luni, 11 septembrie 2023

De pe raft: Grădina cu Rodii, Viziuni despre Arborele Vieții - Israel Regardie

De pe raft: Grădina cu Rodii, Viziuni despre Arborele Vieții - Israel Regardie


Continuăm cu încă o recomandare de lectură, de data aceasta despre Qabalah și următoarea din cărțile fundamentale necesare pentru a înțelege tradiția mistică europeană pe care o urmez.

Am specificat pe acest blog că sunt puține cărți traduse bine despre acest subiect în limba Română. Aceasta este una dintre acele cărți. Datorită editurii Mistica, avem parte de acest volum scris de către Israel Regardie, care a fost membru al Ordinului Hermetic Zorilor Aurii și secretarul lui Aleister Crowley despre Qabalah hermetică, care este matricea asupra întregului sistem magic și mistic al acestui ordin s-a bazat.

Dacă "Pilonul Central" era o descriere a tehnicilor și a rostului ritualului Pentagramei și a Pilonului Central, Grădina cu Rodii ne prezintă "sistemul de operare" asupra căreia aceste ritualuri au fost construite, anume arborele sefirotic, cele 10 emanatii sau sefire ale divinității până în lumea materială în care ne aflăm și bineînțeles cele 22 de căi de acces dintre ele, care corespund cu vechiul alfabet ebraic.

Qabalah este un subiect ce nu poate fi descris într-o singură frază de dicționar, chiar dacă mulți Qabaliști și mistici au încercat, oricât de eficientă aceasta ar fi, mereu se lasă deoparte multe detalii care și ele sunt foarte importante. Tocmai de aceea, orice persoană interesată de ea și caută resurse în limba noastră ar face bine să achiziționeze această carte.

În paginile ei veți găsi o descriere a emanatiilor sefirotice începând din marele nimic Ayn până în Malkuth, capitole despre gematria, mantre qabalistice, cum poți trasa sigilii folosind lamenul Crucii Roșii și corespondențele dintre literele alfabetului ebraic cu căile de acces, elemente și simbolism astrologic.

În plus, acest volum, la fel ca și Pilonul Central, vine și cu ghiduri de meditație pentru fiecare sefira, astfel încât discipolul să capete și o experiență mentală asupra simbolismului și semnificației fiecăreia.

Acestea sunt scrise de către custodienii curenti ai tradiției Zorilor Aurii, Chic și Sandra Tabatha Cicero, ce au fost discipoli ai lui Israel Regardie la rândul lor.




Pentru un fragment din acest volum, accesați linkul de mai jos:

http://mistica.ro/blog/fragment-gradina-cu-rodii-viziuni-despre-arborele-vietii-o-perspectiva-istorica/


Momentan o găsiți la editura Nemira la prețul de numai 10 lei.

Pentru bogăția de cunoaștere și înțelepciune din acest tom, consider că este dată gratuit celui ce caută înțelegerea ei.


Multe Binecuvântări. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu