duminică, 14 iulie 2024

Câteva note despre astrologia vocațională

Am zis să discutăm puțin și despre astrologia vocațională și cam la ce planete și plasamente să ne uităm pentru început pentru a înțelege care ne este locul sau potențialul din punct de vedere socio-profesional.

De multe ori lumea are dificultăți în a găsi pe ce cale să meargă încât să aibă succes și să fie satisfăcuți atât profesional cât și personal.

Ca în versurile piesei ''Sweet Dreams'' de la Eurythmics, ''Everybody is looking for something'', fiecare caută ceva. Doar că acel ceva este mereu diferit în funcție de fiecare om.



În plus, fiecare dintre noi avem moduri diferite de a acționa pentru a obține acel ceva pe care îl dorim.

Nu voi intra în plasarea fiecărei planete importante aici în semne și în case fiindcă am încrederea că puteți găsi articole despre acestea online fără problemă. În schimb ne vom uita la Venus, Marte, Nodul Lunar și Mijlocul Cerului și ce rol au fiecare în a ne ghida spre îndeplinirea vocației în viața aceasta.


Venus:

Venus reprezintă ce iubim, cum iubim, pe cine iubim dar la fel reprezintă și ce este valoros în viețile noastre. Așa că mai întâi e bine să știi unde este Venus plasată în astrograma ta natală încât să știi ce prețuiești cu adevărat. În funcție de case și semne fiecare își poate dori lucruri diferite, dar mulți suntem induși în eroare de către societate, media și anturaj că toți ar trebui să prețuim fix aceleași lucruri.

Un om cu Venus plasat în Săgetător de exemplu va pune multă valoare pe toate lucrurile tipice acestui semn precum adevărul, religia, educația superioară și filozofia. În timp ce cineva cu Venus în Taur în schimb va căuta luxul, frumusețea fizică, opulența și o viață confortabilă. Plasarea în case contează și ea la fel de mult aici bineînțeles.


Marte:

Marte indică cum acționăm în lume, și în ce fel vom încerca să ne îndeplinim țelurile. Un om cu Marte în Rac de exemplu o va lua cam pe ocoluri, de la stânga la dreapta și mai deloc în linie dreaptă, în timp ce cineva cu Marte în Berbec va fi foarte direct și asertiv, chiar bătăios și agresiv. Sunt abordări diferite. Marte indică și mișcare și nivelul de energie a unui om, mă refer la cata energie are fizic să muncească să se lupte pentru ce vrea. Dacă Marte este într-un semn care îl încetinește cum ar fi Rac sau Balanță, acesta va acționa greoi sau va lua deciziile cu dificultate, în timp ce semnele în care este puternic vor conferi mai multă energie și forță acestui motor astrologic.


Mijlocul Cerului - MC:

MC indică vârful muntelui carierelor noastre. Unde avem plasat MC vom descoperi cele mai multe succese pe plan profesional. Este foarte important să cunoști acest plasament, fiindcă știind la ce te vei pricepe în mod natural, vei putea lucra și profesa cu mult mai multă ușurință.

Ar fi absurd de exemplu ca cineva cu Mijlocul Cerului în Fecioară de exemplu să caute o carieră ca actor. Nu spun că nu ar fi imposibil, fiindcă dacă pui destulă muncă și dedicație, chiar și așa poți deveni un actor bun, dar nu vei deveni prea celebru. În schimb dacă vrei să devii editor, analist, cercetător, îți va fi efectiv floare la ureche.

Când vezi că nu îți merge pe plan profesional și în carieră. Verifică unde ai plasat acest punct pe astrogramă și orientează-te spre el.


Nodul Lunar Nordic:

Nodul Nordic indică ce misiune ai în această viață. Ne naștem în această viață și lume cu un scop cu un obiectiv de îndeplinit și dacă nu ne îndreptăm spre el, vom simți că nu am ''reușit'' în viețile noastre în general.

Problema mare la urmărirea acestei misiuni, este că nu va fi una ușoară. Venim cu un bagaj de cunoștințe din alte vieți, dar unul care nu neapărat ne și ajută să îndeplinim și acest țel.

Tocmai de aceea când ne verificăm Nodul Nordic e bine să ne asumăm că aceasta este misiunea dată, și indiferent de ce obstacole vom întâmpina, trebuie să o îndeplinim.


Poate ați observat că nu am vorbit încă și despre case. Am de gând să fac asta și în alt articol, dar pentru început merge să vă verificați astrogramele și să vedeți în ce semne sunt plasate aceste planete și puncte pe cer.

Dacă aveți nevoie de o interpretare mai detaliată, îmi puteți scrie și vă voi ajuta personal.


Multe binecuvântări.

Frater Iustin Levi

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu