marți, 24 octombrie 2023

Reconcilierea cu Dumnezeu și Religia

Reconcilierea cu Dumnezeu și Religia.


Urmează să citiți un articol în care vă vorbesc puțin din experiențele mele personale.

Cum poate practica magică să te aducă înapoi la Dumnezeu.

Suna paradoxal, dar în cazul de față, chiar așa s-a întâmplat. Povestindu-vă despre experiența mea, sper să vă dau de înțeles că este posibil ca acest lucru să se întâmple și cu voi.




Mai întâi, vreau să vă spun că Magia nu ține de fapt de nicio religie. Termenul de sine stătător se referă la tehnici prin care creăm schimbări în concordanță cu voința. Dacă o luăm așa, simplul act de a-ți porni automobilul este și el un act magic, dar știm că felul în care aceasta funcționează este indirect și nu implică acțiunea ta fizică asupra realității.

Setăm intenții, ne ducem în spațiul sacru, facem ceremonia în care fie folosim lumânări sau nu, fie conjurăm sau nu spirite, și apoi ieșim cu încrederea că ceea ce ne dorim se va îndeplini.

Apoi, după ceva timp în care poate și uitasem de ritualul nostru, constatăm că a funcționat.

Oricum, revenind la experiențe personale.

Când eram adolescent, la fel ca mulți alții de vârsta mea, aveam o atitudine rebelă.

Voiam să fac numai ce aveam eu chef, și ultimul lucru pe care mi-l doream era să ascult sau să fac ce îmi spun alții.

Voiam să cred în Dumnezeu, dar, pe de altă parte, voiam să nu cred. Nu era totuși ceva ieșit din comun, mulți din anturajul meu aveau aceste idei conflictuale, încercând să afle exact cine sunt.

Totuși, când am început să descopăr această știință și văzând că aceasta chiar FUNCȚIONEAZĂ, faptul de a nu crede în supranatural cel puțin devenise foarte improbabil.

Este adevărat că nu înțelegeam cum funcționează, dar eram conștient de forțe ascunse ce mișcau lucrurile, dincolo de forțele fizicii contemporane.

Chiar dacă eram conștient acum de aceste forțe, atitudinea de rebel rămăsese. Nu eram anti-creștin sau anti-religie, fiindcă ateu nu mă puteam numi.

Totuși, era dificil să accept autoritatea cuiva, chiar dacă vorbim de ființa supremă din care toate lucrurile au pornit.

Menționez aici că părinții mei m-au crescut Creștin Ortodox, dar în general aveau o atitudine relaxată față de religie. După ei, era bine să explorăm și alte posibilități, și nu mi-au îngăduit orizontul în niciun fel aici.


Practica mea magică intrând la facultate însă luase o întorsătură neașteptată. Intrând în anturaje cu oameni care pretindeau că erau zei și zeițe reîncarnate, că aveau superputeri, și profesori spirituali falși, mi-a creat o respulsie față de absolut orice asociat cu Religie, Magie sau altă formă de spiritualitate, până când și credința în Divin începuse să dispară.

Îmi renegasem toate experiențele paranormale. Gândirea mea era că dacă toți oamenii pe care i-am întâlnit erau niște prefăcuți, atunci poate și eu doar mă prefac că fac magie și că tot ce se întâmplă e doar o simplă coincidență.


Dar, pentru că am abordat această perspectivă materialistă, am ajuns într-un loc și mai întunecat.

Trecuseră aproape 8 ani de când renunțasem complet la această practică până când dau peste un film ce mi-a trezit iar brusc interesul "A Dark Song".

Acesta este despre o femeie care vrea să facă operațiunea Abremelim și să-și cheme Sfântul Înger Păzitor.

Filmul nu are nicio legătură cu adevăratul ritual, dar a trezit ceva în mine ce stătea ascuns de mult timp. Curiozitatea.


Începusem să caut tot mai multe informații despre acest ritual și alte practici magice din perioada Renașterii, inclusiv Cheile lui Solomon, Arbatel, Grimoirium Verum etc.

Chiar dacă practica mea până atunci nu era bazată pe grimoire-uri și mai mult asociată cu Magia Haosului a lui Austin Osman Spare, am realizat ceva.

Începusem să fac ritualuri zilnice iar, în mare parte din sistemul Golden Dawn. Cu cât le făceam mai mult, cu atât devenisem mai împăcat și capătasem o uimire față de Divin.

Reconcilierea între știința Magică, Religie și Dumnezeu avusese loc în mintea și inima mea.

Toate aceste cărți sigur erau scrise de oameni ai bisericii și 90% din conjurații și incantații, de fapt, erau forme de rugăciuni.

Se punea accent pe puritate fizică, psihică și spirituală, mărturisirea păcatelor și pietate.

În momentul acela mi s-a aprins "becul" în cap și am realizat că această știință este într-adevăr sacră, și nu ar trebui să existe un conflict între aceasta și credința în Dumnezeu. Ba din contră, credința stă la baza întregii practici magice europene.

Îmi adusesem imediat aminte de cei Trei Magi de la Răsărit care au fost printre primii care au venit să-l vadă pe Hristos.

Dacă acești magicieni și cititori în stele erau integrați în povestea Creștină, atunci puteam și eu să fiu unul ca ei.


Acum, țin să vă amintesc că aceasta este doar experiența mea, iar acest articol nu este menit în niciun fel să prozelitizeze. Puteți avea oricare altă religie.

Ce vreau să vă comunic este că această practică poate să vă pună în legătură cu Divinitatea.


Vor urma în curând și alte articole ce nu vor avea subiect personal :).


O zi bună tuturor! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu