luni, 7 iulie 2025

Cartomanție – Studiul și practica bate talentul.

Poate nu mereu, dar în marea majoritate a cazurilor, când vine vorba despre cartomanție, o să ajungeți și voi la concluzia că talentul sau darul citirii nu prea valorează nimic dacă este irosit.

Ce vreau să subliniez aici este că nu este nevoie să ai un dar al prezicerii neapărat, încât să începi să „dai în cărți”, cum s-ar zice. Cartomanția, la fel ca oricare altă deprindere, se învață. Poți învăța din cursuri, cărți sau direct din practică, sau o combinație între acestea.

În cazul meu, nu pot pretinde că sunt un mare clarvăzător; de fapt, am abilități modeste de a „vedea”, dar orice daruri ce aparent le-aș avea sunt dobândite prin studiu și practică.


Cât despre talent. Am întâlnit câteva persoane care aveau un talent fantastic de a intui adevărul despre o situație și de a face preziceri cu mare succes. Problema este că aceștia au ajuns să își irosească talentul bazându-se mult prea mult pe el.

E ca acea poveste cu iepurele și țestoasa. Cele două animale vor să aibă un mic concurs de alergat. Iepurele este atât de încrezător că va câștiga cursa, încât nici nu își mai bate capul să alerge. Alege să facă orice altceva în afară de a participa la cursă. Își distrage atenția cu tot felul de lucruri inutile, crezând că are mai mult decât timp să o învingă pe țestoasa lentă.

Dar țestoasa are ceva ce iepurele nu are, și anume disciplina. Aceasta nu se oprește nici măcar o secundă. Se mișcă încet, dar sigur, și ajunge să câștige cursa.

În cazul cartomanției, dar și în orice activitate, constanța și perseverența, studiul și practica vor învinge eventual talentul. De fapt, acesta aș spune că este blestemul celor talentați. Sunt buni și ei știu prea bine că sunt buni și nu vor depune niciun efort să se îmbunătățească. Încrederea în talentele lor îi face și incapabili să asculte de sfaturi și sugestii ce i-ar face să devină excepționali.


Revenind la Tarot și Cartomanție. După cum am spus și în titlul acestui scurt articol, există două lucruri ce te vor ajuta garantat, indiferent că ai talent sau nu.


1. Studiul

Aici, când mă refer la studiu, putem discuta despre multe opțiuni. Acum 20 sau chiar 10 ani era destul de dificil să găsești surse bune pentru a învăța despre tarot. Cărțile nu erau prea accesibile, iar cursurile costisitoare.

Azi nu mai e cazul. Orice informație despre cărți și simbolismul lor este la dispoziție pe Gootube. Și zic Gootube fiindcă e această combinație de Google și YouTube. Într-adevăr, poți și să participi la cursuri, dar cam orice informație pe care ai vrea să o cunoști este deja acolo în spațiul virtual.

Dar dacă vrei să pătrunzi mai adânc în simbolismul acestor cărți, recomand neapărat și lectura. Din fericire, sunt zeci, poate chiar sute de cărți scrise despre tarot din care poți alege și ți le poți comanda să ajungă fix la tine acasă.


2. Practica

Practica este esențială fiindcă este culminarea studiului tău. Efectiv înveți pentru a practica. Dar practica este și ea studiu, dar într-o altă manieră. Fiecare dintre noi învățăm în feluri diferite.

În cazul meu, se întâmplă să fiu genul de om care învață cel mai rapid făcând.

Sensul cărților și felul în care interacționează și răspund la întrebări vin de la sine când ești confruntat cu tot felul de interogări, etalări și interpretări prin care discerni adevărul.

Ce contează extrem de mult aici este conștientizarea că eșecul este cât de cât inevitabil. Un maestru a eșuat de mai multe ori decât un începător a încercat. Automat vei ajunge și în ipostaza în care cărțile par să nu aibă sens deloc referitor la întrebarea ta. Dar asta nu este o problemă, ci o altă oportunitate de a învăța.


Ultimul lucru de ținut cont este să menții atitudinea corectă. Oricât de bun ai crede că ai ajuns, mereu ai de învățat. De aceea este crucial să menții o atitudine de modestie și o inimă dispusă să învețe.

Cât timp nu te smerești și te încrezi în talentul sau cunoștințele deja acumulate, vei ajunge ca iepurele care pierde cursa.


Fiți binecuvântați în toate.

Frater Iustin

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu