vineri, 19 mai 2023

Cele 5 abilități esențiale pentru magie.

Cele 5 abilități esențiale pentru magie.


Ca fiecare altă activitate, magia necesită un set de abilități pentru a duce o operațiune la bun sfârșit și cu rezultatul dorit. Fiecare dintre noi are îndemânare diferită în funcție de darurile pe care le-am primit de când ne-am născut sau de felul în care le dezvoltăm prin exerciții.

La fel ca in sport, acestea pot fi dezvoltate. Chiar dacă nu ești în posesia acestor abilități, acesta nu este un motiv pentru care să renunți. Cu destul exercițiu și stăruință, poți ajunge inclusiv să depășești abilitățile native ale altora care nu le lucrează și le desăvârșesc.

Lista pe care ți-o arăt nu este în vreo ordine crescătoare sau descrescătoare. Toate sunt la fel de importante.


1. Auto-Hipnoza:

Pentru a fi un ritualist bun, trebuie să știi să te pui în starea sau dispoziția potrivită. Diverse ritualuri necesită o anumită dispoziție emoțională, iar înainte de aceasta, o relaxare a "mușchilor" minții, ca apoi să lucreze la intenția pe care o ai în timpul ritualului.

Poți găsi pe internet, cât și în librării, cărți despre acest subiect. Recomand să studiezi aceste tehnici și să le stăpânești bine înainte să intri în cercul sacru.


2. Gnoză.

Acest termen de "gnoză" poate însemna mai multe lucruri în funcție de context. Este un cuvânt grecesc care înseamnă "cunoaștere". În contextul magic, vorbim însă mai mult de o stare anume în care te afli între a fi conștient și subconștient. În astfel de stare, subconștientul tău poate fi accesat și poți să plantezi un mesaj sau dorință în el, astfel încât să se manifeste ulterior în realitate prin principiul reflexiei. Oricât de eluziv ar fi acest termen, această abilitate contează foarte mult. Există diverse tehnici pentru a atinge această stare, care pot varia de la meditație, post, depravare senzorială, relaxare musculară progresivă, deprivare de somn. 

Formele de gnoză menționate mai devreme sunt obținute prin inhibare. Mai există și formele estatice ce pentru unii pot părea controversate, aici vorbesc despre dans, repetarea unor mantre, hiperventilație, folosirea instrumentelor de percuție, excitare sexuală sau folosirea anumitor substanțe.

Diverse tradiții au preferința pentru anumite feluri de gnoză. Unele sunt mai mult axate pe forma de inhibare, altele pe cea statică. Forma pe care o veți practica va depinde de tradiția în care sunteți inițiați sau preferința personală.


3. Concentrarea.

Abilitatea de a putea să te concentrezi asupra unui obiect, idei, senzații este iar extrem de importantă. De obicei, cei care sunt în mod natural pricepuți la a se concentra au dificultăți cu următoarea abilitate.

Concentrarea e destul de ușor de înțeles și poate fi exersată in felul urmator.

Un exemplu este să încerci să ții un obiect în fața ta și să te concentrezi asupra sa timp de cel puțin 5 minute fără să-ți fugă ochii sau atenția în altă parte. Poate citind ce spun aici pare ușor, dar încercați și realizați că nu este chiar atât de simplu.

4. Imaginația.



Să ai o imaginație bogată este un adevărat dar dat de către Divinitate. Asta fiindcă trebuie mai întâi să reușim să ne imaginăm telul nostru îndeplinit. De exemplu, dacă facem un ritual pentru a manifesta o mașină, trebuie să îți imaginezi cum e să deschizi ușa, ce culoare are, cum se simte tapițeria la atingere, volanul în mână, cum e să fii pe drum, să apeși pe pedale etc.

La fel trebuie să știi să îți imaginezi emoțiile pe care le trăiești în acele momente când dorința îți este îndeplinită. De fapt, subliniez că imaginarea emoțiilor este probabil cea mai importantă latură a acestei abilități.

Voi mai vorbi despre puterea imaginației în altă postare.

5. Meditația.

Există multe feluri de meditație. Acestea includ inclusiv tehnici legate de celelalte abilități menționate mai devreme, precum concentrarea la un obiect, vizualizarea unei situații sau a unei dorințe împlinite etc.

Tipul de meditație care ne interesează în cazul acesta este curățarea minții de gânduri, mai ales înainte de ritual. Vrem acest lucru fiindcă mintea trebuie să devină precum pânza unui pictor, înainte ca acesta să înceapă să picteze un tablou. Este piatra de temelie a oricărui ritual.

În caz de nu știți cum să meditați, puteți găsi zeci de cărți, articole și inclusiv clipuri pe Youtube de meditație ghidată.

Eu personal am învățat când eram adolescent și practicam arte marțiale. Profesorul nostru ne învățase să medităm înainte și după antrenamente. O făceam înainte stând în genunchi cu ochii închiși și ne goleam mintea de orice preocupare de zi cu zi astfel încât după cele 3 minute de meditație să ne putem concentra numai la ce făceam în timpul antrenamentului. "Nu poți să lupți dacă mintea îți e în altă parte", ne spunea. Când terminam antrenamentul, iar meditam câteva minute încât să punem capăt preocupărilor din acele câteva ore și să ne întoarcem la lumea de zi cu zi.

Exersați aceste 5 abilități și stăpâniți-le bine, și chiar dacă nu aveți nicio experiență cu magia, veți deveni ritualiști desăvârșiți.


Multe binecuvântări.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu