joi, 22 februarie 2024

Câteva vorbe despre 10 de spade

Arcana minoră 10 de spade mi se pare printre cele mai interesante din setul de tarot. Este de departe poate cea mai negativă carte ce poate cădea într-o etalare. În tarotul Waite-Smith vedem un bărbat pe un câmp de luptă străpuns de 10 săbii în spinare.

În unele interpretări distingem și sânge pe aceste arme în timp ce figura întinsă pe câmpul de luptă pare mai mult decât moartă.




Dacă ar fi să interpretăm povestea acestei cărți realizăm că acesta a fost străpuns de circumstanțe și forțe dincolo de puterea lui de control sau poate și înțelegere.

Eu o văd strâns legată și de cartea precedentă din set, 9 de spade în care vedem o femeie trezindu-se în miezul nopții plângând în timp ce 9 săbii sunt înfipte în peretele din fața ei indicând grijile și tristețea copleșitoare.

În unele interpretări această femeie este soția celui ucis și înjunghiat în arcana 10 de spade.

Seria cărților de aer sau de spade au o reputație negativă, dar aceasta e cea mai negativă. Este cumulul gândurilor și ideilor până la punctul în care ne îngroapă.

Cabalistic corespunde cu sefira Malkuth în Yetzirah și astrologic cu Soarele în primul decan al Gemenilor.

Eu am meditat săptămâni poate chiar luni de zile la această carte într-o perioadă în care viața mea părea să meargă de la rău la mai rău. Nu vreau să intru în multe detalii dar simțeam că nu am cale de ieșire și că sunt la pământ.

Disperarea și experiența traumatizată totuși o trăiam mai mult în mintea mea fiindcă se întâmpla să catastrofez niște evenimente ce ar fi putut altfel mai ușor gestionate, dar nu știam cum.

Cumva această arcana minoră mă atrăgea fără să îmi explic de ce. Poate fiindcă o asociam atât de mult cu vremurile grele dar în toată disperarea reprezentată de aceasta am regăsit și speranța.

Fiindcă această carte are și o conotație pozitivă. După moarte și sfârșituri vin noi începuturi și renașterea ce urmează. Sfatul acesteia este să păstrăm speranța în momentele grele fiindcă dacă ești la pământ și mai jos nu se poate, singura direcție în care poți să te miști este înapoi sus.

Sper că vorbele mele despre această carte fascinantă vă vor fi de folos, mai ales când simțiți că treceți prin vremuri dificile.

Multe binecuvântări.

Frater Iustin Levi.

sâmbătă, 17 februarie 2024

Venus în Astrologie

 Am ajuns la Venus și semnificațiile sale astrologice. Pe lângă Jupiter, Venus este una dintre planetele benefice. Le numim benefice fiindcă simbolizează lucruri care ne place să le avem în viețile noastre.

În cazul planetei Venus vorbim despre dragoste, frumusețe, prietenie, artă, senzualitate, lux, muzică. Mai pe scurt toate lucrurile care ne fac viețile mai frumoase.

Venus este puternic asociată cu feminitatea, la fel ca Luna, și în mai multe culturi și religii a fost asociată cu zeități feminine asociate cu iubirea și frumusețea.

Câteva ar fi: Astarte, Inanna, Frigg, Afrodita, Tanit, Hathor.

Venus la fel, este planeta valorilor. Ea conferă valoare și în context magic este foarte folositoare în a produce bani sau valoare din nimic în timp ce Jupiter are mai degrabă expansiunea fondurilor sau a veniturilor.

Semnul sau casa Venusiană din harta astrologică va indica ce ne atrage, ce vrem să obținem și ce este considerat valoros pentru noi.

De aceea Venus este o planetă importantă, fiindcă în funcție de plasarea sa, vom ști ce prețuiește un om când ne uităm la astrograma.

Aceasta este deseori aproape de soare și tranzitează boltă cerească împreună cu Soarele și Mercur dar la o distanță mai mare de celelalte două.




În continuare voi explica demnitățile și detrimentele sale:


Domiciliu în Taur:

Taur este unul dintre semnele de domiciliu ale acestei planete. Aici energiile Venusiene se exprimă armonios și pur și simplu "frumos". Spun asta fiindcă Taur este semnul frumuseții. Este un semn fix de pământ ce conferă stabilitate și materializarea valorilor în lumea reală. De aceea persoanele cu Venus în Taur sunt în general atractive și sunt pricepute în tot ceea ce este arta, fie că vorbim de arte plastice, muzică sau arta culinară. Simțurile sunt îmbătate cu acest plasament fiindcă Taur este și semnul luxului și senzualității. Semnul în care vrei să trăiești și să te bucuri de acel moment din viață din care nu vrei să te miști. Menționez aici că Taur este semnul senzualității și nu al sexualității, sunt lucruri diferite și aceasta ține de semnul Scorpion.


Domiciliu în Balanță:


Balanța ține de tot ce înseamnă comunicare în doi, parteneriate, prietenie, căsătorie, pace și înțelegere între oameni. Venus fiind și planeta păcii și prieteniei sau parteneriatelor se simte foarte confortabil și aici. Balanța este un semn cardinal de aer, nu prea seamănă deloc cu Taur dar este și semnul legilor și compromisurilor. Legile și înțelegerile dintre oameni ne permit să ducem o viață pașnică și liniștită. În plus Balanța ține de tot ce legat de parteneriate inclusiv de căsătorie. Iubirea adică Venus înflorește în căsătorie și armonia pe care Balanța încearcă să o aducă în viețile noastre. Știm că o căsătorie implică mult dialog și compromisuri, iar Venus fiind planeta păcii preferă acest plasament, spre deosebire de Berbec care îi este opus și preferă să se lupte decât să ajungă la un compromis.


Exaltare în Pești:

Peștii sunt semnul spiritualității pure, al abandonului de sine și dizolvarea ego-ului. Este semnul celor mai mari mistere. La fel este și semnul inspirației și percepțiilor extrasenzoriale. Persoanele cu multă energie de Pești sunt pur și simplu oameni inspirați parcă de Divinitate. Venus fiind planeta valorilor ajută să aducă aceste concepte infabile în lumea noastră materială și prin această combinație mulți artiști ajung să producă opere uimitoare de literatură, film, arte plastice etc. Este la fel și un semn cam haotic, ținând cont că este mobil de apă iar Venus se simte confortabil în acest curs constant de emoții și idei ce apar parcă din neant.


Cădere în: Fecioară

Fecioara este un semn Mercurial, mobil de pământ și Venus are probleme cu asta. Fecioara are un fel de obsesie cu ordinea, curățenia și sănătatea. Chiar dacă toate aceste lucruri ne sunt benefice, nevoia de a rationaliza și a pune totul în ordine este restrictivă pentru Venus. Aceasta are nevoie măcar de puțin spațiu de mișcare și puțin haos sau dezordine ca să permită să se exprime. În plus Fecioara tinde să analizeze tot ce îi stă în cale și nu își acordă un moment să trăiască momentul prezent, spre deosebire de Pești. Mai pe scurt am putea spune că iubirea nu se descurcă în știință și rațiune și mai mult în sfera spirituală tipica semnului Pești.


Exil în Berbec:

Berbecul este copilul zodiacului. Totul trebuie să fie despre el și nevoile sale acum. Este un semn cardinal de foc și tinde să se arunce cu capul înainte în tot felul de proiecte, aventuri și lupte fără să gândească înainte. Venus nu suportă conflictul și această fixație doar pe propria persoană, pentru că știm și noi că iubirea poate fi exprimată cel mai bine când dai și lași de la tine pentru binele celui pe care îl iubești. Plus că natura spontană a acestui semn și inabilitatea de a duce proiecte până la capăt creează probleme în îndeplinirea unei munci sau arte pe care Venus o apreciază.


Exil în Scorpion:

Am spus mai sus că Scorpionul este semnul sexualității și nu ar trebui să confundăm iubirea și senzualitatea cu sexualitatea, sunt lucruri diferite dar care au potențialul să fie exprimate frumos împreună. Problema cu Venus în Scorpion e că aici planeta frumuseții este despuiață și nerușinată. Valoarea sa se pierde când participă în tot ce este tabu. E ca o femeie care arată tot, oferă tot la mulți și în procesul acesta se devalorizează. Scorpionul este și semnul emoțiilor extreme, patimi și obsesii. Iubirea nu este nici patimă și nici obsesie, sensul acestui termen este poluat. E clar că Venus este dezonorată de un astfel de plasament.


Puterile planetare Venusiene sunt următoarele: Dragoste și iubire, prietenie, căsătorie, artă, teatru, arte plastice, frumusețe, senzualitate, plăcere, confort, lux, romantism, frumusețe fizică, sexualitate feminină, întâlniri, parteneriate personale sau de afaceri, armonie, muzică, contracte, venit individual, manifestarea de obiecte, femei.


Culoarea corespondența: Verde

Cartea de tarot: Împărăteasa

Sefira: Netzah


Sper că informațiile prezentate mai devreme vă vor fi de folos atât în înțelegerea lui Mercur în astrologie cât și cum puteți folosi puterile sale în magie.


Multe binecuvântări.

Frater Iustin Levi

marți, 13 februarie 2024

Distrugere necesară

Văd că ritualul de tăiere a corzilor energetice e printre cele mai căutate articole de pe blog. Asta mă încântă dar mă face și să conștientizez cât bagaj emoțional pot avea mulți, ținând cont că astfel de tehnici au atâta căutare.

Ce-i drept mulți ajungem să lăsăm lucrurile nerezolvate și să nu închidem uși sau să tăiem legături ce nu își mai au rostul. Și așa ne împovărăm cu mai multe greutăți de care nu avem nevoie.

Ritualul pe care l-am împărtășit este un proces distructiv. În esență se taie, arde și se nimicește o legătură inutilă. Și asta ne amintește și despre puterile vindecătoare și chiar creatoare ale distrugerii.

Fiecare dintre noi vrem ceva "mai mult" în viețile noastre și când ceva dispare, moare sau este distrus o vedem ca o pierdere. Suntem condiționați de către cultură că mereu, mereu mai mult este și mai bine. Dar este necesar să ne gândim doar 5 minute la această idee și realizăm cât de toxică poate fi dacă e dusă până la sfârșit.



În trecut am citit o carte care nu avea absolut nicio treabă cu subiectul acestui blog, aceasta este "De ce eșuează națiunile" scrisă de Daron Acemoglu și James A. Robinson. Această carte a fost citită în vremurile în care eram mult mai mult de economie și geopolitică și mult mai puțin de practică magică. De fapt magia avea un rol marginal în viața mea.

Dar aflându-mă acum într-o seară de Marți în fața calculatorului, ziua lui Marte, aducătorul de conflict, distrugere și război, am realizat cât de important este această "Distrugere creativă" menționată în cartea de mai sus.

În paginile lui Acemoglu și Robinson, vedem cum societăți și civilizații care au rezistat schimbări tehnologice sau sociale radicale la vremurile lor au rămas în urmă atât tehnologic, social, dar și, în mod cel mai important, din perspectiva autorilor, economic.

Vedem acest exemplu în cazul Chinei Imperiale când a suferit înfrângeri catastrofale în fața Angliei în vremea războaielor opiuului, care era mult mai slabă numeric în vrem, sau a Imperiului Otoman ce a rezistat acceptării tiparului ca inovație cauzând ca societatea turcească să fie mult înapoiată cultural, tehnologic și militar.


Aceste rezistențe la schimbări veneau din dorința de a preveni această distrugere creatoare. Moduri de viață, clase politice și sociale și meserii urmau să fie ruinat sub adoptarea unei noi tehnologii precum tiparul sau căilor ferate. Scopul mereu era unul de a conserva ceva existent, fie importanța scribilor la curțile nobile, regesti sau a companiilor de transport ce foloseau animale și căruțe. Poate această rezistență la distrugere era bine intenționată, mulți oameni și-ar fi pierdut averile, carierele profesionale și ar fi ajuns subit cerșetori când meseriile lor nu mai erau relevante.

Totuși iată că societățile ce au avut acest curaj de a îmbrățișa schimbarea au fost cele ce au devenit prospere și au și reușit să ridice milioane de oameni din sărăcie în secolele trecute și în cel curent.

Putem aplica acest principiu martial inclusiv în viețile noastre, fie că ducem vieți spirituale, magice sau de zi cu zi. În loc să vedem o pierdere a unei meserii ca o tragedie, mai bine să o privim ca o oportunitate să ne croim un noi drum mai bun.

Finalul unei relații toxice de altfel nu poate fi decât unul pozitiv, oricât de mult ne-ar durea. Când mintea și sufletul conștientizează că ceva ne este dăunător, în loc să ne agățăm de acele lucruri, mai bine pășim înainte cu mult curaj și încredere că Divinitatea ne va îngriji și ne va da tot ce ne este necesar.

Am fost mult timp fascinat de forțele văzute ca fiind malefice. Astrologic ne uităm aici la Marte și Saturn fiindcă cele două planete și principii reprezintă aceste lucruri neplăcute cu care ne confruntăm. Dar adoptând o altă perspectivă, una pozitivă, putem transfigura în interiorul nostru tragedii în noi începuturi.


Multe binecuvântări.

Frater Iustin Levi

duminică, 11 februarie 2024

Ritual pentru deschidere de drumuri.

Acest ritual este conceput special pentru acele momente în viață în care te simți blocat și parcă nu ai soluții sau oportunități. Pot fi de mai multe feluri și diverse arii în viață în care se pare că dai de obstacole și trebuie să muncești mult mai mult pentru a obține un rezultat.

Vorbesc despre carieră, bani, sănătate, iubire, educație, statut social etc.

În trecut am publicat un ritual de descrucișare sau deblocare tocmai ca să elimini potențiale blesteme sau farmece asupra ta sau a altcuiva.

Cu ritualul acesta treci la următorul nivel și cauți căi noi de a-ți rezolva problemele, căi și noi oportunități. Rezultatele vor veni repede și eficient, brusc te trezești că un coleg sau prieten îți oferă o oportunitate de promovare sau un job mai banos, apare oportunitatea unei relații când nu te așteptai, dacă întâmpinai o problemă cu studiile vei descoperi o sursă nouă de informație sau metodă inedită de a învăța ca un geniu. Acestea sunt doar câteva exemple.



De ce vei avea nevoie:

1.O lumânare pentru deschidere de drumuri. Aceasta poate fi comandată sau cumpărată de la un magazin de specialitate precum cel de aici. Dacă nu dispui de fonduri sau vrei să îți personalizezi lumânarea recomand să folosești o lumânare cilindrică de cam 10 sau 15 cm înălțime de culoare portocalie, galbenă sau albă. Ideal ar trebui să fie portocalie fiindcă vei face ritualul într-o zi de Miercuri, asociată cu puterile lui Mercur de a deschide noi căi de rezolvare a problemelor. Pentru a pregăti lumânarea recomand să folosești tehnica de consacrare a obiectelor din acest articol, iar după să folosești un cuțit sau instrument consacrat pentru a scrijeli intenția ta în corpul lumânării. Poți scrie de exemplu "Deschidere de drumuri în carieră pentru promovare".

2. Tămâie sau rășină, de preferat lavandă sau frankincense.

3. Ulei esențial pentru deschidere de drumuri. Acesta poate fi și el achiziționat de exemplu de aici. Dacă nu poți cumpăra acest ulei sau altul similar poți folosi o combinație de ulei de Santal, Vanilie, Mana Maicii Domnului, Gardenia, Lavandă și Scorțișoară. Acestea pot fi aplicate pe lumânare când o vei unge câte o picătură sau merg amestecate într-un alt recipient.

4. Hârtie de copt maro. Alegem culoarea maro fiindcă aceasta corespunde cu pământul și lumea manifestată în care trăim și vrem să aducem aceste schimbări în lumea materială.

5. Pix sau alt instrument de scris consacrat.

6. Psaltirea sau Psalmul 64 printat. Pentru cei ce preferă o abordare alternativă recomand imnul Orfic lui Hermes/Mercur.


Când vei face ritualul:

Miercuri când luna este în creștere și nu în vid de curs. Ora planetară depinde de ce arie a vieții vrei să o deschizi cu oportunități.

Pentru dragoste: Venus

Pentru carieră: Soare sau Jupiter

Pentru bani: Jupiter sau Venus

Pentru sănătate: Soare sau Mercur

Pentru o deschidere de drumuri generală: Mercur


Ce vei face:


În ziua în care ai ales să faci ritualul cu o oră înainte e bine să ai toate obiectele pregătite.

1. Unge lumânarea cu uleiul sau uleiurile esențiale de la vârf spre baza în sensul acelor de ceasornic de jurul împrejurul acestuia cu degetul tău arătător.

2. Așteaptă un minut sau 2 ca uleiul să se usuce puțin și aprinde lumânarea și tămâia.

3. Scrie pe bucată de hârtie "Deschidere de drumuri" de 3 ori. Apoi răsucește hârtia în sens de ceasornic de 4 ori și scrie încă o dată numele tău sau numele persoanei pe care vrei să o ajuți de 3 ori lângă "Deschidere de drumuri". Roțește hârtia în sensul acelor de ceasornic de încă 4 ori.

4. Plasează hârtia cu intenția în fața lumânării în fața ei.

5. Recită psalmul 64 de 4 ori gândindu-te la intenția ta de a-ți deschide drumuri sau pentru a ajuta pe persoana în cauză.

6. Petrece încă 10 minute în fața lumânării privind-o cum arde și uitându-te în flacără vizualizând cum intenția ta s-a îndeplinit deja. Poți sta pe scaun sau în picioare, rămâne la alegerea ta.

Lasă lumânarea să ardă de tot.

ATENȚIE! Nu lăsa sub nici o formă lumânarea să ardă nesupravegheată. Dacă trebuie să pleci din casă sau să dormi, stinge-o și apoi aprinde-o când revii.

Când lumânarea a terminat de ars ia hârtia și pune-o deoparte într-un sertar și uită de ea. 


Frater Iustin Levi

joi, 8 februarie 2024

Jurnalul de Zi

 Aceasta ar trebui să fie ultima intrare despre jurnale, cel puțin pentru ceva timp.

Jurnalul de zi este cel pe care multă lume îl ține. Dintre celelalte două despre care am vorbit acesta este cel mai ușor de înțeles.




De fapt mă și gândeam dacă mai are vreun rost să scriu și acest articol de blog, dar am zis că hai să o facem și pe asta.

Jurnalul de zi, la fel ca celelalte două poate fi un caiet sau o agendă în care îți vei scrie experiențele din ziua respectivă.

De obicei aceste intrări merg făcute seara înainte de culcare pentru a folosi și aceste momente pentru a reflecta la ce ai făcut și prin ce ai trecut de-a lungul zilei.

La fel ca celelalte 2 jurnale, notează data în care faci intrarea împreună cu observațiile tale de-a lungul zilei. Notează evenimentele importante, ce ți-a plăcut și ce te-a deranjat la ziua respectivă.

Notează ce ai făcut și ce ai fi vrut să faci dar nu ai reușit. Poți folosi și această ocazie pentru a seta diverse intenții de care să te ții ziua următoare.

Acesta este și momentul în care poți practica și recunoștința. Recomand să îți notezi 3 lucruri pentru care ești recunoscător ca să poți încheia ziua pe o notă pozitivă.

Jurnalul de zi poate deveni mai complex în funcție de ce grad în evoluția ta spirituală vei atinge. Diverse grade vor necesita intrări de natură diferită pe care le voi dezvălui cu alta ocazie.

Ce este important de reținut este că acest jurnal de zi are de fapt ca scop principal catalogarea schimbărilor din viața ta cauzate de către practica ta magică, meditațiile și exercițiile pe care le vei întreprinde în jurnalul de ritualuri.

Cele 3 jurnale au rol important în felul lor, dar toate sunt de fapt împreună un singur jurnal. Motivul pentru care sugerez să le scrii pe agende sau caiete diferite este să poți răsfoi mai cu ușurință printre ritualuri, vise și activitățile tale zilnice.

Multe binecuvântări.

Frater Iustin Levi

luni, 5 februarie 2024

Jurnalul de Practica si Ritualuri

 

Se pare că sunt sub vreo influență Mercurială, fiindcă ultimele 3 articole au fost toate legate de subiectul scrisului. Vorbesc aici despre frazele de intenție, Mercur în Astrologie și Jurnalul de Vise.

Trecem mai departe azi cu Jurnalul de Practică și Ritualuri. Acest jurnal este cel mai des întâlnit. În multe tradiții occidentale este văzut ca acea carte în care îți notezi toate ritualurile, ce ai vrut, ce și cum ai făcut să se îndeplinească.




Eu vă ofer o altfel de perspectivă ce nu ține doar de îndeplinirea unor dorințe prin practică magică, ci un jurnal de practică spirituală ce mai mult are rostul de a cataloga ritualurile, exercițiile și meditațiile pe care le parcurgeți zilnic în calea inițiatică.

În cazul meu, mă folosesc de un astfel de caiet sau agendă pentru a-mi scrie atât aceste practici zilnice de teurgie, cât și taumaturgie.

Jurnalul de Practică și Ritualuri este al 2-lea din cele 3 de care vei avea nevoie ca să îți cataloghezi progresul și practica, și din punctul meu de vedere are rolul central, fiindcă este cel prin care acționezi "magie" asupra realității tale în spațiul sacru.

Cel de vise are rostul de a observa și analiza felul în care te transformi în interior, în partea ta subconștientă în timp ce călătorești în alte lumi în timpul somnului, iar jurnalul tău de zi îți este de folos pentru a urmări acțiunile și evenimentele tale din viața ta cotidiană în afara spațiului sacru.

Dar revenind la cel de practică și ritualuri, acesta este central, fiindcă aici notăm cum punem schimbări în mișcare în minte și în lumele nevăzute pentru ca ulterior să se reflecte în noi și în lumea ce ne înconjoară.

Acest jurnal poate fi ori un caiet ori o agendă. Aspectul nu este musai să fie pretențios dar las asta la preferințele estetice a fiecăruia.

După ce faci ritualurile, meditațiile și exercițiile tale zilnice, notează ziua, ora și minutul împreună cu ce ritualuri ai făcut.

În acest jurnal vei nota atât practica ta zilnică, precum Ritualul Mic al Pentagramei și Pilonul central și altele în funcție de unde te afli pe calea ta de inițiere, cât și ritualurile mai specifice, precum unul în care manifești ceva cu o lumânare, sigiliu sau apelând la un spirit sau pur și simplu rugându-te.

Notează observațiile tale. Cum te simți și ce senzații ai avut înainte, în timp și după ritual. Ce gânduri ți-au venit, dacă ai avut vreo experiență paranormală. Descrie cât timp ai petrecut făcând aceste tehnici și când ai terminat.

Pentru ritualurile specifice, asigură-te că ai notat toate obiectele pe care le-ai folosit. Dacă ai folosit lumânări, ce fel de lumânări și de ce culoare. Dacă ai folosit rășini, de ce arome. Pietre semiprețioase sau cărți de tarot. Notează și faza lunii și semnul în care se află împreună cu alte planete, dacă realizezi vreo operațiune planetară.

Trebuie să scrii cât mai multe detalii, ca apoi să le poți revizui mai târziu când efectul s-a manifestat. Iar dacă nu s-a manifestat, vezi ce ar fi cauzat această problemă.

Ideea este să tratezi un ritual magic de așa natură ca un experiment științific.

Eventual, când vei ajunge la Jurnalul de Zi și vei observa cum intențiile tale s-au îndeplinit, vei putea să verifici când ai făcut ritualul în ce circumstanțe și să știi cum să-l reproducă ușor pe viitor. Acest lucru se poate aplica și dacă ai făcut unul prin care vrei să afli informație prin vise, comparând jurnalul de vise.

Cam atât despre acest jurnal.

Cel mai sigur voi încheia această serie cu jurnalul de zi în câteva zile.


Multe binecuvântări tuturor.

Frater Iustin Levi

sâmbătă, 3 februarie 2024

Jurnalul de Vise

Jurnalul de Vise


Fiecare practicant are nevoie de 3 jurnale. Unul de vise, unul pentru practică și ritualuri, și unul în care să-și scrie întâmplările și observațiile din ziua respectivă.

Începem în acest articol cu jurnalul de vise și rostul acestuia.



Orice persoană care vrea să pășească pe această cale și practică trebuie să-și catalogheze cu atenție acțiunile atât în starea de veghe, cât și în cea de somn. Când dormim, nu doar stăm întinși și visăm, ci trecem prin procese psihice și fiziologice complexe.

În plus, corpul astral poate să părăsească limitele corpului fizic și să călătorească în lumi, timpuri și în preajma unor evenimente ce relevă informație despre unde se află și în viața reală.

De aceea, neofitul trebuie să înceapă să țină un jurnal de vise și să catalogheze aceste experiențe onirice, ca ulterior să deslușească schimbările prin care trece și cum mecanismele și procesele interioare din acesta se schimbă sau poate stagnează.

Pentru a ține un așa-numit jurnal, nu este necesar să fii un expert în psihologie Freudiană sau Jungiană. Este de ajuns doar să notezi în fiecare zi tot ce îți amintești.

Jurnalul poate fi un caiet sau o agendă. Nu este nevoie să fie una scumpă sau costisitoare, fiindcă de-a lungul anilor vei trece prin MULTE agende și caiete. Scopul este să ai pe ce să scrii, incât să poți cataloga toate aceste experiențe.

De preferat în fiecare dimineață, după ce te-ai trezit, notează-ți în caiet data și tot ce îți amintești din vise. Descrie locația, obiectele, ce făceai, cum te simțeai, ce alte persoane sau personaje erau cu tine, ce făceau etc.

Dacă nu îți amintești nimic, și asta se va întâmpla destul de des la început, nu te îngrijora. Pur și simplu scrie data și mențiunea: "Nu îmi amintesc ce am visat în noaptea asta" sau "Fără Vis".

Vei observa că pe parcurs ce te ții de practica ta magică, indiferent de sistem, visele se vor schimba. Este posibil ca anumite simboluri sau teme să devină recurente și să reflecte ce se petrece în viața ta de zi cu zi, cât și în cercul tău sacru în care te ții de practică.

Se spune că înainte ca lumea să învețe să scrie și să citească, era mult mai atentă la vise, și că acestea serveau ca un mecanism prin care strămoșii noștri găseau sens în viețile lor.

Visele pot fi de multe feluri, pot fi plăcute, coșmaruri sau vise profetice ce îți arată lucruri ce au fost, sunt și vor fi.

Nu toți au acest talent nativ, dar dacă te ții de această observație atentă a viselor, vei începe să descoperi sensul sau.

Eu o perioadă de timp nu înțelegeam de ce visele mele aveau o tendință spre violență. În majoritatea viselor fie eram martor la scene de violență sau eu eram cel care lupta sau se bătea. Inițial nu știam de ce, fiindcă în viața de zi cu zi sunt un om foarte pașnic, dar în timp, odată cu practica, am început să îmi dau seama și ce se petrece.

Fiecare dintre voi va avea revelații diferite în sensul acesta.

Voi continua în curând cu rostul jurnalului de ritualuri și cel de zi pentru a completa această serie.


Multe binecuvântări.

Frater Iustin Levi.