marți, 15 august 2023

Alegerea numelui magic și ritualul de dedicare.

 În ziua de azi, când găsim sute, poate chiar mii de articole și clipuri despre subiectul magic pe Tik Tok, s-a ajuns la un punct în care, pentru practicanții magiei, aceasta a devenit aproape un subiect monden.

Fie că e vorba de "modă" sau pur și simplu acceptarea acestei practici în ochii publicului, este mai puțin relevant. Multă lume abordează totuși, din păcate, această artă și știință cu trivialitate. Făcând asta, ajung să se faulteze grav, fiindcă cu cât mai mult efort și implicare pui în practică, cu atât ajungi să culegi roadele muncii.



Pentru a începe drumul pe această cale, e nevoie de 2 lucruri, cel puțin. În absența lojelor sau grupurilor magice din România, rămânem cu opțiunea dedicării de sine, astfel:


1.Alegând un nume magic care să reprezinte dorința ta. De exemplu, "Perdurabo" (voi îndura la nesfârșit în latină). Numele tău magic va rămâne secret și îl vei folosi doar în ceremonii. Nu este ceva ce vei etala în conversații pe internet cu străinii sau prietenii, la concerte de metal sau știu eu ce îți place. Poate fi în latină, română sau altă limbă, important este să simbolizeze intenția și dedicarea ta artei.

2. Făcând o scurtă ceremonie de dedicare.

Dacă deja ți-ai ales numele magic și ești sigur că este ceea ce dorești, e timpul să faci ceremonia ta de dedicare.

Va trebui să faci și să pregătești lucrurile următoare.


1. Mai întâi, să speli bine făcând o baie de purificare. Poate fi o baie ca oricare alta, de altfel, dar cu intenția de a te purifica înainte și a te pregăti de ritual.

După baie, te îmbraci în roba ta. Culoarea ei trebuie să fie neagră, reprezentând încă materia densă și natura care încă nu a fost purificată de lumina divină. În timp, odată cu evoluția ta spirituală, poți să folosești una albă, reprezentând lumina care te-a curățat.


2. Pregătești spațiul de ritual. Vei avea nevoie de o masuță tip altar în formă cubică. Pe ea vei ține o lumânare pentru iluminare și un simbol pe care vei jura. Dacă ești creștin, o cruce sau o Biblie; dacă ești musulman, o copie a Coranului; dacă ești de credință păgână, poți folosi Cartea Umbrelor.

Altarul va fi în centrul spațiului tău de ritual.

Spre est, dincolo de altar, vei aprinde un betigaș de tămâie frankincense sau de la biserică, reprezentând Aerul.

În sud, vei aprinde o lumânare albă simplă, reprezentând Focul.

În vest, vei avea un pahar cu apă de izvor, reprezentând apa. Paharul trebuie să fie nou și nefolosit la altceva.

În nord, vei pune pe podea un cristal mare de sare, reprezentând pământul. Dacă nu ai un cristal mare de sare, merge și să folosești un castron cu sare. Trebuie să fie neiodată.


Apoi, ca să faci ritualul, aprinzi lumânările și tămâia și stând oriental spre est, în fața altarului, cu simbolul ales, ridici mâna dreaptă și reciți următoarea dedicare:

"Eu, ........ (numele tău magic pe care nu îl vei folosi în viața de zi cu zi), din această zi promit solemn și jur în fața acestor simboluri ale Aerului, Al Focului (rotește-te spre dreapta spre Sus și privește flacăra lumânării), a Apei (te rotești spre dreapta înspre Vest și privești paharul cu apă), și al Pământului (te rotești spre Nord, privind cristalul de sare, te rotești iar spre dreapta înspre Est punând mâna pe simbolul de pe altar), și a acestui simbol sacru de pe altarul meu magic, că din această zi, împreună cu permisiunea Divină, voi fi dedicat Marii Opere. Opera purificării și ridicării naturii mele spirituale, cu ajutorul Divin, ca să devin mai mult decât om și astfel să mă ridic pas cu pas către Geniul meu Înalt și Divin. În acest timp, nu voi abuza de puterea încredințată. În continuare, jur solemn să nu mă înjosesc folosind magia pentru scopuri rele. (Ridică mâna de pe simbol și aruncă-ți brațele larg, formând o cruce din trupul tău). Stăpâni ai celor patru puncte cardinale, vedeți și mărturisiți-mi acest jurământ solemn! Amin!"

În felul acesta, termini simpla ta ceremonie. Te schimbi de haine și aduni obiectele de pe altar și din jur și revii la viața de zi cu zi.

Numele tău magic îl vei folosi în construcția de fraze de intenție pentru a conferi mai multă autoritate și forță.

Odată cu această dedicare, vei vedea rezultate mult mai bune cu fiecare ritual. Având darul acestei dedicări, puterile se vor spori.

Amintește-ți de acest jurământ să nu faci rău cu ceea ce ai și că telul tău este să îndeplinești Marea Operă și nu să te înjosesci mai mult cât timp ești pe pământ.


Multe binecuvântări.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu