite cu care pot interactiona in momentul de fata, si pentru a evita conversatii fara sfarsit in care va explic teorie magica sau ce face cutare spirit am zis ca mai bine alcatuiesc lista aceasta.

Atentie! Acesti articol va fi mai lung asa ca cel mai bine mergi si ia-ti o cafea sau un ceai si revino sa il citesti pe tot. 
Te-ai intors? Hai sa incepem!



Veti observa ca majoritatea sunt Ingeri si Arhangheli, dar printre ei regasiti si Spiritele Olimpice mentionate in Arbatel, cat si cei 4 Regi ai elementalilor. 

Daca regasiti numele unor ingeri sau arhangheli ce sunt specializati pe atat elemente cat si forte planetare, sa nu va mirati. Aceste entitati sunt complexe in natura, este posibil ca ei sa aiba inclusiv alte functii legate de alte domenii, activitati, forte si influente pe care inca nu le cunoastem.


Voi incepe cu Arhanghelii, ce au puteri legate de cele 7 planete si 4 elemente traditionale. Apoi continuam cu cele 7 Spirite Olimpice regasite in Arbatel, si incheiem cu cei 72 de ingeri ai numelui extins al lui Dumnezeu - Shemhamephorash.

Voi lista majoritatea puterilor ale acestor spirite si cum va pot ajuta. 

Tineti cont ca acestea nu sunt toate, iar daca veti cauta pe internet sau in carti e posibil sa gasiti si altele. Eu le-am insirat doar pe cele mai cunoscute pentru a nu scrie un intreg roman in acest articol.

In egala masura, exista mai multi arhangheli si ingeri decat cei regasiti in aceasta lista. Numarul lor poate fi chiar infinit, acestia sunt cei pe care ii cunosc si am experienta lucrand cu ei.


Arhanghelii


Michael - Controleaza elementul Foc si puterile planetare ale Soarelui

Elementul Foc:

Pentru a slabi si a te pune sau mentine in forma fizica

Pentru tenacitate intr-o competitie

Pentru protectie

Pentru a spori pasiunea

Pentru orice legat de foc. Este in mod deosebit folositor persoanelor care lucraza sau se expun la foc, de exemplu pompierii.

Puterile planetare ale Soarelui: Ambitii si dorinte lumesti, noi proiecte sau joburi, pace, pentru a obtine bani si favoruri din partea oamenilor aflati in putere, recapatarea vitalitatii, recapatarea obiectelor sau proprietatilor pierdute, noroc, noi proiecte, prietenie, sanatate fizica si mentala, aducerea bucuriei in viata de zi cu zi, promovari, nobilitate, avansari in cariera, onoare, lumina, indeplinire personala, promovare, incredere de sine, vitalitate, legea, banci, masculinitate si paternitate, copii mici si tineri.



Gabriel - Controleaza elementului Apa si puterile planetare ale Lunii

Elementul apa:

Pentru a vindeca furia, depresia, melancolia si supararile

Pentru vindecare in urma unei rani emotionale

Pentru orice legat de iubire adevarata

Pentru orice legat de apa, inclusiv calatorit pe apa.

Puterile planetare ale Lunii:cursul si ciclicitatea puterii magice, toate lucrurile casnice legate de casatorie, in mod deosebit de natura feminina, fertilitatea feminina, probleme de natura emotionala, puteri extra senzoriale, agricultura, animale domestice, mesaje, vise profetice, calatorii pe apa, navigatie, comert pe apa, maternitate, noi inceputuri, calatorit in astral, emotii, imaginatie, inspiratie, intuitie, secrete, somn, reincarnare.


Kamael - Controleaza puterile planetare ale lui Marte

Puterile planetare ale lui Marte: Curaj in forma sa fizica, infrangerea dusmanilor, tot ce e legat de razboi inclusiv preventia sau victoria, distrugere, masculinitate, potenta sexuala pentru barbati, rezistenta fizica la efort, apetit sexual, vanat, sporturi competitive de toate felurile, proceduri chirurgicale, lucratul cu fier sau alte metale, forta fizica, armata, onoare, ruperea de vraji, asertivitate, ambitie, conflict, furie si inclusiv calmarea acesteia, victorie.


Rafael - Controleaza elementul Aer si puterile planetare ale lui Mercur

Elementul Aer:

Pentru comunicarea ideilor cu usurinta altora

Pentru un drum bun pe distante scurte

Pentru ajutor in practica meditatiei

Pentru a spori memoria, gandirea si restul abilitatilor intelectuale

Pentru a trece de teste si examene

Puterile planetare ale lui Mercur: Afaceri si succesul acestora, infleunta asupra oamenilor, teatru, abilitati intelectuale, vorbitul in general inclusiv in public, inspiratie, scriere si scriitori, poeti, tot ce este legat de studiu si educatie, transport pe pamant si aer, vindecare, presa, matematica, industrie, inteligenta, istetime, afaceri, cumparaturi, vanzari, comunicare in toate felurile sale, informatie, perceptie, stiinta, intelepciune, magie.


Sachiel - Controleaza puterile planetare ale lui Jupiter

Puterile planetare ale lui Jupiter: Indeplinirea ambitiilor in general, sanatate si bogatie, legarea de prietenii si castigul de prestigiu social, lege si justitie, avocati, success in general, onoruri si premii, noroc si jocuri de noroc, prosperitate, expansiune, putere, speculatii financiare, acumularea de avere, educatie superioara, religie, filosofie, spiritualitate, crestere, faima, lideri, partide politice, politica in general, regalitate, viziuni, fertilitate masculina, relatii publice.


Anael - Controleaza puterile planetare ale lui Venus

Puterile planetare ale lui Venus: Dragoste si iubire, prietenie, casatorie, arta, teatru, arte plastice, frumusete, senzualitate, placere, comfort, lux, romantism, frumusete fizica, sexualitate, intalniri, parteneriate personale sau de afaceri, armonie, muzica, contracte, venit individual, manifestarea de obiecte, femei.


Cassiel - Controleaza puterile planetare ale lui Saturn

Puterile planetare ale lui Saturn: Pamant si proprietate, karma, oameni batrani, saracie, cunostiinte din astral, agricultura, cunoastere ezoterica, lectii karmice, moarte, exterminarea daunatorilor, comunicarea cu spirite, atacuri psihice, aparare psihica, lucruri pierdute, persoane disparute, cladiri, granite si limite, timp, autoritate, intelepciune, afaceri, politica, minerit, arehologie, moralitate, responsabilitate, protectie impotriva otravei, banci, legaminte, contracte, istorie, longevitate, imobiliare, structuri, obstacole.


Uriel - Controleaza puterea elementului Pamant

Elementul Pamant:

Pentru a ajuta cu divinatia (cartomantie, geomantie, rune)

Pentru orice legat de finante

Pentru a obtine bunuri materiale si bani

Pentru a “reveni cu picioarele pe pamant”



Cei 4 Regi Elementali:

Aceste 4 spirite vin sub ieraria celor 4 Arhangheli ce controleaza elementele.

Au puteri asemanatoare cu acestia si ajuta cu orice legat de de elementul asociat din punct de vedere magic. 


Acestia sunt:

Djinn: Regele elemental de foc

Nicksa: Regele elemental de apa

Paralda: Regele elemental de aer

Ghob: Regele elemental de pamant


Chiar daca acestia isi exercita controlul asupra elementalilor la fel ca Arhanghelii, cei 4 de aici pot actiona si interactiona ceva diferit, asa ca energia resimtita sau efectele nu vor fi identice. 

In functie de ce ai nevoie sa fie indeplinit sau de afinitatea ta, merge sa apelezi fie la Arhangheli fie la Regii Elementali.


Cele 7 spirite Olimpice






Cele 7 spirite Olimpice sunt mentionate prima data in grimoire-ul “Arbatel - Despre magia anticilor” 

Gasiti un scurt articol despre aceasta carte aici.

Aceste spirite sunt si ele puternic asociate cu cele 7 planete antice si poseda multe asemanari cu cei 7 Arhangheli planetari in ceea ce puteri poseda sau lucruri controleaza.

Originea acestor 7 spirite este in continoare infasurata in mister, dar dealungul secolelor s-au dovedit sa fie foarte usor de contactat si abordat pentru ajutoare de toate felurile. 

Fiindca deja am mentionat lista de puteri planetare in paragrafele de mai sus, nu o voi face aici, asa ca va mentionez doar numele lor si planetele corespondente.

Aratron: Controleaza puterile lui Saturn

Bethor: Controleaza puterile lui Jupiter

Phaleg: Controleaza puterile lui Marte

Och: Controleaza puterile Soarelui

Hagith: Conroleaza puterile lui Venus

Ophiel: Controleaza puterile lui Mercur

Phul: Controelaza puterile Lunii


Cei 72 ingeri ai numelui extins al lui Dumnezeu.





Acesti ingeri sunt asociati cu practicile cabalistice si au in egala masura corelatie cu cate 5 grade din fiecare semn astrologic. Tind sa fie mai specializati decat arhanghelii planetari. Au puteri variate pentru tot felul de situatii, unele pot fi foarte specifice.

Iata lista cu cei 72 de ingeri si pentru ce pot fi chemati.


1.Vehuiah: Pentru a duce la capat o activitate dificila. Pentru intari vointa. Pentru a obtine stima de sine si a altora.


2. Yeliel: Pentru sex pasional. Pentru a calma o relatie tumultoasa. Pentru a atrage iubire. Pentru a obtine fidelitatea partnerului.


3. Sitael: Pentru protectie impotriva ghinionului. Pentru a descoperi adevarul. Pentru a opri barfa si ipocrizia. Pentru a gasi un servici sau job. Pentru protectie impotriva armelor si a fiarelor salbatice.


4. Elamiah: Pentru a opri chinuri mentale. Pentru a gasi metode noi pentru rezolvarea de probleme. Pentru a calatori in siguranta


5. Mahasiah: Pentru a aduce pace. Pentru a invata ca un geniu. Pentru vindecarea bolilor.


6. Lelahel: Pentru a inspira iubirea in cineva. Pentru a castiga faima prin talent. Pentru a spori norocul in relatie cu ambitiile tale. Pentru inspiratie artistilor.


7. Achaiah: Pentru a-ti face afacera cunoscuta. Pentru a preface dusmani in noi prieteni.


8. Cahetel: Pentru a respinge puterile raului. Pentru o voce puternica. Pentru control asupra naturii, mai exact agricultura.


9. Heziel: Pentru a obtine prietenia oamenilor mari si puternici. Pentru a determina pe cineva sa se tina de promisiune. Pentru protectie impotriva dusmanilor ascunsi.


10. Eladiah: Pentru a vindeca boala. Pentru a depasi negativitatea. Pentru a intelege stiintele naturii.


11. Laviah: Pentru a gasi oameni care te vor urma. Pentru a invinge sau calma dusmani. Pentru a castiga faima prin talentele tale. Pentru puterea de a-i influenta pe cei faimosi.


12. Hahaiah: Pentru a opri greutati ale vietii. Pentru a preface dusmani in noi prieteni. Pentru a descoperi raspunsuri tainice in vise.


13. Yezelel: Pentru a obtine inspiratie ca scriitor sau artist. Pentru a reuni indragostiti. Pentru a trece de examene si teste. Pentru a descoperi planurile unui dusman.


14. Mebahel: Pentru a salva o cauza buna. Pentru a evita nedreptatea intr-un proces juridic. Pentru a descoperi inamici ascunsi.


15. Hariel: Pentru a aduce pace in camin sau in casa ta. Pentru a spori puterile magice. Pentru a descoperi puteri pasnice la probleme. Pentru a calmarea durerilor.


16. Hakemiah: Pentru a opri tradatori. Pentru a-i opri pe cei care te chinuie sau agreseaza. Pentru a obtine demnitate si prosperitate.


17. Lavel: Pentru a compune muzica. Pentru a canta muzica. Pentru a depasi depresia si tristetea. Pentru a inventa si proiecta ca un geniu.


18. Keliel: Pentru a evita dusmani. Pentru a fi mai putin vizibil. Pentru a creea confuzie intre dusmani.


19. Lavaviah: Pentru a starni dragostea. Pentru a fi iubit de catre prieteni si respectat de dusmani. Pentru a lua decizii bune si intelepte. Pentru o memorie si inteligenta exceptionala.


20. Pahaliah: Pentru a-ti gasi echilibrul. Pentru puterea de a te bucura. Pentru a descoperi o cale spirituala.Pentru a converti pe necredinciosi si atei.


21. Nelachel: Pentru a opri calomnia. Pentru a reduce negativitatea. Pentru puterea de a face calcule matematice ca un expert.


22. Yeyayel: Pentru bogatie, faima si succes. Pentru protectie in timpul calatoriilor. Pentru a incheia contracte de afacere favorabile.


23. Melahel: Pentru a calatori in siguranta. Pentru puterea de a te apara de arme albe sau de foc. Pentru a te recupera rapid in urma unei boli sau rani.


24. Chauiah: Pentru a opri hotii si toate felurile de furt. Pentru a scapa de daunatori(sobolani, insecte, serpi). Pentru a dezvolta puterile magice.


25. Netaiah: Pentru a spori puterea magica. Pentru a descoperi secrete ascunse. Pentru descoperirea adevarului prin vise.


26.Haaiah: Pentru un proces juridic corect. Pentru a obtine bogatii folosindu-te de cunostiintele tale. Pentru a asigura intelegeri comerciale. Pentru intelegeri politice.


27. Yeretel: Pentru a scrie bine. Pentru a capata faima din scris. Pentru a raspandi cunostiintele tale.


28. Shahahiah: Pentru protectie impotriva bolilor. Pentru a-ti mentine sanatatea. Pentru protectie impotriva hazardurilor neasteptate precum cutremure, furtuni, accidente, surpari de teren, inundatii.


29. Riyiyel: Pentru protectie impotriv adusmanilor ascunsi. Penru a descoperi informatii secrete.


30. Omael: Pentru a face fata greutatilor. Pentru a te recupera dupa un esec.


31. Lecavel: Pentru idei inspirate legate de meseria ta. Pentru a ramane nevazut.


32. Vesheriah: Pentru protectie impotriva celor nedrepti. Pentru a imbunatati abilitatile artistice.


33. Yichuiah: Pentru a distruge planurile unui dusman. Pentru a-i face pe superiorii tai sa vada adevarul. Pentru a manifesta bunuri materiale.


34.Lehachiah: Pentru a opri furia. Pentru a inspira fidelitatea in relatia de cuplu.


35. Kevekiah: Pentru a obtine o mostenire buna si favorabila. Pentru a aduce pace in viata de familie. Pentru impartiri de bunuri sau bani favorabile.


36. Menadel: Pentru a pastra un servici. Pentru a-ti mentine cariera.


37. Aniel: Pentru a scrie beletristica de calitate. Pentru a compune muzica buna. Pentru a fi un artist plastic desavarsit. Pentru a-i face pe cei intelepti sa vorbeaca cu tine.


38. Chaamiah: Pentru a spori intelepciunea. Pentru a imbunatati sanatatea fizica.


39. Rehoel: Pentru a vindeca o boala. Pentru a regenera energie. Pentru a obtine iubirea unui parinte instrainat.


40. Yeyizel: Pentru a scapa de agresori. Pentru a imbunatati abilitatile extrasenzoriale. Pentru publicarea unei carti.


41. Hahahel: Pentru a opri dusmani. Pentru a te reconecta la sinele autentic


42. Michel: Pentru a ajuta politicieni. Pentru a influenta politicieni. Pentru a-i influenta pe cei puternici.


43. Veveliah: Pentru a pedepsi un superior sau sef nedrept. Pentru a-ti dezvolta o reputatie de putere. Pentru distrugerea dusmanilor.


44. Yelahiah: Pentru a linisti mintea. Pentru a manifesta obiecte dorite. Pentru a imbunatati o afacere.


45.Sealiah: Pentru a descoperi si neutraliza un blestem(persoana care te-a blestemat va afla acest lucru si se va teme sa o incerce iar). Pentru a-ti recupera drepturile. Pentru a-ti imbunatati educatia. Pentru a ingriji si creste plante de toate felurile.


46. Ariel: Pentru a descoperi comori ascunse. Pentru a intelege dorintele tale prin vise. Pentru a face plane planuri cu atentie.


47. Eshaliah: Pentru a creea iubire. Pentru puterea de a vedea in trecut, prezent si viitor si recuperarea amintirilor uitate. Pentru a te intelege mai bine pe tine insuti.


48.Mihel: Pentru a aduce pace in casatorie. Pentru a genera si excita iubire in forma fizica.


49. Vehuel: Pentru a cunoaste gandurile altuia. Pentru a calma o situatie agresiva. Pentru a smeri pe cineva. Pentru a domina pe cei cu personalitati puternice.


50. Daniel: Pentru ajutor cu decizii legale. Pentru ajutor legat de o decizie. Pentru a scrie bine. Pentru a raspandi mesajul tau lumii.


51. Hachashiah: Pentru a intelege si gestiona proiecte complexe. Pentru claritate in gandire.


52. Omemiah: Pentru a slabi un dusman. Pentru a face cercetari bune.


53.Nenael: Pentru a-ti imbunatati deprinderile. Pentru a-i invata pe altii ce ai invatat.


54.Nitel: Pentru a aduce stabilitate in viata. Pentru a spori faima artistilor si scriitorilor.


55. Mivahiah: Pentru a castiga premii si trofee. Pentru a ajuta pe altcineva( Ingerul ii va da un dar persoanei in functie de situatie). 


56. Poiel: Pentru a-ti indeplini orice dorinta. Pentru popularitate si bani. Pentru a deveni faimos prin talentul tau.


57. Nememiah: Pentru a spori prosperitatea. Pentru vindecarea anxietatii.


58. Yeyilel: Pentru a vindeca depresia si tristetea. Pentru cei ce lucreaza cu metal, inclusiv cei care fac comert cu metale de toate felurile.


59. Harachel: Pentru a spori fertilitatea. Pentru a infleunta oamenii de afaceri. Pentru a influenta presa.


60. Metzerel: Pentru a scapa de agresori. Pentru a vindeca un suflet nelinistit. Pentru a imbunatati fidelitatea ta fata de partnerul curent.


61. Umabel: Pentru a obtine prietenii. Pentru a calma pasiunea dintre prieteni. Pentru a fi apreciat la munca.


62. Yahahel: Pentru obtinerea de intelepciune si cunostiinte. Pentru a pastra secrete. Pentru ca actiunile tale sa nu fie sesizate.


63. Anuel: Pentru a-ti proteja afacerea. Pentru acorduri financiare favorabile, fie ca vinzi, cumperi sau inchei un contract cu altcineva sau statul.


64. Machiel: Pentru a scrie bine. Pentru a deveni un scriitor cunoscut. Pentru a deveni priceput in promovare si marketing.


65. Damebiah: Pentru a asigura succesul unei afaceri. Pentru a descoperi noi idei de afaceri.


66. Menakel: Pentru a gasi obiecte pierdute. Pentru o minte limpede si gandire clara. Pentru un somn bun si odihnitor.


67. Iyahel: Pentru a spori faima. Pentru a ramane puternic trecand prin vremuri grele. Pentru a te libera cand te simti captiv.


68. Chavuiah: Pentru a te recupera usor in urma unei boli. Pentru a spori iubirea.


69. Raahel: Pentru a descoperi un hot. Pentru a castiga o disputa financiara legala. Pentru a-ti imbunatati reputatia si a capata renume.


70. Yabamiah: Pentru a te recupera in vremuri dificile. Pentru a gasi armonia si pacea interioara.


71. Hayiel: Pentru a respinge blesteme. Pentru energie in urma oboselilor. Pentru a crede in talentele tale. Pentru mai mult control practicand magie.


72. Mumiah: Pentru a duce un proiect pana la sfarsit. Pentru protectie in timp ce practici magie. Pentru a simti placere cand daruiesti.


Un alt rol mai putin cunoscut ai celor 72 de ingeri ai numelui lui Dumnezeu este sa controleze cei 72 demoni din Ars Goetia din Cheia lui Solomon. 
Fiecare dintre acesti ingeri controleaza cate unul dintre cei 72 demoni, deci pot fi folositi si pentru a respinge orice ritual daunator in care cineva foloseste vreun astfel de spirit goetic.

Acestea sunt spiritele pe care le pot chema in ritualuri in momentul de fata. Lista aceasta cel mai sigur va creste o data cu trecerea timpului si o data ce capat si mai multa experienta cu alte spirite.


Daca aveti alte intrebari sau sunt articole ce v-ar ajuta si le pot scrie, spuneti-mi.

Multe binecuvantari!

Frater Iustin 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu