Voiam sa scriu un articol despre Muze dar mai bine scriu povestea aceasta inainte sa o uit.
Acum probabil 10 luni am fost contactat de către o persoană care se afla într-o situație delicată când vine vorba de iubire și relații. Iubirea este oricum unul dintre motivele pentru care majoritatea lumii se apucă să practice magie.
În mod obișnuit sunt confruntat cu întrebări legate de cum să facă pe x sau y să se îndrăgostească sau vrăji de seducție.
Acum câteva săptămâni am și pus un astfel de ritual pe care îl puteți încerca cu îngerul Lelahel, doar că acela abordează tema iubirii dintr-o perspectivă mult mai blândă și spirituală.
Până la urmă avem nevoie de o persoană iubită nu doar pentru a satisface niște nevoi fizice sau companie, ci să avem și cu cine putem crește spiritual și să ne într-ajutorăm spre desăvârșirea noastră spirituală.
Această noțiune a dispărut din păcate aproape în totalitate din viața modernă, dar nu este rolul meu să judec aici. La fel, nu a fost treaba mea nici să o judec pe această clientă care avea o vendetă cu un fost iubit care a profitat de ea într-o perioadă de vulnerabilitate emoțională maximă.
Vreau să vă spun că nu fac astfel de operațiuni decât dacă sunt sută la sută convins că avem de-a face cu o cauză justă, și în cazul acesta am fost convins.
Spre beneficiul meu și al clientei mele, aceasta a ascultat sfatul meu și nu s-a mai interesat deloc de acest fost iubit care a trădat-o și a tratat-o cu lipsă totală de respect.
A ars orice punte cu el astfel încât să se concentreze pe cum poate să își facă viața mai bună în general, și pe lângă progresele imense pe care le-a făcut, a ajuns și să capete cunoștințe bune în domeniul ocult și magie încât pot să o numesc un adevărat magician.
Dar iată cum, când și eu uitasem în totalitate de acest individ cu care a avut probleme, primesc brusc vestea de la ea că acesta primise o pedeapsă usturătoare. Aceasta venise în forma relației cu actuala parteneră care s-a năruit, cât și prin pierderea locului de muncă și neputința sa de a găsi unul nou de 3 luni de zile deja.
Rezultatul venise în urma unei operațiuni Venusiene cu Arhanghelul planetei Venus, Anael sau Haniel. Mergând pe blestemul faimos din cultura românească „Cine iubește și lasă, Dumnezeu să-i dea pedeapsă”, am lăsat sentința să fie decisă în totalitate de către acest arhanghel și nu de către mine.
Delegând decizia în mâinile acestei ființe celeste și spirituale, efectiv am lăsat-o în voia lui Dumnezeu, fiindcă toți îngerii sunt creații ale lui Dumnezeu și nu pot acționa decât cu autoritatea supremă a acestuia.
Un lucru ce e bine de învățat este că nu trebuie să încercăm să controlăm absolut toate variabilele unui ritual. Într-adevăr, mereu limităm acțiunile nedorite precum nevatămarea nimănui, fiindcă astfel magia poate veni cu efecte secundare neplăcute, dar în cazul acesta, în afară de păzirea clientei mele de efecte adverse, nu am pus nicio limită asupra efectului.
Reflectând asupra acestei povești, contează să conștientizăm mereu niște adevăruri dure legate de dragoste și iubire. Se pare că ajung să vorbesc tot mai des despre iubire anul acesta, și chiar dacă poate aș suna ca o placă stricată, vreau să vă amintesc de ce floarea cel mai des asociată cu iubirea și Venus este tocmai trandafirul.
Trandafirul are printre cele mai seducătoare parfumuri, ce atrage atât albinele și restul insectelor polenizatoare cât și pe noi. Când ne îndrăgostim e ca și cum am înnebunit sau suntem îmbătați și intoxicați de persoana pe care o adorăm. Dar dragostea, la fel ca și trandafirul, are și spini.
Am mai spus că prețul iubirii este durerea și că e bine să nu îți bagi mâna în tufa cu trandafiri dacă îți e teamă să fii înțepat.
Făcând un astfel de ritual, intrăm în aspectul vindicativ al iubirii și mai puțin în cel blând. Chiar și când ne uităm la zeițele iubirii din antichitate, vedem că, în ciuda frumuseții acestora, există și acest aspect vindicativ și sângeros legat de ele. Afrodita, în mitologia Greciei antice, este cunoscută atât pentru felul în care îi binecuvântează pe toți cu darurile acestor trăiri, dar și pentru faptul că poate fi deosebit de capricioasă și nerușinată în cuceririle sale romantice – de exemplu, cazul în care cu nerușinare îl seduce pe muritorul Adonis și numeroasele ei escapade romantice cu alți zei precum Ares sau Apollo, spre frustrarea soțului ei, Hefaistos.
La fel, uitându-ne și la varianta sa din Orientul Mijlociu, vedem cum Astarte și Ishtar sau Inanna sunt toate zeițe ale frumuseții, iubirii, sexualității, dar și ale războiului. Nu e de mirare că strămoșii noștri credeau că îndrăgostiții de fapt sufereau de o formă de nebunie, nu de altceva.
Revenind la Anael. În viziunea mea, când o conjurasem, apăruse cu trăsăturile tipice venusiene. Un înger de gen feminin, de o frumusețe molipsitoare. Chiar dacă nu pot să îmi amintesc o imagine clară, țin minte că eram convins că ea era arhetipul iubitei sau al iubitului pe care artiștii îl adorau și îl imortalizau în artă și muzică – mai ales muzică. Pot da exemplul aici melodia Angel de la Aerosmith, o formație de rock care avea tematică lirică aproape exclusiv despre dragoste și senzualitate.
Iubirea e capricioasă, și chiar dacă Venus este o putere planetară de la care cel mai des căutăm binecuvântări și alinare, țineți minte că există și acest aspect vindicativ, care poate fi mai înfiorător chiar decât al altor forțe chtonice.
„Hell hath no fury like a woman scorned.”
Multă lumină și iubire vouă,
Frater Iustin.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu