vineri, 1 martie 2024

Mărirea ego-ului

Mărirea ego-ului


Sa urmaresti o cale spirituala inseamna sa pasesti in necunoscut, sa infrunti temerile si demonii personal pentru a deveni ceva mai mult decat un simplu om.

Chiar daca nu practici tipul de magie menit pentru dezvoltare personala si o faci doar pentru a obtine rezultate materiale, trebuie sa fii mereu constient si atent la acest aspect.

Vor aparea ispite si tentatii la fiecare pasul si toate vor incepe cu marirea ego-ului.



In caile spirituale occidentale cat si cele orientale se vorbeste mult despre ego si felul in care aceasta identitate falsa ne impiedica sa ajungem la adevar si sa dobandim dreptul nostru divin.

Este un motiv foarte intemeiat pentru care inclusiv in traditiile religioase precum cea Crestin Ortodoxa Isihasta se pune atat de mult accent pe "frangerea inimii" si dobandirea smereniei.

Dobandirea acestei calitati, acestei modestii este cruciala in apararea ta cand mergi pe un asemenea drum lung si deseori primejdios.

Dificultatea totusi vine din cauza faptului ca din moment ce practici magie, ajungi sa descoperi niste lucruri uimitoare despre cum universul functioneaza. Ajungi sa vezi si sa intelegi secrete pe care majoritatea oamenilor nici nu le pot banui.

Asta este intr-adevar un lucru grozav, dar imediat dupa aceste realizari suntem tentati sa ne credem superiori celorlalti oameni din cauza cunostiintelor pe care le-am dobandit si poate micile succese pe care le-am avut in urma ritualurilor.

Si de aici vine pericolul, fiindca crezandu-ne mai smecheri decat suntem, ajungem sa facem mai multe "pacate" sau mai degraba spus greseli.

Ajungem sa judecam pe altii, sa ne incredem poate prea mult in propriile abilitati si incapatanati cand cineva ne sfatuieste la bine.

Tocmai din acest motiv, trebuie sa ne straduim sa fim cat mai modesti si sa nu ne umflam in pene, fiindca mandria duce la mai multe greseli, iar unele dintre ele pot avea efecte devastatoare.

Am zis sa scriu acest articol cumva si ca o forma de a reflecta asupra actiunilor mele. De mic copil am realizat ca am momentele de slabiciune in care am un ego umflat si fragil la cel mai mic comentariu negativ, incercand sa mi-l apar de parca as fi eu cu adevarat.

Mergand pe acest drum al magiei a trebuit sa constientizez acest adevar cat mai mult, si sa iau masuri sa il pun la locul sau. Totusi, chiar si cei mai priceputi maestrii pot cadea prada acestei capcane.


Multe binecuvantari tuturor!


Frater Iustin Levi

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu