sâmbătă, 23 septembrie 2023

De pe raft - Arbatel - Despre magia anticilor

De pe raft - Arbatel - Despre magia anticilor


Subiectul acestui blog este practica magiei ceremoniale și misticismul.

Totuși, pentru mulți dintre noi, ne este dificil să realizăm de unde să începem?

Există zeci de grimoire-uri și unele tind să aibă și o reputație nefastă. Amintesc în acest caz Picatrix, Cheile lui Solomon, în mod deosebit Cheia Mică ce ține de Goetia și conjurarea de spirite infernale.

Dar poate nu vreți să aveți de-a face cu sisteme complicate de magie ce necesită confecționare de implemente din materiale greu de găsit sau să memorizați conjurații ce pot dura uneori chiar ore.

Pentru cei dintre voi care căutați un sistem simplu și holistic de a începe practica magică, vin cu recomandarea aceasta: Arbatel.



Arbatel surprinde prin eleganța și simplitatea sa. Ceremoniile sunt deosebit de minimaliste, axându-se pe aforisme și, în general, adoptarea unui anumit stil de viață pios și modest, încât să câștigi binecuvântarea îngerului păzitor și a celor 7 spirite olimpice.

Simplitatea aceasta și lipsa de latură sinistră a altor lucrări precum Dragonul Roșu sau Grimoirium Verum nu înseamnă neapărat și o diminuare a seriozității cu care aceste ritualuri trebuie abordate, dar pentru orice practicant interesat de tradiția renascentistă poate servi ca un foarte bun punct de intrare.

Și partea bună este că nu vorbim doar de un punct de intrare. Cu această carte aveți un sistem complet ce poate îndeplini orice cerere a magicianului, inclusiv cele de a dobândi spirite familiare.


Operațiunile magice includ doar sigiliul spiritului olimpic și conjurația, ceea ce poate fi de un folos imens, mai ales dacă practica ta magică trebuie menținută discretă de restul familiei.


Îl găsiți pe eMag sau elefant.ro sau pe PDF drive.


Multe binecuvântări. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu