luni, 1 mai 2023

Exercițiul Pilonului Central

Exercițiul Pilonului Central.

De multe ori acest exercițiu este făcut fix după Ritualul Mic al Pentagramei.

Dacă Ritualul mic al pentagramei era pentru a curăța spațiul eteric și alungarea de gânduri ce ar putea deranja, Pilonul Central este menit să echilibreze cele două energii polar opuse, pozitivă și negativă, activă și pasivă etc.

Pentru a-l face trebuie să stai în picioare orientat spre est, de preferat fix după ce ai făcut Ritualul Mic al Pentagramei.

Deasupra capului vizualizezi o lumină puternică, lumină necreată.

Ridici mâna dreaptă cu degetul arătător și mijlociu întins, inelar și mic retrasi. Aduci mâna în jos până puțin deasupra capului și vibrezi numele sacru: E-HEI-IEH de 4 ori.

Vizualizezi cum deasupra capului se creează o sferă de lumină albă, în timp ce vibrezi numele devenind tot mai mare cu fiecare vibrație.

Dinspre această sferă trasezi imaginar o linie de lumină înspre baza gâtului și vibrezi de 4 ori ca înainte numele: YOD-HEH-VAU-HEH EL-O-HIM.

Vezi o sferă de lumină de culoare albastru deschis ce se formează la baza gâtului, la fel ca cea de deasupra capului.

Trasezi o linie de lumină imaginară cu mâna ca înainte spre plexul solar.

Ținând mâna în zona plexului solar, vibrezi la fel ca înainte de 4 ori numele: YOD-HEH-VAU-HEH EL-O-AH VE-DA-ATH, imaginându-ți cum o sferă de culoare galbenă se formează, devenind tot mai mare cu fiecare vibrație.

Continui să trasezi o linie imaginară de lumină până în zona pelvisului inferior (genitalelor) și vibrezi SHA-DAI EL-CHAI de 4 ori, în timp ce îți imaginezi cum o sferă de culoare violet se formează.

În final, îți îndrepți mâna spre pământ, orientată spre talpi, în timp ce rămâi în picioare și vibrezi A-DO-NAI HA-A-RETZ de 4 ori, în timp ce o sferă verde-oliv se formează în zona talpilor


.


Acum petrece câteva secunde vizualizând cât mai clar posibil cele 5 sfere activate asupra corpului.

Adu-ți mâinile împreună una peste cealaltă deasupra plexului solar.

Vizualizează cum o lumină coboară dinspre sefira capului (Kether) pe partea stângă a corpului până în talpa stângă, ca apoi să urce pe partea dreaptă începând cu talpa, până în centrul de unde pornise.

Repetă această vizualizare de încă 3 ori.

Apoi imaginează-ți cum o lumină coboară din același centru pe spatele tău, începând cu spatele capului până în spatele talpilor, ca apoi să urce iar prin față, ulterior să se întoarcă de unde pornise.

Repetă această vizualizare de încă 3 ori.

Să inspiri între timp ce energia coboară și să expiri în timp ce aceasta urcă. Este recomandat, dar nu și obligatoriu.


Ca ultima fază a exercițiului, vizualizează cum din sefira Malkuth de la talpi urcă o lumină albă de jur împrejurul corpului, începând de la talpi până deasupra capului în sefira Kether. Vizualizează cum aceasta se încoaceste în jurul trupului ca o spirală ascendentă.



Acest articol este doar o scurtă prezentare în linii mari a acestui ritual. Dacă aveți de gând să studiați și să practicați aceste ritualuri și exerciții, recomand să citiți cartea "Pilonul Central, Echilibrul dintre Minte și Magie" de către Israel Regardie. Momentan există tipărită în limba română de către editura Mistica la un preț foarte accesibil.


Multe binecuvântări.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu