marți, 7 noiembrie 2023

Banii sunt Energie!

 Banii sunt Energie!


Blogul acesta este în primul rând despre practică magică. Aici vii când cauți soluțîi practice, iar teoria vine ceva mai târziu.

De dată această îmi permit să vorbesc despre teorie cât și despre o perspectiva diferită legată de cum privim banii.

Magia pentru bani este printre cele mai des întâlnite și în egală măsură căutate. Împreună cu cea pentru iubire, multe grimoire-uri antice sunt pline de astfel de ritualuri de prosperitate, de la Papirusul Grec Magic la Marele Grimoire până la cărți contemporane precum The Magickal Cashbook de la Damon Brand și Gallery of Magick.





Mai pe scurt, toată lumea vrea "mai mult". Mai mulți bani, mai multă iubire, mai multă putere.
În fine, nu sunt aici pentru a va face morală legată de ce intențîi aveți cu practică magică fiindcă nu sunt în măsură să judec pe nimeni. 

Ideea principala pe care sper că o veți îmbrățișa e că banii sunt de fapt o formă de energie, și nu bucățile de metal sau plastic pe care le folosim că schimb pentru servicii sau bunuri.
Ca să înțelegeți această perspectiva mai bine, hai să luăm exemplul următor.

Să presupunem că ești adolescent și pe timp de iarnă te oferi să le cureți zăpadă din față curților oamenilor sau din față magazinelor lor.
Tu foloseșți energie pentru a desfășura această activitate, consumi timp împreună cu această energie încât să cureți zăpadă oamenilor cărora le oferi acest serviciu.

Aceștia apreciază treaba bună pe care ai făcut-o. Dar binențeles aprecierea este cel mai bine manifestată oferindu-ți ceva tangibil în schimb. Într-o lume în care banii nu ar există cel mai sigur te-ar fi "plătit" în bunuri materiale.

Dar banii sunt mult mai utili în a arată această recunostiinta fiindcă pot fi dați de către ține la schimb pentru alte servicii sau alte bunri.
Să zicem că ai câțiva clienți foarte mulțumiți, unii apreciază treaba bine făcută atât de mult încât îți dau și în plus sau te recomandă altor vecini și în decursul unei zile ai adunat vreo 200 de lei.

Când ai terminat, vrei să îți cumperi o pereche de blugi. 
Te duci la un magazin de haine și îți alegi perechea care îți place.
Să zicem că te duci la casă cu blugii și îi spui vânzătoarei că îți place mult perechea asta și o vrei. Dar ea te îți spune în schimb:

"Înțeleg că vrei blugii aceștia, dar dorindu-i, îți doresti de fapt ca mulți oameni să te servească. Vrei ca agricultori, culegători, designeri, croitori, livratori și inclusiv vânzători că mine să te slujească. Dar tu ce ai făcut încât să meriți așa ceva? Oamenii aceștia au depus efort să facă aceasta pereche și să ți-o aducă aproape de ține să o cumperi. Au consumat multă energie fizică și mentală"
Tu îi răspunzi:
"Păi uite, am curățat toată zăpadă din față curților vecinilor mei"
Vanzatoarea îți spune:
"Chiar așa? Ai dovadă?"
Tu îi răspunzi:
"Da! Am primit aceșți 200 de RON pentru serviciile mele"

Acum sunt sigur că o astfel de conversație la un magazin de haine nu va avea loc. 
Scopul este să încerc să va fac să vedeți banii altfel.

Din exemplul precedent am înțeles că banii sunt o dovadă a muncii depuse. Dar banii nu sunt chiar muncă sau produsul vândut și cumpărat, ci energia emoțională ce ne determina să vrem să dăm la schimb aceste obiecte cărora le atribuim valoare pentru a obține acel ceva fie că e un bun sau un serviciu.

De fapt când cumpărăm ceva, nu căutăm musai obiectul fizic în sine, ci energia emoțională generată. 

În "Manualul de Magie cu Lumânări" vorbesc într-un capitol despre cele două componente esențiale pentru un ritual magic: Formă și Forță.

Această energie emoțională este de fapt FORȚA pe care o folosim în ritual. 
Roba, tămâia, incantațiile, lumânările și restul implementelor sunt menite să dea formă forței încât să manifeste realitatea pe care o vrem. 

Cele două componente se susțîn una pe cealaltă și se întrepătrund.
Banii sunt de fapt această forță, energie manifestată într-un obiect fizic pe care îl dăm la schimb, dar acum mai recent fiindcă folosim atîtea forme de tranzacție digitală, asocierea cu energie pură este mult mai evidență.

Să zicem că intrasei pe Emag și găseșți un Laptop de gaming.
Tu deja când te uiți la acel produs simți această forță emoțională circulând prin ține, imaginându-ți ce jocuri poți instala pe el, cât de mult de vei distra fie singur sau cu prietenii online. 

Este această emoție care te determina să adaugi produsul în coș și să îl plăteșți.
Tu eșți dispus să investeșți acei bani, acea energie și efort depus pentru a produce acel obiect sau oferi acele servicii care îi determina pe alțîi să vrea să îți dea banii.

O dată ce înțelegi acest principiu, în mod surprinzător vei deveni mai puțîn materialist și mai generos, iar ulterior vei primi mai mult înapoi.

Dacă vrei să atragi prosperitatea în viață ta, trebuie să ai atitudinea potrivită pentru a genera această energie a banilor.
Mai exact, trebuie să fii generos și dispus să dai și să faci mai mult. Cheia prosperitățîi este să fii mereu binevoitor și dispus să lași banii să circule.

Fă în așa fel încât ce faci este mereu "mai mult" decât banii pe care îi primeșți înapoi, încât alți oameni vor fi dispus să îți dea încă în plus pentru binele făcut.

Ca încheiere, va dau un sfat ce va face experți în magia banilor.
Când faceți un ritual magic pentru bani, puneți-va în acea stare emoțională de generozitate, recunostiinta și în general o sezatie că deja ai toți banii din lume încât vrei să dăruieșți.




Închipuie-ți că tot universul deja a conspirat pentru prosperitatea ta, și că Dumnezeu este de partea ta și la fiecare pas te binecuvântează cu abundență.
Ești atât de abundent încât simți că inima ta e plină de bucurie, e atât de plină încât revarsă și vrei neapărat să le dai și altora.

Vrei să le dai altora zambate și bucurii, vrei să îi ridici pe cei loviți la pământ, să îi îmbraci pe cei goi și să îi hrănești pe cei flamanzi.
Dacă nu știți cum să mențineți o astfel de dispoziție emoțională pozitivă, practicați în fiecare zi recunostiinta. 

Scrieți într-un caiet 3 lucruri pentru care sunteți recunoscători în fiecare zi.
Pot fi și lucruri ce aparent sunt luate de prisos de alți oameni mai cinici nu le-ar lua în seama.
Faptul că trăiești în pace, că ai haine, că poți merge, că afară e soare sau dacă nu, că plouă, că ai văzut o pisica mergând pe stradă, că ai ce mânca etc.

Să aveți spor în toate!
Frater Iustin

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu