marți, 28 mai 2024

Rezultate pentru un talisman împotriva unor spirite neprietenoase.

Acum aproape o lună am fost contactat de către o persoană ce raporta multe evenimente nefirești în apartamentul ei. 

Mai pe scurt, obiecte care se mișcau, care cădeau, zgomote ce nu ar fi avut vreo cauză și, în general, o atmosferă foarte apăsătoare.

Pe lângă acestea, atât ea cât și membri ai familiei raportau terori nocturne și paralizie în somn, precum și situații în care persoane ce veneau în vizită halucinau figuri și umbre ce se vedeau ori cu ochii minții, dar uneori inclusiv cu văzul normal. Un caz era despre figura unui bărbat ce aparent ieșea din ecranul televizorului.



Recent, aș putea spune că ecranele acestor obiecte aparent banale, dar care sunt în sine minuni tehnologice, acționează ca o suprafață de viziune spirituală; am auzit că unii ar folosi până și ecranele unui telefon mobil stins în loc de glob de cristal, dar asta e un alt subiect.

În general, această clientă vorbea despre această atmosferă depresivă, fricile și temerile ce se adunau și căuta o soluție, așa că, urmărind indicațiile unui alt magician, unul american, am zis să consacrez un talisman cu proprietăți de "pacificare" a oricărui spirit legat de pământ de acolo, de la faimoșii "oameni umbră" sau orice spirit legat de pământ precum al unor persoane răposate. Am aflat că cel puțin 2 persoane au trăit și murit în proximitate, una extrem de tânără, prea tânără de fapt, și alta bătrână ce s-a chinuit ceva timp înainte să treacă pe lumea cealaltă.

Dar aici apare și problema locuirii într-un bloc de apartamente. Eu stau într-unul și știu cum atmosfera energetică poate fi poluată de către vecinii tăi, mai ales dacă stai la orice alt etaj decât parter sau ultimul. Se întâmplă să fii expus și la toate problemele altora, unele nici nu ai cum să le cunoști fiindcă, să fim serioși, cine mai stă să încerce să își cunoască vecinii în ziua de azi cu adevărat?

În fine, am zis mai întâi să devinez ce fel de spirite erau. Asta a fost dificil fiindcă aparent cartomanția merge mai nasol când Mercur e retrograd, și colac peste pupăză aveam și o eclipsă de soare. Eforturile mele de a devina ce fel de spirite erau cam nesatisfăcătoare până când am pus întrebarea dacă mai are rost să încerc ținând cont că vremea astrologică era dificilă. Răspunsul a fost nu. Așa că m-am bazat doar pe discuția stufoasă cu persoana afectată ce îmi ceruse ajutorul.

Am optat pentru o bucată de turmalină neagră. Am zis că are conținut destul de mare de Plumb, așa că o putem asocia cu Saturn, cât și cu elementul Pământ pentru care am făcut ritualul.

L-am chemat pe Uriel într-o Sâmbătă, în ora planetară a Pământului. Chiar dacă era un ritual elemental pentru pământ, am zis hai totuși să o fac în acea zi ca să îi dea atmosferei mai multă "greutate".



Despre ritual am mai vorbit într-o altă postare pe profilul meu de Facebook. 

Am trimis obiectul consacrat prin curier și am așteptat. Azi am intrat în legătură cu clienta și mi-a zis că nu au mai avut loc nici un fel de fenomene neobișnuite deloc de când l-a primit și activat.

Încă îi mai e teamă, dar sunt sigur că teama va dispărea odată ce lucrurile se liniștesc și se va ține de rutina ei de rugăciuni.

Mă bucură că am găsit o metodă care văd că funcționează și merge ulterior folosită și cu alte ocazii pentru alte operațiuni magice.

Am fost cam inactiv recent, dar voi reveni.

Între timp, lucrez la alt proiect de traducere și vă țin la curent și cu el.


Pace!

Frater Iustin

luni, 13 mai 2024

Obsesia pentru obscur



Vin cu intrarea această fiindcă recent am mai întâlnit niște persoane care suferă de această obsesie pentru obscur, întuneric și latura întunecată a ocultului.

De fapt, din cauza acestor personaje colorate cam tot subiectul magiei și al ocultului are o reputație atât de negativă.

Dar nu sunt aici să judec în nici un fel, fiindcă nu e treaba mea. De fapt, în adolescență se întâmpla și eu să fiu mai fascinat de ocultismul ce ținea de întuneric și calea mâinii stângi, dar fascinația nu a durat mult fiindcă nu am găsit mult conținut chiar dacă promisiunile ar fi fost mai mult decât mărețe.

Dacă stau să mă gândesc, era mai mult legat de pasiunea mea pentru muzica metal care are destui artiști care folosesc această imagine întunecată pentru a șoca publicul. Dar trăim în 2024, și sincer, astăzi nimeni nu mai e cu adevărat șocat de satanism, ocultism, demoni și alte fixații pe care fie formațiile Scandinave de Black metal sau ocultiștii pe filonul acesta le au.

Totuși, vreau să vă avertizez de un lucru important aici. Nu mă interesează ce credințe aveți, puteți fi creștini, paĝani, musulmani, atei sau să credeți în monstrul de spaghete al lui Richard Dawkins, asta nu contează. Ce e bine de ținut minte e că aceste entități demonice cu care poate sunteți tentați să interacționați sunt reale și sunt într-adevăr periculoase. Aici puteți veni cu felurite argumente că de fapt sunt doar spirite rebele și că Dumnezeu e tiranul etc etc, dar este irelevant.




Eu vă spun din experiențe personale cât și a altor practicanți de magie că ele există și fie că e în glumă sau în mod mai serios, există mereu consecințe când interacționați cu ele.

Și înțeleg, poate ești tânăr, ești rebel, te doare în cot de societate și de norme și vrei să obții ceea ce ai tu chef în acel moment, fie că vorbim de bani, sex, putere, răzbunare și alte chestiuni lumeste. Și veți ajunge prin anumite colțuri ale internetului și inclusiv internetului românesc unde adeptii și alți obsedați de obscur ca voi vă vor promite că aceste spirite infernale îți vor da TOT CE ÎȚI DOREȘTI și că totul va fi bine.

Fals. Chiar dacă primiți câteva din cerințele voastre, oricât de puerile ar fi, acestea vin cu consecințe și uneori extrem de dureroase. Sunt cazuri în care magicieni cu multă experiență au ajuns cu oase rupte în spațiul de ritual, în care și-au pierdut viața sau a celor apropiați pentru că nu au respectat anumite protocoale și s-au lăsat păcăliți de aceste duhuri. Și spun păcăliți fiindcă ele nu sunt prietenii tăi oricât ți-ai imagina că ai putea să legi o relație de prietenie. Ele nu vor să aibă de a face cu tine și dacă o fac, o vor face ori că au ceva de câștigat sau dacă abordezi varianta Solomonică, vor fi constrânse de către magician prin puterea lui Dumnezeu să te asculte.

Dar chiar și așa, cu toată curtoazia de rigoare și oricât de fascinanți ar fi aceste personaje umane sau non-umane, ele nu au bunul tău interes ca prioritate, vorbim de o relație tranzacțională.

Acum, ca să vin cu reversul medaliei aici. Orice relație cu spirite, zeități, elementali inclusiv îngeri includ un anume nivel de risc, asta fiindcă te vei expune la energii și influențe pentru care 99% dintre curioși nu sunt deloc pregătiți, și efectele vor fi reale și simțite pe pielea ta.

Închei această postare zicând că nu sunt aici să vă opresc din a face ce vreți să faceți, să intrați pe forumurile și site-urile unde astfel de indivizi se adună, ci doar să vă avertizez.

Iar dacă ajungeți să suferiți după, să nu ziceți că v-am avertizat să fiți prudenți.


Multe binecuvântări.

Frater Iustin

marți, 7 mai 2024

De pe raft: Angels and Archangels - Damien Echols

 Intrarea asta e foarte scurtă fiindcă ce am avut mai mult de zis am făcut-o deja în clipul de pe Youtube.

Pe scurt, dacă ești interesat de o introducere în magia cu îngeri și arhangheli poți apela la această carte scrisă de Damien Echols.

Autorul are un stil foarte informal și direct, ușor de înțeles atâta timp cât stăpânești limba engleză. Această carte intră în categoria de cataloage de spirite la care un magician poate apela și Echols oferă o metodă foarte simplă și elegantă de a intra în contact cu aceste spirete.

Ce-i drept, nu vorbim despre lumânări, tămâie, globuri de cristal sau alte implemente magice ci varianta "cu mâna goală" pe care acesta a trebuit să învețe să perfectioneze cât timp a fost în închisoare în urma acuzațiilor nefondate pentru care a fost inițial incarcerat împreună cu încă 2 băieți în anii 90.

Regimul de austeritate și izolarea l-au determinat pe Echols să devină foarte inventiv și să folosească fiecare mică resursă la îndemână pentru a practica magia și a urmări această cale mistică.

Pentru mai multe detalii urmăriți clipul.





duminică, 5 mai 2024

Saturn în Astrologie

 Saturn în Astrologie


Încheiem această serie a celor 7 planete clasice din astrologie cu Saturn, stăpânul cel îndepărtat, marele malefic dintre planete dar și marele învățător. Saturn are o reputație negativă, la fel ca Marte fiindcă e strâns legat de tot ce din perspectiva noastră ca ființe umane considerăm să fie negativ. Iar aici ne referim la limite, bariere, timp și inclusiv existența limitată în timp deci implicit moarte. Saturn ține mult de disciplină și ordine și tradiție. 

Este planeta care impune norme și granițe atât în lumea materială cât și în conduita noastră în societate. De-a lungul mileniilor a fost asociat cu mai multe zeități ce aveau această figură autoritară și lipsită de compromisuri, cum ar fi Enlil, Cronos, Saturn sau Shabathai. Dacă Jupiter conduce prin bunăvoință și generozitate, Saturn o face prin restricții și pedepse. Nimanui nu îi place să fie pedepsit, tocmai de aceea 

Saturn e văzut ca o forță în general negativă. Energiile acestei planete sunt grele, grave și reci, mai mulți practicanți ai magiei planetare spun că spiritele Saturniene sunt înfricoșătoare și au o atitudine ce impune seriozitate și gravitate. 

Dar după cum știm, regulile, restricțiile și normele sunt necesare ca un om să se dezvolte armonios și să fie un membru funcțional și bun al societății, fiindcă copii fiind avem impresia că nu există limite și societatea sau părinții ne spun mereu să zicem mulțumesc când cineva ne dă ceva, să ne spălăm pe mâini înainte de masă și să arătăm respect față de cei mai în vârstă și cu experiență. Chiar dacă metodele nu sunt plăcute, rezultatul aduce un beneficiu nu numai individului ci tuturor cu care acesta interacționează.




Domiciliu în Capricorn:

Capricornul este cel mai Saturnian dintre semne. Este un semn cardinal de pământ, și Saturn este strâns legat de pământ, atât ca element mistic cât și îngrijirea pământului, acesta fiind inițial văzut ca un zeu al agriculturii, dar spre deosebire de conceptul în care pământul rodeste singur, Saturn ține de îngrijirea acestuia ce implică mult efort și muncă grea. Saturn guvernează și structurile societății dar și a corpului uman, Capricorn ține de structura corpului, adică a scheletului, partea cea mai solidă a corpului. Acesta este structura primară pe care celelalte organe se susțin. Cât de partea de societate, Capricorn fiind mereu interesat de ascensiune în societate dar cu muncă, ordine și disciplină se potrivește perfect cu Saturn.


Domiciliu în Vărsător:

Vărsătorul este un alt semn ce ține de societate și grupuri de oameni. Deseori este asociat cu organizații, corporații și alte organizații ce necesită un set de reguli și norme după care să funcționeze. Vărsătorul este și cel mai "rece" dintre semne, fiind un semn fix de Aer, deseori asociat cu o perioadă a anului în care în emisfera nordică avem de-a face cu cele mai joase temperaturi. Se potrivește perfect cu Saturn fiindcă spre deosebire de semnul opus al acestuia, Leul care este mereu preocupat de avansarea sinelui sau, Vărsătorul este modest și altruist, e mai mult interesat să dea și să sacrifice din onorurile și bunurile sale decât să-și hrănească ego-ul. Aici se potrivește perfect cu Saturn care e mai mult interesat de bunăstarea grupurilor și societăților, nu a individului.


Exaltat în Balanță:

Aici Saturn este exaltat. În Balanță este exaltat și onorat cel mai bine. Balanța este semnul legilor și a judecății. Saturn fiind atât de impartial și concentrat pe respectarea legii poate să "strălucească" și să ofere judecăți corecte și demne. Balanța este alt semn de aer opus unuia de foc, Berbecul. Balanța ține foarte mult la mediere, pace și comunicare pentru binele ambelor părți. Aceasta este o maestră a compromisului și a bunei înțelegeri, în timp ce Berbecul vrea doar să facă ce pofteste fără să țină cont de nimeni și nimic. În plus Balanța este semnul căsătoriei și parteneriatelor pe termen lung. Saturn guvernează contractele și înțelegerea între două sau mai multe persoane și tot ce ține de contracte, inclusiv contractul căsătoriei. El este Stăpânul Inelelor, și cum ne arătăm dedicarea în căsătorie? O facem prin purtarea inelelor de căsătorie sau logodnă, ce indică că suntem dedicați unei singure persoane.


Cădere în Berbec:

Berbecul, cum am spus și mai devreme nu este interesat de pace, comunicare sau compromis. Acest semn cardinal de foc, vrea ce vrea și nu ține cont de bun simț sau legi dacă vrea să le obțină. În plus impulsivitatea sa este complet incompatibilă cu caracterul mai mult rațional al lui Saturn. Se spune că Berbecul acționează și apoi g


ândește, ceea ce creează discomfort serios cu Saturn care nu vrea să se grăbească și să ia lucrurile încet. Asertivitatea este un lucru bun în diverse circumstanțe dar Saturn va încerca să îi aducă aminte Berbecului, care este copilul zodiacului că ar fi cazul să se maturizeze și să înțeleagă că nevoile grupului și a familiei sau societății sunt mai importante decât poftele de moment la care Berbecul este mereu impulsionat. Vom mai observa încă o dată cum în general Saturn e incomod în semne de foc, cu excepția Săgetătorului, acesta fiind o planetă "rece", cea mai rece din zodiac.


Exil în Rac:

Se spune că Racul este mama zodiacului, și se vede clar prin natura acestui semn ce caută să protejeze și să îngrijească pe cei pe care îi iubește. Se potrivește cu arhetipul matern care ne protejează și ne oferă confort în primii ani din viață. Saturn însă aduce acea energie paternală a tatălui care devine mai importantă după faza în care copilul împlinește 3 sau 4 ani și începe să învețe că trăiește într-o lume a regulilor. Tatăl e cel ce disciplinează, impune bariere, limite, îți spune ce NU ți se permite să faci și eventual dispensează și pedepse. E normal ca energiile Saturniene ce țin de disciplină nu se potrivesc cu atitudinea "mamoasă" a Racului care își iubește și cocoloșește copiii cu orice preț. În plus Racul este semnul ce corespunde cu casa a 4-a a căminului și casei, în timp ce Saturn guvernează casa 10-a ce ține de societate și rolul nostru în ea aducând mai multă discrepanță între cele 2 energii și teme ale planetei și semnului.


Exil în Leu:

Leul este semnul ego-ului, este semnul care vrea să iasă în evidență, să fie văzut și adulat, iar Saturn nu apreciază asta. Mai degrabă Saturn stă cu brațele încrucișate și îi spune Leului "viața asta pe care o duci nu e numai despre tine, nevoile altora sunt mai importante''. În plus Leul ține mult la distracție și iubire romantică. Saturn e dezinteresat de distracție și bună voie ci mai degrabă ar prefera să ne suflecăm mânecile și să ne apucăm de muncă fiindcă asta ne va asigura bunăstarea. Cât despre iubire romantică, Saturn ține de căsătorie nu de aventuri și distracție de dormitor cum vrea Leul. Saturn știe că relațiile trebuie pecetluite cu căsătorie și că armonia nu este adusă de romantism ci de respectarea regulilor de conduită între soți pentru a duce o viață bună. Pentru Saturn, o viață bună nu înseamnă distracție ci o viață trăită corect.


Puterile planetare ale lui Saturn: Pământ și proprietate, karma, oameni bătrâni, sărăcie, cunoștințe din astral, agricultură, cunoaștere ezoterică, lecții karmice, moarte, exterminarea dăunătorilor, comunicarea cu spirite, atacuri psihice, apărare psihică, lucruri pierdute, persoane dispărute, clădiri, granițe și limite, timp, autoritate, înțelepciune, afaceri, politică, minerit, arheologie, moralitate, responsabilitate, protecție împotriva otrăvii, bănci, legăminte, contracte, istorie, longevitate, imobiliare, structuri, obstacole.


Cartea de tarot: Lumea Arhanghel: Cassiel Culoare: Negru și Indigo.


Multe binecuvântări. Frater Iustin Levi

vineri, 3 mai 2024

Legea celei mai slabe rezistente.

E cazul să ne întoarcem la articole despre practica magică propriu-zisă. Azi discutăm puțin despre una din legile esențiale pe care e musai să o înțelegem când începem practica magică.

În acest caz, vorbesc despre taumaturgie mai degrabă decât teurgie fiindcă rezultatele palpabile fac parte din această categorie. Mă refer la acele ritualuri în care căutăm să obținem ceva tangibil, o mașină, o casă, bunuri materiale, relația mult dorită cu persoana iubită, o promovare la job sau alte îmbunătățiri vizibile în viețile noastre.

Fiindcă pofta rezultatelor poate cauza probleme în manifestarea rezultatului final, e musai să înțelegem și legea celei mai slabe rezistențe.




Pentru a o înțelege, trebuie să vedeți magia precum electricitatea. Când facem un ritual, setăm o intenție, performăm anumite gesturi, spunem formule sau mantre ca să ne imaginăm să devină realitate.

Dar înainte să devină realitate, trebuie să treacă prin filtrul altor lumi nevăzute și înainte să obținem, de exemplu, acea relație mult dorită, în cazul unei relații de dragoste, trebuie să înțelegem că relația va apărea pe calea cea mai ușoară.

Astăzi, de exemplu, multe persoane se cunosc prin intermediul internetului, deci dacă ai sta undeva la țară fără conexiune la internet și cu o populație mică de câteva sute de oameni în sat sau comună, șansele tale să manifești partenerul sau partenera mult dorită vor fi slabe tocmai din cauza rezistenței circumstanțelor în care te afli. Universul sau Dumnezeu va încerca să îți dea ce ai cerut, "cere și ți se va da", dar este mai degrabă posibil ca prima fază a manifestării să fie conectarea ta la internet mai întâi sau mutarea/călătoria într-un oraș cu mai multe opțiuni de parteneri pentru relație.

Este la fel și în cazul magiei pentru bani. Au fost mai multe cazuri în care ritualistul în cauză a cerut o sumă impresionantă de bani dar nu a impus nicio barieră în forma în care aceasta să vină, și așa se trezesc cum un unchi sau altă rudă de-a sa a murit și i-a lăsat suma de bani mult dorită ca moștenire. E dovadă că ritualul a mers și banii au ajuns prin calea de rezistență cea mai slabă, mai ales dacă acesta ar fi suferit deja de mai multe afecțiuni de sănătate. Tocmai din acest motiv contează foarte mult felul în care ne formulăm frazele de intenție și le încheiem cu "fie ca nimeni să fie vătămat în îndeplinirea acestei dorințe".

Rezistența ne învață cum să gândim logic chiar dacă practicăm o artă și știință ce aparent este cam irațională. Ce trebuie conștientizat e că magia funcționează, dar la fel ca un curent electric, trebuie să deschidem căile prin care să ajungă la noi și să închidem pe cele care nu vrem să fie "prăjite" de fluxul de energie ca în cazul precedent.

Mai pot oferi încă un exemplu. Să presupunem că faci o vrajă de manifestat un nou calculator, PC Desktop, dar fizic în casa ta nu există nicio masă sau birou unde să-l ții fiindcă ai un cămin plin de obiecte inutile ce umplu spațiul și nu permit ca ceva nou să ajungă în casa ta. Poate angajatorul tău vrea să îți dea un PC nou (ipotetic), dar faptul că tu nu ai fizic loc va întârzia acest lucru până când creezi spațiul în care acesta va fi ținut.

Sunt mai multe feluri în care putem privi legea celei mai slabe rezistențe, sunt sigur că vă puteți gândi la multe cazuri din viețile noastre în care puteam obține ceva mult dorit dar nu am reușit până nu am înlăturat mai întâi astfel de obstacole fizice sau mentale.


Multe binecuvântări,

Frater Iustin Levi