joi, 9 noiembrie 2023

Meditația Punctului - Meditația Neofitului

Meditația Punctului - Meditația Neofitului


Continuăm cu încă un articol legat de practică. De data aceasta vorbim despre prima tehnică de meditație dezvăluită noului inițiat în gradul de Neofit în sistemul magic al Ordinului Hermetic ai Zorilor Aurii.

Această tehnică de meditație era dată noului inițiat primul grad de pregătire împreună cu Micul Ritual al Pentagramei.

În practica sa zilnică, noul elev trebuia să practice Micul Ritual al Pentagramei cel puțin o dată pe zi împreună cu Meditația asupra punctului.

Toate aceste tehnici sunt dezvăluite și sunt disponibile inclusiv în limba română în cartea "Pilonul Central" scrisă de către Israel Regardie.

Descrierea sa din "The Golden Dawn", care a fost prima dată publicată în 1937 și 1940, este destul de sumară. De fapt, acest volum imens din care multe alte loje și sisteme au ajuns să se inspire erau doar niște note ale autorului legate de experiențele sale în loja în care fusese inițiat.



Revenind înapoi la practică. Această meditație este deosebit de simplă, dar poate fi și ea o provocare pentru cineva care nu este obișnuit să mediteze.


Pentru a face meditația punctului, va trebui să te așezi în scaun sau fotoliu cu spatele sprijinit de spătar într-o poziție confortabilă, dar nu prea relaxată încât să ducă la atipire. Mâinile vor fi puse pe picioare sau aduse împreună în funcție de cum îți este mai confortabil.

Pe peretele din față vei avea nevoie de o hârtie albă cu un simplu punct negru pe ea.

Punctul trebuie să fie totuși destul de mare încât să-l vezi cu ușurință și să nu trebuiască să te străduiești să-l percepi.

Dacă ai pereți albi în casă, cu atât mai bine.


Desenează un punct negru cu un marker, care apoi peste 6 luni, când termini cu această formă de meditație, poate fi șters.


Începe meditația respirând regulat, aducându-te într-o stare de relaxare fizică și mentală.

Dacă ai preocupări sau alte gânduri, recunoaște-le și apoi întoarce-te la respirație la fel cum am explicat aici.


Fixează-ți privirea spre punctul de pe perete și încearcă să-ți menții atenția numai asupra sa.

Nu încerca să-l analizezi, pur și simplu privește fără așteptări sau judecăți timp de cel puțin 10 minute.


Notează ce senzații, emoții sau ce se întâmplă să "vezi" cu ochii minții în timp ce stai cu privirea fixată asupra punctului în jurnalul tău magic.

În cazul meu, se întâmpla să am o senzație de întregime și unitate, sau peste punct să vizualizez pete de culoare verde, roz sau mov.

Acestea sunt experiențe luate din jurnalul meu, dar fiecare dintre voi va avea experiențe diferite.

Poți să mărești timpul de meditație cât vrei, dar 10 minute este minimul necesar pe care îl recomand.

În caz de aveți alte întrebări legate de meditație sau vreți să împărtășiți din experiențele voastre, îmi puteți scrie aici sau pe pagina mea de Facebook.


Gânduri bune!


Frater Iustin

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu