vineri, 11 august 2023

Micul ritual al hexagramei

Micul ritual al hexagramei.


A venit timpul să discutăm despre micul ritual al hexagramei, despre cum este făcut și rolul acestuia.

La fel ca micul ritual al pentagramei, acesta este unul fundamental asupra căruia practicantul poate clădi ritualuri mai specifice, precum marele ritual al hexagramei, ce ține de invocarea sau alungarea de forțe planetare.

Dacă ritualul pentagramei are rolul lucrării cu microcosmosul, cu sfera practicantului, gândurile și stările acestuia, cel al hexagramei lucrează cu macrocosmosul.



Un lucru care este înțeles adesea greșit este faptul că ambele sunt ritualuri ce țin de cele 4 elemente clasice: foc, apă, aer, pământ. Chiar dacă într-adevăr trasăm diverse simboluri în cele 4 puncte cardinale, care sunt deseori asociate cu cele 4 elemente, aceasta este doar o primă impresie care ne vine în minte când le practicăm.

În manuscrisele ordinului Golden Dawn, acest ritual nu era practicat de către inițiați în gradele elementale, ci era rezervat pentru gradul de Portal sau Adeptus Minor. Însă după 100 de ani, cel puțin diverse ordine magice și școli au introdus acest ritual mai devreme, începând cu gradul elementului de pământ Zelator, continuând cu Theoricus, Practicus și Philosophus.

Scopul fundamental al acestui ritual în aceste grade este scoaterea practicantului de sub influențe planetare, tranzituri astrologice și retrograduri, care pot cauza interferențe în îndeplinirea mărei opere.

În fine, destul cu teoria pentru moment. O rezervăm pentru alte articole în viitor.


Cum faci ritualul Hexagramei?

1. Te orientezi spre est, la fel cum erai înainte când ai făcut ritualul mic al pentagramei.

Dacă ai terminat ritualul pentagramei cu crucea cabalistică, nu e nevoie să o mai faci. Dacă nu, atunci o faci iar. Pentru cum să faci crucea cabalistică, consultă articolul despre ritualul pentagramei.

Roștești: I N R I. Și trasezi în aer cele 4 litere folosind caractere ebraice cu degetul arătător al mâinii drepte în fața ta, la nivelul feței tale, de la dreapta la stânga. În timp ce desenezi în aer cele 4 litere, rostești cu voce tare fiecare literă: YOD, NUN, RESH, YOD.



2. Apoi îți aduci mâinile împreună, ca în poziția de rugăciune, și rostești: "Fecioara Isis, puternică mamă! Scorpion, Apophis, distrugătorule! Sol, Osiris, frânt și înviat! Isis! Apophis! Osiris!"


3. Îți ridici mâinile în sus, deasupra capului. Brațele trebuie întinse, iar palmele să fie orientate una către cealaltă. În timp ce ridici brațele, vibrezi puternic numele sacru "I A O!"


4. Cobori brațele pe plan orizontal, ca și cum ai forma o cruce, și spui: "Semnul lui Osiris, frânt!"


5. Ridici brațul drept în poziție verticală, formând cu brațele tale litera L, în timp ce spui "Semnul lui Isis, jelind!"


6. Miști brațele deasupra capului, la un unghi de 60 de grade oblic, formând litera V din brațele tale și zici "Semnul lui Apophis și Typhon"


7. Aduci brațele încrucișate deasupra pieptului, formând un X din ele peste pieptul tău, zicând "Semnul lui Osiris, înviat!"


8. Repeti gesturile de la punctele 5, 6, 7. La fiecare mișcare, rostești L, V, X!


9. Roștești LVX (LUX, lumină) și aduci brațele la nivel orizontal, iar formând crucea din trupul tău, zicând "Lumina crucii"


10. Rămâi în această poziție timp de 10 secunde.

Rămâi orientat spre est și cu degetul arătător de la mâna dreaptă sau cu bagheta, trasezi în aer hexagrama de foc, în timp ce vibrezi cuvântul sacru: ARARITA.

La ultima silabă, înfigi centrul desenului tău, vizualizând cum hexagrama prinde lumină galben-aurie.

Figura pe care o desenezi este cea din stânga. Continui apoi rotindu-te către sud și trasezi hexagrama de pământ, către vest hexagrama de aer și apoi spre nord, cea de apă.

Cele 4 Hexagrame trebuie trase în felul următor, ca în figura de mai jos, de la stânga la dreapta. Cea din stânga reprezentând cea de foc, apoi pământ, aer și apă.



Le trasezi astfel pentru formă de alungare, după cum vezi în sens trigonometric.

Dacă faci formă de invocare, le vei trasa în forma acelor de ceasornic.


Acum te-ai întors orientat spre EST și repeți prima parte a ritualului. Repeți toți pașii de la 1 până la 10, terminând ritualul în poziția semnului crucii.

Pentru o demonstrație pas cu pas, vă recomand să vizionați clipul acesta de la PsychoPomp Productions:

https://www.youtube.com/watch?v=CsfOmF2pROE

Varianta pe care v-am prezentat-o eu este cu traducere în limba română.

Urmăresc mai multe articole cât de curând.


O zi binecuvântată tuturor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu