vineri, 12 ianuarie 2024

Consacrarea uneltelor magice.

Obiectele pe care le folosim într-un ritual trebuie tratate diferit ca celelalte. Acestea au un rol special și astfel trebuie diferențiate cât mai clar de restul lucrurilor din casă.

Aici câteva exemple pe care vi le pot da sunt cuțitul, cupa, bagheta, pentaclul, stiloul sau pixul cu care vei scrie frazele de intenție, hârtia și inclusiv lumânările sau tămâia.

Dacă vrei să folosești un obiect în orice fel de ritual, asigură-te că înainte îl tratezi ca unul deosebit. Din moment ce acesta va fi utilizat cu intenția de a aduce ceva în realitate sau a cauza transformări interioare cât și exterioare, acesta este un obiect sacru.




Pentru a asigura sacralitatea acestor obiecte ai nevoie de o formulă sau ritual prin care acestea sunt consacrate. În grimoire-urile vechi sunt tot felul de incantații, rugăciuni și mici ritualuri care vor transforma aceste lucruri pe care le folosești în adevărate unelte sau arme magice.

Am descris un astfel de ritual mai complex pentru consacrarea cărților de tarot aici. Acel ritual este fără îndoială unul mai dificil de dus până la capăt și vine cu mai multe straturi de complexitate și simbolism astfel încât cărțile de tarot chiar devin niște instrumente puternice.

Dar doar fiindcă acel exemplu este de așa natură, nu înseamnă că toate formulele voastre trebuie să fie chiar atât de elaborate. Poate uneori ești în concediu și vrei să faci un scurt ritual și nu ai timp de astfel de ritualuri elaborate, sau pur și simplu cauți ceva mai ușor abordabil.

Formula aceasta este una simplă și directă și merge aplicată pentru orice fel de obiect pe care îl vei utiliza. Vei avea nevoie doar de obiectul pe care îl sfințești și o lumânare albă.

Înainte să începi ritualul de consacrare poziționează obiectul pe o masuță în timp ce tu stai în fața ei orientat spre EST. Aprinde o lumânare mică albă și pune-o pe masă. Aceasta nu are un scop deosebit decât să te pună în dispoziția potrivită de ritual. Se poate aprinde și tămâie dacă vrei dar nu este ceva obligatoriu.

Începe cu respirație regulată timp de cel puțin 3 minute încât să intri într-o stare de relaxare și calm.

Apoi ridică mâna dreaptă cu degetul arătător întins în fața ta și vizualizează cum în vârful degetului arătător e o sferă mică neagră simbolizând polaritatea negativă prin care vei elibera obiectul de orice energie și influență cotidiană.

Atinge obiectul cu degetul arătător la fel cum ai face un tap pe ecranul unui smartphone și spune cu voce tare "Declar acest obiect eliberat de orice energie și influență cotidiană."

Mai atinge la fel obiectul de încă 3 ori repetând fraza de mai devreme. Acum obiectul este curățat și e gata să fie încărcat cu lumina divină care îi va conferi proprietăți magice.


Vizualizează cum în vârful degetului arătător acum ai o sferă mică albă. De data aceasta înainte să atingi obiectul mai imaginează-ți cum din cer vine o rază de lumină puternică și orbitoare care se adună în vârful degetului făcând sfera albă să fie și mai strălucitoare până în punctul în care simți că te orbește dacă te uiți la ea.

Apoi atinge obiectul și vizualizează cum toată această lumină se transferă în el, sfințindu-l și zici "Declar că acest obiect este din acest moment sacru și dedicat numai artei magice."

Repetă cei doi pași de înainte de încă 4 ori apoi stinge lumânarea și pune obiectul într-un loc întunecos, ferit de ochii altor oameni. Ideal ar fi să îl înfășori într-un material textil negru și să stea în acesta timp de cel puțin o zi.

Cât despre păstrarea acestor obiecte. Ele nu trebuie să fie văzute de către nimeni altcineva. Dacă permiți ca cineva să le vadă, trebuie să fie cineva în care ai deplină încredere și înțelege ce faci. La fel, nu recomand să faci fotografii cu ele după ce le-ai sfințit să le pui pe internet. Ele nu sunt pentru a te mândri cu ele online sau altor necunoscători ci sunt obiecte sacre de acum înainte. Dacă vrei să împărtășești aceste lucruri cu altcineva fă-o înainte ca obiectul să fie sfințit.

Să aveți spor în toate.

Frater Iustin Levi

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu