marți, 28 noiembrie 2023

Exerciții practice de vizualizare.

Am văzut că articolele ce sunt exclusiv despre ritualuri și vrăji de mai multe feluri tind să atragă atenția celor mai mulți cititori.

În aceste articole precedente, deseori instrucțiunile conțin și pasi în care trebuie să vă imaginați și să vizualizați diverse lucruri, și evenimente.

De fapt Imaginația și vizualizarea fac parte din cele 5 abilitați esențiale pentru magie.

Totuși, stiu că nu toți dintre noi avem abiliatea această de a ne imagina și vizualiza. Dar, la fel ca oricare alt muschi al corpului nostru, puterea noastră de a vizualiza poate fi antrenată și dezvoltată, chiar dacă ai zice că nu poți vizualiza aproape nimic.

În cazul meu, am o imaginație foarte puternică și bogată, vizualizările mele sunt mereu intense până la punctul am și senzații fizice(mai ales când vizualizez mâncare).

Căutând pe internet, pe paginile altor magicieni mult mai cunoscuți și poate mai pricepuți decât mine, am găsit diverse tehnici testate de vizualizare. Astfel, eu vă dezvălui câteva dintre ele care vă vor fi de imens folos, indiferent că aveți dificultăți în a vizualiza sau vreți să vă perfecționați.




Exercițiul 1. 


Închide-ți ochii și ia o gura mare de aer. Acum închipuie-ți un triunghi și concentrează-te pe el. Fă-l în așa fel încât să arate adevărat, mențină această imagine în minte timp de 1 minut. Apoi dă-i triunghiului o culoare. De exemplu galben. Vizualizează un triunghi galben timp de un minut. Apoi vizualizează un cerc lângă triunghi și menține această imagine cu triunghiul și cercul timp de 1 minut. Concentrează-te la ceva timp asupra acestei imagini și imaginează-ți pe cât de puternic poți. Dă-i și cercului o culoare, de exemplu roșu. Acum ai un triunghi galben și un cerc roșu. Hai să începem să să le facem să se miște. De exemplu, dacă vizualizai triunghiul la stingă și cercul la dreapta, acum imaginează-ți cum și-au schimbat locul. 


Poți face acest exercițiu și cu alte forme geometrice, limita este doar imaginația ta aici.


Exercițiul 2.


Ia un obiect simplu de pe birou sau din casă și pune-l în fața ta. De exemplu, hai să zicem că iei cana ta de cafea. Pune-o pe măsuță și analizeaz-o atent. Ia câteva guri mari de aer, respira adânc cam timp de 15 secunde și  uita-te bine la detalii, vezi ce culoare are, cât de înalta e, cum se simte toarta și corpul acesteia la atingere. Cum arata interiorul și cum se reflectă lumina asupra ceramicii. Încearcă să observi toate detaliile, ce e scris pe ea daca are scris, sau ce modele sau desene are. 

Acum ia cana și pune-o deoparte și privește măsuță ta goala unde era cana înainte. Inspiră și expiră adânc timp de 15 secunde și vizualizează cana ca și cum ar fi fost acolo. Amintește-ți toate detaliile, înălțimea, lățimea, textura la atingere, culorile, reflexia luminii asupra ei, interiorul. Imaginează-ți cana cât poți de intens că și cum ești convins că este acolo. Imaginează-ți cum e plina de cafea sau ceai sau apă. Stand în fata măsuței vizualizează cum de fapt o iei în mână și sorbi din ea, simțind și băutură pe buzele și limba ta. 


Exercițiul 3.


Acesta este menit să te facă să alternezi intre mai multe imagini în timp de un minut. Aseaza-te comfortabil pe un scaun, fotoliu sau canapea și respira adânc. Apoi vizualizează 5 lucruri cate un minut în succesiune.

De exemplu:

1. O plajă ( cu tot cu soare, nisip, mare, pescăruși totul în imaginația ta)

2. Mașina ta preferata.

3. Cel mai bun prieten.

4. Mâncarea ta favorită.

5. O pădure.


Menține aceste imagini cel puțin un minut apoi treci la următoarea.

Încearca să imaginezi nu numai partea vizuală dar și senzația tactilă, sau chiar gustul în cazul mâncării, mirosul, temperatura etc.


Continuă să repeți aceste exerciții la interval regulat, sau fă-le într-o perioadă în fiecare zi și notează cum abilitățile tale de vizualizare și imaginație cresc și iți e mult mai ușor să faci asta în timpul unui ritual.


Numai gânduri bune!

Frater Iustin Levi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu