luni, 1 mai 2023

Ritualul mic al Pentagramei - Forma de banishing

Ritualul mic al Pentagramei sau Lesser Ritual of the Pentagram a fost dezvoltat de catre Ordinul Hermetic ai Zorilor Aurii. 

Era printre primele ritualuri predate neofitilor si era des folosit pentru a curata spatiul operativ de energii eterice si fortificarea aurei.

Membrii ordinului Golden Dawn erau sfatuiti sa il faca zilnic indiferent ca faceau ritualuri mai complexe in ziua respectiva sau nu. Alt scop al acestui mic ritual era si curatarea mentala a practicantului de orice ganduri negative.

Se incepe stand orientat spre est in picioare.

Iti imaginezi usor cum corpul se extinde si creste, devine urias incat orasul tau e cat o furnica la talpa ta apoi crest si te extinzi dincolo de limitele pamantului, luna soare si restul planetelor din sistmemul solar, trecand dincolo de galaxii pana cand iti inchipui ca ocupi tot spatiul universului. Deasupra capului iti imaginezi o lumina orbitoare ce straluceste.

Ridici mana dreapta in sus cu degetul inelar si mic stranse si cel aratator si mijlociu extins. Trasezi o linie de lumina din aceasta sursa in jos spre tine pana la frunte vibrand: A-TAH.

Duci mana de la frunte pana in piept in plexul solar vizualizand aceasta linie de lumina coborand pana in talpi rostind MAL-KUTH.

Apoi duci mana pe umarul drept vibrand VE-GE-BU-RAH

Si spre cel stang vibrand VE-GE-DU-LAH.

Iti impreunezi palmele in forma de rugaciune deasupra plexului solar vibrand: LE-O-LAM A-MEN

Acum prin corpul tau vezi aceasta cruce de lumina trasata stralucind puternic.

Ramanand orientat spre est trasezi cu mana dreapta pentagrama de alungare(banishing) de pamant incepand din coltul din dreapta jos bibrand: YOD-HEH-VAU-HEH


  



Pentagrama trebuie să fie mare, încât colțul din stânga jos să înceapă de la nivelul coapsei stângi și colțul superior să vină la nivelul frunții.
La ultima silabă înțepi pentagrama cu semnul de intrare.




Mâinile trebuie întinse, cu piciorul stâng în față.
În același timp, vizualizezi cum o rază de lumină iese din plexul solar, încărcând pentagrama cu energie. Culoarea pentagramei este de lumină albastră, ca din flăcări.
Te retragi înapoi în poziția normală de stat în picioare și, cu mâna dreaptă întinsă înainte spre pentagramă, te rotești spre dreapta în sensul acelor de ceasornic, între timp vizualizând cum un fascicul de lumină albastră apare din mana ta în timp ce te răsucești spre sud.
Trasezi iar pentagrama spre sud, de data asta vibrând numele sacru: A-DO-NAI.
La fel ca înainte, înțepi pentagrama cu semnul de intrare, încărcând pentagrama cu energie.
Continui același proces spre vest, de data asta vibrând numele E-HE-YEH, și spre nord vibrând AG-LAH.
Terminând pentagrama dinspre nord, te răsucești iar înspre est, cu mâna dreaptă întinsă ca înainte, formând un cerc de jur împrejur ce conectează toate cele 4 pentagrame.
Îți întinzi mâinile lateral în formă de cruce, menținând imaginea crucii de lumină din interiorul corpului și a celor 4 pentagrame înflăcărate albastre de jur împrejur.
Urmărește să chemi cei 4 arhangheli.
"În fața mea este RA-FA-EL, în spatele meu GA-BRI-EL, în dreapta mea MI-HA-EL, în stânga mea, AU-RI-EL.
De jur împrejur ard pentagramele, iar în coloana strălucește steaua cu șase raze."


În documentele originale Golden Dawn, cheia celor 4 arhangheli sunt vizualizați precum coloane înalte de lumină. Sunt imaginați ca fiind forțe mai abstracte și dificil de cuprins în forma umană. Aceasta este varianta originală, dar dacă doriți o experiență mai "umană", cum s-ar zice, puteți să-i vizualizați ca îngeri mai antropomorfi. Îngerii nu au gen pentru că nu au corp, deci pot fi vizualizați atât feminini, cât și masculini. Tradițional, Rafael si Michael sunt masculini, reprezentând forța aerului și focului, în timp ce Gabriel și Auriel sunt feminini, reprezentând apa și pământul. Aceste asocieri sexuate sunt mai mult din cauza principiului genului aplicat asupra celor 4 elemente.

Cei 4 arhangheli în această instanță sunt asociați cu cele 4 puncte cardinale, cât și simbolistica elementala.
Rafael are părul blond, tenul foarte deschis, este îmbrăcat în robe galbui cu motive decorative violet. În mână ține caduceul și prezența sa este însoțită de o briză răcoroasă.
Gabriel are părul șaten, tenul deschis, robele lui sunt de culoare albastru sau acvamarin cu motive decorative portocalii, în mână ține crinul și prezența sa este asociată cu senzația de umiditate.
Mihael are părul negru, ten măsliniu și în mâna dreaptă ține o sabie înflăcărată. Hainele sau armura lui sunt de culoare roșiatică cu motive verzi. Din direcția sa îți închipui că vine căldura și uscăciunea.
Auriel sau Uriel are părul negru sau castaniu, tenul măsliniu, robe cu culori de pământ. În mână ține un buchet de grâu sau un manuscris. Prezența sa poate fi însoțită de miros de iarbă tăiată sau de pământ proaspăt arat.

Acum îți închipui atât pentagramele, cât și acești 4 arhangheli stând veghe asupra ta.
Închei ritualul făcând iar crucea, ca la începutul acestui ghid.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu