joi, 19 octombrie 2023

Consacrarea Cărților de Tarot

Consacrarea cărților de Tarot


Este important ca fiecare implement pe care il folosim în ritualuri să fie consacrat, dedicat practicii noastre ezoterice. Știu că mulți dintre cititorii acestui blog practică și divinație folosind cărțile de Tarot, și vreau ca fiecare dintre voi să maximizați rezultatele acesteia.

Consacrând setul vostru de cărți, transformați aceste pictograme dintr-un simplu vehicul de divinație în obiecte sacre cu care puteți face meditații, ritualuri și vă îmbunătățiți considerabil citirile. Acest ritual vine direct din cartea "Golden Dawn Magic"(pagina 170) scrisă de Chic și Sandra Tabatha Cicero, care în momentul de față sunt custozii tradiției Ordinului Hermetic ai Zorilor Aurii în Statele Unite ale Americii, fiind învățat de către Israel Regardie. Aceasta este metoda lor de consacrare pe care am folosit-o și am văzut cum citirile mele au devenit mult mai precise. Se recomandă să folosiți un set de tarot Golden Dawn sau Waite-Smith, fiindcă au fost concepute de către membrii ai acestui ordin și simbolistica se potrivește cel mai bine cu sistemul lor de magie.


Nu este neapărat obligatoriu să fie unul dintre aceste două seturi, doar că în caz de practicați magia sistemului Golden Dawn, va fi cel mai ușor să le integrați în activitatea voastră. Eu personal, neavând un set Waite-Smith în momentul în care am făcut ceremonia, am folosit setul Thoth, alcătuit de către Aleister Crowley și Freida Harris. Acesta are niște diferențe considerabile față de setul Waite-Smith, dar efectele au fost la fel de benefice. Alt lucru de luat în seamă este faptul că acest ritual necesită și bagheta dublei puteri, dar fiindcă știu că mulți dintre voi nu aveți o astfel de baghetă, vă dau instrucțiunile folosind degetul arătător al mâinii drepte. Eu am folosit o baghetă din lemn care nu avea niciun fel de vopsea pe ea. Am folosit unul din capete ca polul pozitiv și celălalt ca negativ. Să trecem la ritual.


Dacă nu folosești bagheta, spală-te bine pe mâini. Imaginează-ți cum acest simplu act de curățare a mâinilor este unul sacru și nu unul doar de igienă fizică. Te pregătești să practici magie. Dacă vrei, poți să aprinzi un bețișor de tămâie (frankincense) și o lumânare albă, dar nu este obligatoriu. Pune cărțile pe masuța sau altarul tău. Trebuie să stai în fața mesei orientat către EST.


1. Începe practica cu respirația ritmică. Timp de 5 minute faci respirația în 4. 4 secunde inspiri, 4 secunde ții aerul în plămâni, 4 secunde expiri, 4 secunde menții plămânii goi. Repetă această respirație timp de cel puțin 5 minute.

2. Începe cu Ritualul mic de invocare al Pentagramei. Este la fel ca Ritualul Pentagramei de aici, dar singura diferență este că vei trasa pentagrama începând de la vârful de sus înspre cel din stânga jos. Aceasta este pentagrama de invocare.


3. Menține vizualizarea crucii qabaliste trecând prin corpul tău. Cel mai puternic punct din cruce trece prin sefira Tipharet adică puțin sub unde se află inima ta, în plexul Solar. Vizualizează o sferă de lumină galben aurie în acest punct.

4. Pune degetul arătător asupra setului de cărți nedesfăcut. Vizualizează cum vârful degetului are o sferă mică de culoare neagră. Trasează un cerc în jurul cărților în sens trigonometric și o pentagrama începând din colțul din stânga jos înspre vârful de sus. Acesta este procesul în care cureți cărțile de energii mondene și le pregătești de consacrare.

5. Apoi vizualizează cum vârful degetului tău arătător are o mică sferă albă. Menține această vizualizare timp de câteva secunde, simțind lumina cum emana din vârf. Atinge rapid setul de cărți de 3 ori (la fel cum ai atinge ecranul unui smartphone) și vibrează numele sacre de "EHEIEH. YAH YOD-HEH-VAU-HEH ELOHIM" de fiecare dată când atingi cărțile cu degetul. În timp ce vibrezi "EHEIEH", imaginează o sferă de lumină orbitoare deasupra capului tău. Când vibrezi "YAH" vizualizează o sferă de lumină de partea stânga a capului. Când vibrezi "YOD-HEH-VAU-HEH-ELOHIM" vizualizează o sferă de lumină la dreapta capului. Vizualizează această trinitate divină de lumină clar, vezi cum lumina coboară din acești centri în punctul luminos din plexul tău solar, iar de acolo prin mâna ta dreaptă, în deget, intrând în setul tău de cărți. Dacă e prea mult de vizualizat deodată, poți exersa asta înainte să faci ceremonia propriu-zisă.

6. Apoi spune "În numele celui Prea-Inalt, Eu (Spune-ți numele tău magic. Găsești ritualul numelui tău magic aici) consacrez aceste cărți ale Artei, ca ele să devină imagini adevărate reflectate ale splendorii Tale. Nu pentru numele meu, ci pentru al Tău. A Ta fie toată Puterea și Slava".

7. Trasează o cruce cu degetul arătător asupra cărților și spune: "În numele Divin IAO, il Invoc pe marele înger HRU, a cărui artă sunt operațiunile acestei Înțelepciuni Tainice. Pune-ți mana ta invizibilă asupra acestor cărți ale Artei și dă-le viață. Unge-le cu Știința Divină, ca prin ele să obțin adevarata cunoaștere a lucrurilor ascunse, spre slava Numelui inefabil. Amin!"

8. Vizualizează cum mana îngerului puternic este pusă peste setul de cărți care strălucește cu un halo de lumină albă. Petrece câteva minute vizualizând această mana cât mai puternic.

9. Mai atinge cărțile de 3 ori. Deasupra ta, simte lumina albă din Kether-ul infinit al Universului cum trimite Lumina Sfântă în sefira Kether a corpului tău. Umple-te cu puterea divină care este impamantată și echilibrată de către Crucea Qabalista ce trece prin corpul tău. Apoi transmite toată energia direct în setul de cărți folosind semnul de intrare de 3 ori. Apoi încheie cu semnul tăcerii.


10. Dacă ai făcut aceasta tehnica corect, te vei simți puțin obosit. Acordă-ți câteva momente să îți revii. Repetă această proiecție dacă simți că e necesar. De 3 ori ar trebui să fie de ajuns, dar o poți face de mai multe ori dacă vrei.

11. Deschide setul de cărți și scoate-le afară.

12. Imprăștie cărțile în formă de cerc pe altarul tău. Vizualizează iar vârful degetului tău având o sferă de lumină albă orbitoare și trasează o cruce deasupra lor cu această lumină zicând: "Prin Numele și Imaginile Puterilor, trezite și iar trezite". Înfige degetul arătător prin mijlocul crucii de lumină pe care ai trasat-o înainte. Menține vizualizarea crucii clară.

13. Ia cărțile și pune-le într-un săculeț de tarot sau mătase albă.

14. Spune: "Acum eliberez orice ființă care a participat la această ceremonie. Rămâneți în pace și cu binecuvântările lui YOD-HEH-VAU-HEH, și să fiți pregătiți să veniți iarăși când vă voi chema".

15. Fă micul ritual al pentagramei exact ca aici.

16. La sfârșit spune "Ritualul s-a încheiat. Așa să fie"

Aceștia sunt pașii de consacrare. Dacă vi se pare puțin cam complicat, printați textul din acest articol și studiați-l bine înainte. Nu vă grăbiți. 

Dacă aveți mai multe întrebări despre ritual sau vreți consultații prin tarot, geomantie sau ritualuri, vă stau la dispoziție. 

Multe binecuvântări. 

Frater Iustin. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu