marți, 2 ianuarie 2024

DE PE RAFT: Techniques of High Magic - A Manual of Self Initiation - Stephen Skinner & Francis King

Acum câteva zile am avut o conversație cu cineva despre tehnici de proiecție în astral. De fapt, această persoană căuta metode de vedere la distanță sau ceva asemănător, dar dintr-o perspectivă științifico-psihologică. Tot conversând despre asta, am zis să-l trimit la această carte, acest manual doar pentru acea tehnică de proiectare în astral.

Zilele acestea mi-am amintit cât de folositoare mi-a fost această carte în general, de la construcția și consacrarea de obiecte și implemente magice, la tehnici de divinație. Răsfoind iar prin ea, mi-am amintit că de fapt este un text deosebit de dens, chiar dacă nu foarte lung.



Acest manual are cam 254 de pagini, dar este aproape 100% fixat numai pe tehnici și ritualuri pe care le poți face imediat. Există și o scurtă introducere în ce este magia și această linie pe care autorii o păstrează încă din moștenirea Ordinului Hermetic ai Zorilor Aurii, dar dincolo de această introducere, intrăm direct în practică cu ritualul de alegere a numelui magic, despre care am și scris un articol aici, printre multe altele.

Cartea nu este totuși un manual de inițiere în sensul în care te învață o rutină și o serie de ritualuri pe care le practici pentru transformarea de sine. Acesta abordează magia înaltă mai mult din perspectiva obținerii de rezultate, fie că vorbim de informație și cunoaștere prin divinație sau efecte în lumea fizică apelând la spirite prin tehnici de invocare și evocare.

Spre final, regăsim și un capitol despre cele două ritualuri bine cunoscute pe care le avem din această tradiție, Ritualul mic al Pentagramei și cel al Hexagramei.

Recomand mult această carte pentru persoanele care caută un manual de practici eficiente și cu mai puțină teorie. Formatul nu este unul însă simplificat până la absurd precum Gallery of Magick, dar unul care păstrează multe din protocoalele și tradițiile vechi ale acestei științe.




Multe binecuvântări.


Frater Iustin Levi

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu