joi, 21 martie 2024

Pericolul materialismului spiritual.

Mă uitasem acum o săptămână la un clip de pe canalul de Youtube Magick.me al lui Jason Louv, iar acesta vorbea despre potențialele pericole la care te poți expune când intri în lumea magiei și occultismului. Jason are un mod foarte fain de a prezenta, și acesta a enumerat bine mai multe primejdii care îl pasc pe aspirant, de la mărirea ego-ului, la practici prea complicate de care nu ești pregătit la culte, pericolul drogurilor etc.

Unul despre care mi-aș fi dorit să-l fi explorat mai mult este în continuare mărirea ego-ului despre care am mai vorbit într-un alt articol pe acest blog, iar adiacent cu acesta era acest materialism spiritual.



În contextul acesta nu mă refer deloc la folosirea magiei pentru a obține bunuri materiale, fiindcă nu am o opinie negativă despre acestea, au și ele la rândul lor un rol important în această existență pământeană în care trebuie să ne îngrijim atât de bunăstarea noastră personală cât și a aproapelui nostru.

Mă refer la acei indivizi care în loc să se preocupe cu învățarea și dezvoltarea de sine, caută mai degrabă să obțină cât mai multe titluri, ranguri și grade în diverse discipline sau căutări ezoterice.

Ii pot asemăna pe acești indivizi cu acei artiști marțiali care în loc să fie umili și să înțeleagă că oricât de bine pregătiți ar fi în anumite sau mai multe stiluri de luptă, aceștia țin musai să-și etaleze priceperile sau mai degrabă lipsa lor pe internet sau în declarații că ei sunt capabili de tot felul de acte incredibile, inclusiv să îi facă knocked out pe adversari fără să îi atingă (da, există și astfel de oameni).

De mai mulți ani de când mă țin de practica asta am observat cum există o asemănare între acești falsi artiști marțiali și falsi profeți sau mistici ce se pricep cel mai bine la a declara că ei sunt maestrii x sau y în z sisteme și că sunt mai sfinti decât Hristos sau mai smecheri decât era Alexandru cel Mare.

Dar pericolul nu stă în existența lor, nu. Genul acesta de oameni au fost mereu și vor fi în continuare.

Pericolul este ca tu să devii ca ei. În fiecare zi înveți câte ceva nou, dar importanța modestiei nu poate fi subestimată aici.

Din moment ce simți că ego-ul îți spune că e cazul să te umfli în pene și să le povestești tuturor necunoscutilor că ai făcut, rezolvat și că ești inițiat în n număr de sisteme magice, atunci conștientizează că poate ai o problemă serioasă.

Multe binecuvântări tuturor și să fiți înțelepți.

Frater Iustin Levi

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu