sâmbătă, 7 octombrie 2023

Despre jurnalul de vise

Despre jurnalul de vise.


Într-o postare precedentă am vorbit puțin despre dificultățile interpretării viselor, în mod deosebit în spațiul online unde multă lume pretinde că ar poseda cunoștințele de rigoare, însă cel mai des nu este adevărat.

Totuși, fiecare dintre noi ne dorim să înțelegem mai bine ce se întâmplă cu noi când închidem ochii noaptea (sau uneori ziua) și pășim în lumea viselor și a lumilor interioare.

Dincolo de importanța plasării casei a 9-a și a planetei conducătoare a semnului asociat, cel mai bun lucru practic pe care poți să-l faci este să ții un jurnal de vise.

Acesta poate să fie sub forma scrisă, sau pentru cei dintre voi care preferați tehnologia mai modernă, puteți să vă înregistrați experiențele onirice folosind înregistrări audio păstrându-le pe calculator.

Motivația acestui obicei nu este doar pentru interpretarea unui vis imediat după ce v-ați trezit din somn, fiindcă de cele mai multe ori, sensul acestuia nu este ușor de dezvăluit. Experiențele din somn pot fi haotice și confuze, în care multe lucruri, de altfel imposibile, devin brusc posibile. Ne confruntăm cu temerile cele mai mari și căutăm soluții pentru probleme ce ne macină în subconștient, chiar dacă în viața de zi cu zi nu le cunoaștem.



Din acest motiv, o ramură a psihologiei ține și de interpretarea viselor.

Totuși, nu e nevoie să deții un master în psihologie pentru a face sens din experiențe care de obicei sunt lipsite de sens.

Ținând jurnalul și acordând atenție, împreună cu consultarea astrogramei, vei începe să deslușești ce înseamnă fiecare experiență, să poți face distincția dintre vise folositoare și vise care mai mult tind să te păcălească.

Dacă sensul nu este deslușit imediat ce te-ai trezit, așteaptă câteva zile, observă ce evenimente survin după, apoi consultă jurnalul și reușești să faci legătura.

Tot astfel, vei reuși să faci observații legate de motive și simboluri recurente. Observă ce lucruri faci în fiecare vis ce se repetă, care este sentimentul pe care îl simți de obicei, ce locuri vizitezi și cu ce fel de ființe sau persoane te întâlnești. Frecvența acestor lucruri determină și problema la care subconștientul lucrează, cât și soluția oferită.

Ce trebuie să ții cont când faci un jurnal de vise:


Mereu să menționezi data în care ai avut visele.

Chiar și când nu visezi, fă o însemnare în jurnal și scrie/spune: Fără vis sau că nu îmi amintesc.

Scrie imediat ce te-ai trezit și folosește cât mai multe detalii posibile.

Ca să îți amintești visele mai ușor și cu mai multă claritate, înainte să te pui să dormi, fă-ți rezumatul zilei în sens invers. Începând cu întinderea în pat, obiceiurile tale înainte de culcare, venitul acasă după serviciu sau școală, etc., până ajungi la dimineața din ziua curentă. Dacă îți e prea dificil să faci acest rezumat al zilei mental, începe cu numărătoarea în gând de la 100 la 0.

Voi reveni cu mai multe articole despre subiectul acesta. Puteți să mă contactați pe Facebook sau lăsând un comentariu dacă aveți nevoie de lămuriri sau servicii magice sau de divinație.


Multe binecuvântări!

Frater Iustin 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu