joi, 7 martie 2024

Respirația în 4 timpi.

Am vorbit cu alte ocazii despre Ritualul Mic Al Pentagramei, Pilonul Central și Ritualul Hexagramei.

Când începusem activitatea cu acest blog am zis să încep direct cu practica. Aceste articole erau deja scrise pentru un grup de Facebook ca răspuns pentru persoane ce voiau să înțeleagă cum să facă aceste ritualuri.

Dar un aspect ignorat de către mulți care încep să practice aceste ritualuri este importanță tehnicii de respirație înainte să începem să trasăm simbolurile și să vibrăm numele sacre.




Originea tehnicilor de respirație inițial nu ar fi făcut parte din această tradiție magică occidentală și mai degrabă este ceva adoptat din pranayama și yoga ce fuse descoperită de către Europeni o dată cu contactul cu școlile mistice din India.

Indiferent de origini, respirația este una din procesele cele mai importante ale corpuilui. E ușor de înțeles, nu respiri, nu trăiești. Dar respirația este mai mult decât inhalarea de aer din exterior, folosirea oxigenului și apoi exhalarea în dioxid de carbon. Că fiecare alt proces, acesta are legături și cu lumile nevăzute în care existăm, și trebuie să îi acordăm la fel de multă atenție că trasarea pentagramelor, hexagramelor sau a altor simboluri, vizualizarea și vocalizarea de fraze magice sau nume de putere.

Prima tehnica de respirație pe care o învățăm este respirația în 4 timpi.

Este recomandat să o faci timp de cel puțin 5 minute înainte să faci unul din cele 3 ritualuri ce le-am mai menționat sau dacă le facei pe toate una după alta.

Ideea e că prin aceste forme de respirație să capeți această stare de spirit specifică ce te pregătește de ritual.

Ca să o faci, poți sta în picioare sau șezând sau în poziție de jumătate de lotus pe canapea.


1. Inspiră timp de 4 secunde pe nas. În timpul acesta vizualizează cum pielea ta este poroasă și "aerul" intră prin tot corpul tău adunându-se în corp.

2. Tine aerul în piept timp de 4 secunde.

3. Expiră timp de 4 secunde golind bine plămânii.

4. Menține-ți respirația timp de încă 4 minute.

Repetă cei 4 pași de înainte.


Simbolistica acestor 4 pași de respirație e legată și de cele 4 elemente și 4 anotimpuri.

Inspirația corespunde cu aerul și cu primăvara.

Ținerea aerului în plămâni corespunde cu focul și vara.

Expirația cu apă și toamna.

Iar ultimul pas în care menții plămânii goi corespunde cu pământul și iarna.


Vei realiza că după 5 minute de respirație așa te vei simți puțin mai neobișnuit. Respirația îți va schimba starea de conștiința încât să intri mai ușor în acea stare de ritual înainte să te apuci.


Multe binecuvântări.

Frater Iustin Levi

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu