sâmbătă, 13 mai 2023

Despre magie când Mercur e retrograd

 În momentul de față ne aflăm într-o perioadă din an când planeta Mercur este în retrograd.

În aceste vremuri planeta cea mai apropiată de Soare pare să se rotească invers față de poziția noastră. Este o perioadă în care forțele asociatate cu acest astru tind să funcționeze pe dos sau cel puțin incert.

Mercur este printre cele mai importante planete în practica magică. Mitologic acest astru a fost asociat cu mai multe zeități ce sunt strâns asociate cu magia precum Thoth, Hermes, Mercur, Odin, iar în contextul religiilor Abrahamice cu Arhanghelul Rafael. Pe lângă magie, Mercur guvernează comunicarea, intelectul, scrierea, comerțul, medicina și vindecarea, știința și tehnologia.

Citind aceste rânduri puteți realiza că acestea sunt toate lucruri foarte importante în ziua de azi, mai ales ținând cont că depindem de internet, tehnologii de comunicare, medicină avansată și transport pentru viețile noastre de zi cu zi. Nivelul de complexitate a vieții moderne este susținut pe subiecte mercuriene.

Astfel când Mercur este în curs retrograd apar probleme și situații neprevăzute în toate aceste domenii, e ca și cum întreaga lume este acaparată de confuzie și neînțelegere. Unii astrologi merg atât de departe încât evită să comunice la telefon sau pe internet cu clienți când Mercur e retrograd. Își pun activitatea pe pauză fiindcă aceștia cunosc efectele neplăcute ale acestor perioade.

Mercur devine retrograd de cam 3 ori pe an și perioada în care are acest comportament ține aproape 3 săptămâni. Este astrul ce se mișcă cel mai repede în afară de Lună, acesta având o revoluție în jurul Soarelui ce durează 88 de zile. Are o orbită foarte eliptică, iar proximitatea față de Soare a făcut ca mereu acest corp să fie greu de observat de către astronomi. Până și acum cu tehnologia probelor trimise, o hartă completă a acestei planete a fost realizată abia recent în ultimii 10 ani.





Dacă practici magie în timpul acesta te poți aștepta la rezultate total neașteptate. Acestea vor veni în funcție de fraza de intenție scrisă, doar că manifestarea poate fi total imprevizibilă și uneori neplăcută. Mulți magicieni raportează cum ritualurile de manifestare sau schimbare ajung să aibă o întorsătură ce ajunge să-i stupefieze, în cazul unui care a chemat ploaia în zona sa geografică, în loc să obțină câteva zile de ploaie încât să contracareze seceta, s-a trezit doar cu o zi de furtună violentă ce a inundat gospodăriile vecinilor (Vedeți cazul lui Frater Xavier de pe canalul Mind and Magick de pe Youtube).

Totuși, să zicem că trebuie să faci un ritual ce nu poate aștepta și circumstanțele te pun în situația în care nu ai timp de așteptat și o faci fix când Mercur e retrograd. Cum poți diminua din efectele neplăcute?

Răspunsul vine tot de la același Frater Xavier pe care l-am menționat mai devreme:

Tratează operațiunea magică mai mult ca un experiment și ca o joacă. În loc să poftesti după rezultate mai degrabă adoptă fraza "Nu-i așa că ar fi amuzant dacă..."

Din moment ce tratezi întreaga situație ca pe o joacă și cu ceva umor, te aliniezi la energiile lui Mercur în retrograd, cele de farseor, comedian și pus pe poante. Seriozitatea trebuie redusă în favoarea unei atitudini mai jucause și lipsită de griji.

Aceasta este și perioada propice pentru tot felul e experimente magice. Ritualuri ce le faci nu pentru că vrei musai un rezultat ci doar din curiozitate. De exemplu, să zicem că pleci într-o călătorie de afaceri și vrei când cobori din mașină sau avion să vezi un om îmbrăcat într-un costum de papagal, sau ceva total neașteptat de altfel.

Dacă nu sunteți prea orientați spre a face experimente magice, atunci puteți măcar să folosiți această perioadă pentru a planui și pregăti alt ritual pe care îl vei face când Mercur iese din faza de retrograd.

Oricum, ca un surfer, vrei să fii pe val, în cazul acesta valul energiei Mercuriene în retrograd și să nu te lupți cu acesta. Acceptă ideea că vei avea parte de lucruri neașteptate, și în loc să te superi că ai o conferință pe Zoom și nu te poți conecta, ia-o ca pe o joacă și amuză-te pe seama ei.

Multe binecuvântări.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu