luni, 5 iunie 2023

Primii pași în practica meditației.

O tehnică ce de multe ori este ignorată este meditația. Cel mai des, aceasta este asociată cu tradițiile spirituale orientale ce răsar din Hinduism și Budism. Acest blog este în primul rând axat pe tradițiile occidentale (De la Orientul Mijlociu spre Europa și restul lumii Creștine). Poate unii sunt ignoranți de acest fapt, dar meditația face parte importantă din tradițiile mistice din zona geografică în care ne aflăm. Partea bună este că nu e nevoie nici să ai vreo credință într-o anumită religie ca să o practici eficient.

Indiferent de originea și tradițiile din care vin aceste tehnici, meditația este una dintre abilitățile fundamentale pentru practica magică, fie că o faci pentru manifestarea unui rezultat în lumea materială sau ca parte din calea spre uniune cu Divinul și îndeplinirea măreței opere.


Cum începi să meditezi.

Să presupunem că nu ai meditat niciodată în viața ta până acum. Iată de unde poți începe.




Te așezi în scaun, fotoliu sau canapea. Poți sta șezând sau cu picioarele încrucișate, poziția în acest caz nu are atât de multă importanță. Important este să fii confortabil, dar nu prea încât să îți vină să adormi. 


Tot ce trebuie să faci este să menții o respirație regulată și calma și să-ți fixezi atenția asupra respirației.

La început va fi dificil să-ți menții atenția asupra acesteia, îți vor veni tot felul de gânduri care să-ți distragă atenția cu orice preț. Nu te îngrijora, nu te forța să ignori gândurile care îți vin, ci recunoaște-le și apoi îndreaptă-ți iar atenția către respirația regulată.

Dacă nu poți să-ți menții atenția asupra ei, nu te descuraja, este normal. Mintea umană în mod natural vrea să fie "bine dispusă", mai ales acum când avem telefoane smart și scrollăm în neștire pe aplicații de socializare.

În tot timpul acesta vei simți și nevoia să-ți schimbi poziția corpului, încearcă să nu iei în seamă aceste impulsuri. Recunoaște-le precum "Da, realizez că aș vrea să pun un picior peste altul, dar momentan nu, mă întorc la respirație și apoi, când termin sesiunea de meditație, o pot face".

Dacă eșuezi și cedezi impulsului iar, nu te îngrijora. Orice gând și impuls ai avea, treci peste ele și întoarce-te iar cu atenția spre respirație.

Începe cu 5 minute pentru o săptămână, iar apoi mărește timpul la 8 sau 10 minute, și așa mai departe până ajungi la jumătate de oră sau chiar mai mult.

Nu încerca să forțezi timpul de meditație. Ca să te îmbunătățești la această practică e ca și cum ai merge la sală de forță. Mai întâi începi cu exerciții ușoare și încet-încet, cu multă răbdare, crești intensitatea și greutățile.


Aceasta este tehnica fundamentală pentru meditație. În timp, voi veni și cu noi articole despre alte forme de meditație, care vă vor fi de folos și vă pot pregăti pentru alte practici mai complexe.


Multe binecuvântări.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu