vineri, 3 mai 2024

Legea celei mai slabe rezistente.

E cazul să ne întoarcem la articole despre practica magică propriu-zisă. Azi discutăm puțin despre una din legile esențiale pe care e musai să o înțelegem când începem practica magică.

În acest caz, vorbesc despre taumaturgie mai degrabă decât teurgie fiindcă rezultatele palpabile fac parte din această categorie. Mă refer la acele ritualuri în care căutăm să obținem ceva tangibil, o mașină, o casă, bunuri materiale, relația mult dorită cu persoana iubită, o promovare la job sau alte îmbunătățiri vizibile în viețile noastre.

Fiindcă pofta rezultatelor poate cauza probleme în manifestarea rezultatului final, e musai să înțelegem și legea celei mai slabe rezistențe.




Pentru a o înțelege, trebuie să vedeți magia precum electricitatea. Când facem un ritual, setăm o intenție, performăm anumite gesturi, spunem formule sau mantre ca să ne imaginăm să devină realitate.

Dar înainte să devină realitate, trebuie să treacă prin filtrul altor lumi nevăzute și înainte să obținem, de exemplu, acea relație mult dorită, în cazul unei relații de dragoste, trebuie să înțelegem că relația va apărea pe calea cea mai ușoară.

Astăzi, de exemplu, multe persoane se cunosc prin intermediul internetului, deci dacă ai sta undeva la țară fără conexiune la internet și cu o populație mică de câteva sute de oameni în sat sau comună, șansele tale să manifești partenerul sau partenera mult dorită vor fi slabe tocmai din cauza rezistenței circumstanțelor în care te afli. Universul sau Dumnezeu va încerca să îți dea ce ai cerut, "cere și ți se va da", dar este mai degrabă posibil ca prima fază a manifestării să fie conectarea ta la internet mai întâi sau mutarea/călătoria într-un oraș cu mai multe opțiuni de parteneri pentru relație.

Este la fel și în cazul magiei pentru bani. Au fost mai multe cazuri în care ritualistul în cauză a cerut o sumă impresionantă de bani dar nu a impus nicio barieră în forma în care aceasta să vină, și așa se trezesc cum un unchi sau altă rudă de-a sa a murit și i-a lăsat suma de bani mult dorită ca moștenire. E dovadă că ritualul a mers și banii au ajuns prin calea de rezistență cea mai slabă, mai ales dacă acesta ar fi suferit deja de mai multe afecțiuni de sănătate. Tocmai din acest motiv contează foarte mult felul în care ne formulăm frazele de intenție și le încheiem cu "fie ca nimeni să fie vătămat în îndeplinirea acestei dorințe".

Rezistența ne învață cum să gândim logic chiar dacă practicăm o artă și știință ce aparent este cam irațională. Ce trebuie conștientizat e că magia funcționează, dar la fel ca un curent electric, trebuie să deschidem căile prin care să ajungă la noi și să închidem pe cele care nu vrem să fie "prăjite" de fluxul de energie ca în cazul precedent.

Mai pot oferi încă un exemplu. Să presupunem că faci o vrajă de manifestat un nou calculator, PC Desktop, dar fizic în casa ta nu există nicio masă sau birou unde să-l ții fiindcă ai un cămin plin de obiecte inutile ce umplu spațiul și nu permit ca ceva nou să ajungă în casa ta. Poate angajatorul tău vrea să îți dea un PC nou (ipotetic), dar faptul că tu nu ai fizic loc va întârzia acest lucru până când creezi spațiul în care acesta va fi ținut.

Sunt mai multe feluri în care putem privi legea celei mai slabe rezistențe, sunt sigur că vă puteți gândi la multe cazuri din viețile noastre în care puteam obține ceva mult dorit dar nu am reușit până nu am înlăturat mai întâi astfel de obstacole fizice sau mentale.


Multe binecuvântări,

Frater Iustin Levi

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu