A venit timpul să discutăm și despre igiena personală și importanța acesteia în practica magică.
Pare a fi un lucru mic și nesemnificativ, dar, odată respectat, veți realiza că vă duce foarte departe și are efecte mari.
În trecut, am discutat și despre o metodă mundană prin care poți obține mai multă putere magică, și putere în general, făcând curățenie și păstrând curățenia din casă. La fel ca în cazul igienei personale, e un gest aparent mic cu efecte serioase.
Totuși, hai să revenim la importanța igienei și curățeniei personale.
Aici, intuitiv, ne putem uita la referințele culturale și religioase autohtone legate de curățenia sufletului. În contextul social și religios în care trăim, știm că se pune mult preț pe curățenie, dar și pe acea curățenie spirituală. Adică, în sensul cel mai conservator, am spune că trebuie să ne păstrăm inima curată de păcate sau măcar să încercăm să nu păcătuim prea mult și prea des, astfel încât să ne menținem sufletul curat, iar acesta să fie curățit la rândul său prin rugăciune, confesiune și ritualul împărtășaniei etc.
În fine, asta fiind doar una din perspectivele asupra curățeniei personale, să reținem că, în fiecare spațiu geografic și în funcție de cutumele locale sau religia predominantă, vei găsi diverse norme de puritate care trebuie respectate. Acestea au devenit progresiv mai puțin relevante odată cu venirea modernității și a vieții citadine.
Totuși, indiferent că vorbim de cutume locale sau din alte țări, fie că sunt în context păgân, creștin, islamic, iudaic sau de alt fel, găsim o tematică a importanței curățeniei înaintea intrării în spațiul sacru. Dacă ar fi să dau exemplul islamic, putem vorbi despre spălarea ritualică a mâinilor și feței, numită *Wudu*, înainte de rugăciunile zilnice. În alte cazuri, această spălare include și brațele și picioarele.
Dar, revenind la utilitatea magică a spălării și curățeniei, găsim această referință inclusiv în cel mai faimos grimoire, precum *Cheia lui Solomon, Regele*. În primele capitole, înainte să se vorbească despre ritualuri, incantații și protocoalele prin care spiritele sunt abordate, exorcistul trebuie să se purifice, atât spiritual, prin rugăciune și post, dacă este necesar, dar și prin spălarea fizică a trupului.
Motivele par logice: înainte să începi o lucrare sacră, trebuie să te speli de influențele tale mundane. Știm deja că fiecare obiect pe care îl atingem deține un câmp energetic cu care interacționăm, astfel încât, pe lângă posibilii bacili pe care îi preluăm, preluăm și din amprentele energetice și spirituale ale acestora. Țineți cont că aceste practici au fost dezvoltate și codificate, atât în grimoriuri, cât și în texte religioase, acum mii de ani, cu mult înainte de descoperirea teoriei germenilor patogeni și a microbiologiei.
Vorbim de vremuri în care, în Antichitate, omenirea nu poseda încă mijloacele tehnologice prin care să identifice existența microorganismelor ce pot lucra atât pentru detrimentul, cât și pentru beneficiul nostru, până când Anton van Leeuwenhoek a demonstrat existența lor, privindu-le prin microscop.
Dar motivația, cum am spus, nu e neapărat legată numai de microorganisme, ci de această amprentă energetică. Iar, în plus, mai există o realizare care, pe unii dintre voi, vă va surprinde. Adevărul este că spiritele, fie că vorbim de îngeri, elementali sau inclusiv demoni, nu sunt neapărat prea încântate de felul în care mirosim. Se întâmplă ca odoarea noastră să le displacă, de aici și încă un motiv pentru curățenia și baia ritualică de dinaintea ritualului propriu-zis, inclusiv purtarea de robe.
Robele aveau și rolul de a masca pielea, încât să nu „contamineze” spațiul sacru unde zeii, îngerii și restul spiritelor erau chemate.
În fine, totuși hai să vedem și cum puteți să deveniți practicanți mai eficienți aplicând această lecție.
Este foarte simplu: de fiecare dată, înainte să vă rugați sau să faceți un ritual, fie că este unul simplu de manifestare cu o lumânare sau ceva mai complex în care chemați un spirit, vă spălați mai întâi bine pe mâini.
Dar, când faceți această spălare pe mâini, faceți-o conștient. Tratați întreaga experiență ca un ritual în sine. Pe parcursul zilei, ați pus mâna pe tot felul de obiecte. Când vă spălați, conștientizați cum aceste energii și, da, inclusiv aceste bacterii și murdăria, părăsesc corpul, dar și câmpul energetic și aura.
Cealaltă variantă mai implicată este baia ritualică de dinainte. Aceasta este făcută din aceleași motive menționate mai devreme, dar și pe plan mental, să vizualizați cum și gândurile sau grijile ce nu au legătură cu ce aveți de făcut vă părăsesc odată cu apa ce se scurge din cadă.
Sper ca aceste cuvinte să vă fie de ajutor.
Multe binecuvântări,
Frater Iustin
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu