miercuri, 31 ianuarie 2024

Mercur în Astrologie

Când vorbim despre Mercur în Astrologie și sfera sa, ne referim la intelect, tot ce ține de comunicare, comerț, medicină, știință și tehnologie, cât și magie. Mercur ne arată cum vorbim, cum gândim și la ce în mod deosebit. Este o planetă extrem de importantă fiindcă plasarea acesteia în diverse semne, case sau aspecte ține foarte mult de această latură analitică și intelectuală a ființelor umane. În societate, Mercur mai este des asociat și cu vindecători, inventatori, oameni de știință, matematicieni, fizicieni și inclusiv practicanți de magie. 

Mercur are și o latură întunecată, el este și cel căruia îi place cel mai mult să se țină de farse și misto-uri, mai ales când Mercur este în retrograd. Știm că Hermes, de exemplu, era și protectorul hoților sau al tuturor persoanelor care se implicau în activități de înșelătorie. 

Când cineva este Mercurial, deseori ne referim la natura sa schimbătoare și instabilă. E ceva ce unii vor vedea ca fiind negativ, dar este o trăsătură mai degrabă neutră. Mercur reprezintă adaptabilitate și inventivitate. Fără Mercur, nu ne putem adapta la situații noi, să venim cu soluții și răspunsuri la probleme complexe.



Spre deosebire de Luna, care reprezintă inconștientul nostru, Mercur, fiind așa aproape de Soare pe boltă cerească, adună din trăsăturile acestuia, fiindcă deseori este în Conjuncție cu Soarele. Și în felul acesta înțelegem că ține mai mult de partea noastră conștientă și starea de veghe. În mai multe mitologii, Mercur este asociat cu astfel de personaje tinere și ingenioase sau adaptabile. Printre cele mai populare sunt: Mercur, Hermes, Odin, Thoth.


În continuare voi explica demnitățile și detrimentele sale:


Domiciliu în Gemeni:


Se spune că fiecare planetă conferă caracteristicile sale semnelor pe care le conduce. În cazul lui Mercur, nu poate fi mai clar și evident decât cu semnul Gemenilor. Acest semn este cunoscut pentru trăsăturile sale "mercuriale" și felul în care persoanele cu multă energie din Gemeni sunt schimbătoare, ca și cum au 2 laturi distincte de personalitate. Gemeni este și semnul comunicării în general. Spre deosebire de Balanță, care este legată de comunicarea 1 la 1, Gemeni comunică cu toată lumea și în toate felurile. La fel este și semnul educației și a învățării, fiind strâns legat de învățare. Doar listând calitățile acestui semn vedem corelațiile puternice cu Mercur. În plus, Gemeni este un semn mobil de aer, adăugând un plus de putere caracteristicilor mercuriale legate de mobilitate și latura intelectuală.


Domiciliu în Fecioară:


Motto-ul Fecioarei este: "Eu Analizez". Fecioara este des cunoscută ca semnul cu cele mai puternice abilități de analiză și cercetare. Poate celălalt semn care se apropie de abilitățile sale de a se concentra pe detalii ar fi Scorpionul, dar cercetările tipice lui sunt deseori de o altă natură. Fecioara este și un semn mobil, la fel ca Mercur, dar de pământ. Mercur se simte foarte confortabil într-un astfel de semn, fiindcă poate să-și aducă aportul său legat de știință, tehnologie, cercetare și abilități pure intelectuale într-un fel pragmatic. Aici Mercur devine medicul dintre toate planetele. Cu natura curioasă a Fecioarei combinată cu mintea ageră a lui Mercur, avem o combinație foarte puternică și eficientă.


Exaltare în Vărsător:

Mercur este exaltat în acest semn și din motive evidente. Vărsătorul este un semn fix de Aer. Am putea spune că este cel mai intelectual dintre toate semnele. Este semnul invenției, tehnologiei, a societății și grupurilor extinse de oameni. Când spun grupuri, mă refer inclusiv la corporații și firme, fie că sunt în domeniul comerțului sau cu interese de cercetare. Este un semn "rece", și știm că să poți gândi cât mai rațional e nevoie de un anume detasament emoțional. Vom vedea și de ce, fiindcă Mercur are probleme în semnele mai idealiste sau emotive din cauza asta, mai exact în cele care vor fi menționate la detrimente. Vărsătorul este și semnul geniului. Când Mercur traversează acest semn în funcție de plasamentul tău în astrogramă, poți beneficia de un spor la invenție sau învățat. Natura altruistă și modestă a acestui semn îl face și să ajute în claritate în gândire.


Cădere în Leu:


Acest aspect este destul de ușor de intuit. Leul este diametral opus pe boltă cerească față de Vărsător și reprezintă opusul acestuia. Dacă Vărsătorul este altruist și împarte cunoștința tipică lui Mercur, Leu nici nu poate împărți fiindcă este semnul care ține cel mai multe de EGO și propria persoană. Mândria tipică acestui semn, de altfel nobil, îi încețoșează gândirea. Plus fiindcă Leul este atât de strâns legat de Soare, vedem cum e prea multă energie solara ce într-un fel orbește. Este și semnul cel mai fierbinte fiind fix de foc. Și deja am intuit că Mercur se descurcă bine în semne de Pământ sau Aer și mai greu în cele de Foc și Apă. Pasiunea și Emoțiile ucid rațiunea.


Exil în Săgetător:


Optimismul Săgetătorului e mereu binevenit. De fapt, fiecare dintre noi avem nevoie din când în când de o vorbă de încurajare tipică acestui semn. Dar aici Mercur are probleme. Când visezi la concepte mărețe îți e greu să te uiți la adevărurile mici care te privesc în față. Săgetătorul este și semnul adevărului și sincerității. Poate ai spune că din cauza asta Mercur ar trebui să fie confortabil, dar nu e chiar așa. La partea de comunicare, știm că cel mai des oamenii nu vor să audă adevărul și chiar dacă ar aprecia sinceritatea, când cineva este 100% sincer ajung să se simtă lezați. Mercur în Săgetător îi dă calități de profesor, dar îl face să fie brutal de sincer până la punctul în care se ajunge la alienare de la prea mult adevăr. În plus, Săgetătorul e semnul filozofiei și Mercur se descurcă mai bine cu concepte științifice și lucruri exacte decât privind la nori și contemplând concepte legate de moralitate sau religie.


Exil în Pești:


Acest aspect poate mai evident decât cel cu Săgetător. Peștii sunt semnul cel mai misterios, de fapt este semnul misterelor supreme fiindcă vorbim despre această dizolvare în neant și în ocean. Este un semn mobil la fel ca celelalte în care Mercur este în domiciliu cât și ca Săgetătorul, dar este unul de apă. Deci vorbim despre emoții, iar Mercur nu se descurcă ușor cu emoțiile. El excelează cu gândirea și lucrurile practice. În plus, Peștii sunt și semnul dependențelor și a evadării în obiceiuri precum alcoolismul și drogurile. Nu prea e ușor să comunici sau să gândești când ești sub influență. În general, Peștii au o reputație proastă din cauza faptului că e cel mai greu de înțeles dintre semne, iar Mercur are belele să-l înțeleagă până și el.


Puterile planetare ale lui Mercur: Afaceri și succesul acestora, influența asupra oamenilor, teatru, abilități intelectuale, vorbitul în general inclusiv în public, inspirație, scriere și scriitori, poeți, tot ce este legat de studiu și educație, transport pe pământ și aer, vindecare, presă, matematică, industrie, inteligență, istețime, afaceri, cumpărături, vânzări, comunicare în toate felurile sale, informație, percepție, știință, înțelepciune, magie.


Culoarea corespondentă: Portocaliu

Cartea de tarot: Magicianul

Sefira: Hod


Sper că informațiile prezentate mai devreme vă vor fi de folos atât în înțelegerea lui Mercur în astrologie cât și cum puteți folosi puterile sale în magie.


Multe binecuvântări.

Frater Iustin Levi

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu