În câteva articole precedente, cât și în „Manualul de Magie cu Lumânări”, am vorbit despre Formă și Forță și, mai exact, cum forța unui ritual este dată de către trăirile și emoțiile noastre.
Forma pare a fi ceva mai ușor de înțeles, cu toate că e ceva mai complexă. Aici vorbim despre formule, incantații, sigilii, cercuri, organizarea spațiului și timpul în care facem un ritual. Da, aceasta acoperă mai multe lucruri ce merg gestionate în același timp, dar fără forța emoțiilor acestea sunt cam de prisos.
Nu spun acum că un ritual poate fi cărat doar de puterea și forța emoțiilor și transformarea acestora în cercul sacru, dar forma este vasul în care ținem emoția și o preschimbăm în ceva diferit și util pentru îndeplinirea a ceea ce ne dorim.
Cam la fel ca apa din butoaiele de la nunta la care Iisus a participat în Cana Galileii. Noi trebuie să învățăm cum să transformăm această apă în vin. Și este ușor de înțeles cum de apa și vinul, două lichide, au de-a face cu emoțiile, pentru că la nivel fizic avem de-a face cu hormoni diferiți ce conferă stări emoționale.
După cum vedeți, toate sunt interconectate.
Voi da un exemplu legat de un ritual pentru abundență financiară și bani. De obicei facem un astfel de ritual fiindcă am conștientizat că ducem o lipsă în acest departament. Emoția poate fi de neliniște și anxietate asupra situației financiare.
În timpul ritualului, prin forma pe care o folosim, în funcție de format, rășini pe care le ardem, lumânări pe care le aprindem și vorbele pe care le rostim, ajungem să transformăm această emoție de anxietate în una de anticipare și încântare.
La nivel emoțional, ne preschimbăm noi, ca și cum ne-am schimba mintea, cât și compoziția chimică din vasele sanguine.
Scopul, bineînțeles, este de a ajunge la acea stare de satisfacție și bucurie de împlinire. Acesta este pasul crucial. La finalul fiecărui ritual pe care îl facem, contează să ajungem în acea stare de credință, încredere și confort știind că mesajul nostru a fost înțeles de către Divinitate și că nu numai că ne va da ce am cerut, ci deja am și primit.
Scopul final este acela de a avea acea stare de „credință”. Când mă refer la credință nu mă refer doar la proclamarea unei anumite credințe religioase, ci la certitudinea că Dumnezeu te ascultă și știe ce vrei și îți va și da.
El le-a răspuns: ‒ Din cauza puținei voastre credințe. Adevărat vă spun că, dacă ați avea credință cât un bob de muștar, ați zice acestui munte: „Mută-te de aici, acolo!“, iar el s-ar muta. Nimic nu v-ar fi imposibil!
Problema e că noi, ca oameni, trăim vieți în care suntem încercați de îndoială la fiecare pas. Iar în epoca aceasta modernă, care e dominată de raționalismul științific, a trăi în credință și a întreține această stare necesită antrenarea minții și a emoțiilor noastre.
De aceea facem ritualurile zilnice precum Micul Ritual al Pentagramei și Pilonul Central, la fel cum monahii își spun rugăciunile pentru a întări credința și a avea măcar cât o fărâmă din bobul de muștar despre care spunea însuși Hristos.
Pentru a deveni magicieni mai eficienți, vă recomand să faceți exercițiul următor. Și are doar 2 pași simpli.
Timp de cel puțin 10 minute, stai în poziția ta preferată de meditație. Poate fi lotus, șezând pe scaun sau alta. Dar e important să fie confortabilă și nu prea mult încât să inducă somnul.
Pasul 1: Conștientizează emoția pe care o simți în momentul respectiv. În fiecare zi vom avea anumite stări sau dispoziții emoționale. Permite-ți să simți emoția aceasta pe deplin și fără restricții.
De exemplu, în cazul meu, având și Luna în Berbec, tind să fiu un om cu o dispoziție emoțională mai agresivă și predispoziție spre nervozitate. Să zicem că, de dragul exemplului, aveți și voi în acel moment o stare de enervare și ușoară furie. Conștientizați și simțiți-vă emoția aceasta negativă.
Pasul 2: Transformarea emoției. Odată ce ai conștientizat-o și simțit-o, sugerează-ți că începi să simți cum această emoție se schimbă. Progresiv, pas cu pas, secundă cu secundă. Poți seta un cronometru la care să te uiți și, cu fiecare secundă, simți cum această emoție inițială (posibil să fie negativă) se preschimbă în altceva ce poți folosi.
Pentru cazul emoției de nervozitate și furie, să spunem că o transformăm în motivație. Acesta este un proces ușor, fiindcă cele două sunt asemănătoare și fiindcă furia ne determină să fim motivați și să trecem la acțiune. De preferat e să facem această tranziție în mod natural, dar majoritatea dintre noi ajungem să hrănim doar pe cea inițială.
La finalul exercițiului, termini cu o altă dispoziție emoțională care nu doar că este utilă în ritual, ci și în viața de zi cu zi.
De exemplu, poate suferi de anxietate și teamă înainte de examen. Poți transforma această stare în încredere. Ori încredere că îl vei lua, sau, chiar dacă nu ai învățat nimic și pici examenul, să ai încrederea că data viitoare vei învăța bine și îl vei lua cu notă mare. Important e că încerci.
Sper să vă fie de ajutor.
Frater Iustin.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu