sâmbătă, 11 noiembrie 2023

De pe Raft: Green Wiccan Herbal

De pe Raft: Green Wiccan Herbal

A venit și vremea să fac prima cronică de carte și în format video pe noul meu canal de YouTube.

Multe din cărțile despre care vorbesc pe acest blog se întâmplă să aibă și tot felul de ilustrații, sigilii și alte simboluri ce merg mai degrabă prezentate în fața camerei.

Bineînțeles, orice cronică va fi însoțită și de o postare pe blog, iar acestea vor fi disponibile în limba Română cât și în limba Engleză.

Începem cu "Green Wiccan Herbal" scrisă de către o autoare care folosește numele de scriitor Silja.




Nu cunosc mai nimic despre ea, iar această carte a fost inițial cumpărată de către soția mea, dar ulterior am ajuns să o folosesc și eu tot mai des din cauza informației valoroase despre plante și folosirea lor în ritualuri magice.



Apreciez în mod deosebit calitatea hârtiei și a imprimării.

Este genul de carte pe care o vei tot răsfoi de-a lungul anilor și această calitate contează enorm de mult în astfel de cazuri.

Ce îmi mai place mult este că nu există nicio pagină fără ilustrații, iar acestea sunt chiar impresionante. Asta ajută și la recunoașterea plantelor despre care autoarea vorbește. Dacă descrierile plantelor nu ar fi fost însoțite de ilustrații, cartea ar fi fost mult mai puțin de folos.

Răsfoind paginile veți găsi capitole despre teoria magică pe înțelegerea unui începător, despre plante și cum merg crescute, sau dacă nu, măcar culese și cumpărate.

Este clar că aici vorbim de o tradiție wiccană, dar aplicabilitatea acestui text merge departe și mult dincolo de această tradiție magică.

În cazul meu, eu nu sunt wiccan și asta nu a fost nicio problemă în a înțelege felul în care plantele merg integrate în ritualuri.

Ba mai mult, unele din ritualuri au fost fix inspirația pentru câteva pe care le-am și împărtășit aici pe blog.

Recomand acest tom cu multă încredere, indiferent de ce tradiție magică urmezi, este o adiție valoroasă în biblioteca magică.


Cronicile video pot fi vizionate aici:






Multe Binecuvântări!

Frater Iustin. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu