sâmbătă, 25 noiembrie 2023

Perseverența este cheia succesului

 Perseverența este cheia succesului.


Probabil ați auzit această zicală în diverse prezentări legate de succesul în afaceri, vânzări sau în în cărți și biografii a unor oameni celebri ca actori sau sportivi.

Mai pe scurt ne referim la exemplele acestor indivizi care cumva împotrivă tuturor obstacolelor ei au continuat să se perfecționeze, să muncească și să se țină de ceea ce vor ei să facă.

Iar ce mi se pare fascinant la această idee este că are aplicabilitate în toate domeniile și ariile vieții, iar în cazul meu și al acestui blog, vă spun că are și aplicabilitate inclusiv în călătoriile noastre spirituale.




Recunosc că uneori sunt puțin dezamăgit de atitudinile superficiale a unor oameni legat de magie, misticism și spiritualitate. Cumva majoritatea dintre noi am fost "educați" de către rețelele de socializare, televiziune și reclame că succcesul și îndeplinirea țelurilor în viață ar trebui să vină ușor și instant.


"Cumpără produsul acesta și ți se v-a schimba viață" sau ceva asemănător. 

Prea multă lume este fixată pe soluții rapide și scurtături. Dar oricât de mult ni s-ar vinde această minciună fiecare om știe în sinea sa că perseverența este mult mai importantă. 


Ieri s-a întâmplat să port cate o conversație cu doi indivizi ce suferă de niste probleme de natură spirituală. Din aceste conversații am înțeles că sunt "bântuiți" de niste entități parazitare care le creează probleme.

Aceștia când au ales să se orienteze spre sacru și să se roage la Dumnezeu au avut parte de evenimente și experiențe neplăcute și uneori terifiante din partea acestor duhuri neprietenoase.

Fiind amândoi creștini ortodocși, nu am le-am dat practica mea magică care este mai mult axată pe hermetism. 


Dar fiindcă se întâmplă ca prin practica magică să mă fi apropiat mai mult de divinitate și mi-a refăcut credință în Hristos, i-am încurajat să se roage constant și să nu se oprească indiferent ce bariere și piedici întâmpină.

Iar acest lucru se aplică indiferent de ce problemă ai sau cale magico-mistică urmezi. Fie că aceasta este pe filon creștin, hindus, musulman, qabalistic, hermetist sau păgân.

Cheia este să faci meditațiile, ritualurile, exercițiile și rugăciunile zilnic și să reziști orice tentație să te oprești fiindcă te plictisesti, ți se pare ridicol sau inutil.

Rezultatele vor veni, dar vor veni în timp o dată ce aceste practici devin parte din tine și ajungi să te identifici cu ele.

Perseverența chiar este cheia succesului, și astfel vă încurajez să nu fiți niciodată descurajați și să fiți perseverenți pentru binele vostru și a celor pe care îi iubiți fiindcă la urma lor și ei vor culege roadele succesului vostru.


Vă las numai cu gânduri bune.

Frater Iustin Levi

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu