vineri, 8 martie 2024

Astrologie - Casa V - despre Copii

Unele din întrebările care îmi sunt adresate când interpretez astrograme este dacă Nativul va avea copii. 

Partea grozavă la astrologie este că există răspunsuri pentru tot felul de întrebări, unele foarte specifice, inclusiv aceasta. 

Restul articolului este de fapt un citat scris de către William Lilly, din cartea Astrologia Creștină Volumul III - Judecăți Asupra Nativităților. Menționez că William Lilly a scris această carte într-o perioadă istorică în care planetele dincolo de orbita lui Saturn încă nu fuseseră descoperite, și că eu îmi bazez judecățile astrologice în mare parte pe acest tip de astrologie tradițională, la fel ca mult respectatul cărturar și astrolog britanic.



"Despre CASA a 5-a, și Judecățile corespunzătoare ei. Adică, despre Copii.

Trebuie să luați în considerare Casa a 5-a, apoi Casele a 11-a și 1, și dacă în aceste Case se află Planete fertile în Semne prolifice, sigur vor urma Copii; Dacă Semnele sterile stăpânesc cuspidele acestor case, și dacă planetele sterile sunt situate în aceste Case, arată că nu vor avea Copii: Când nicio Planetă nu se află în aceste Case, vedeți stăpânul Casei a 5-a, sau indicii de sterilitate sau fertilitate adunați, și judecați în funcție de indicii majori.

Planetele care semnifică acest subiect sunt Jupiter, Venus, Lună, precum și Nodul Nordic și Nodul Sudic. Planetele sterile, Saturn, Marte, Soare, la care, ca semnificație, li se adaugă Nodul Sudic. Mercur fiind atât de schimbător ca natură, și atât de neutru întotdeauna este judecat în funcție de Planeta a cărei natură el o preia, fie prin conjuncție fie prin aspect, sau în funcție de Planeta în a cărei demnitate esențială el este situat, așa cum am prezentat în judecata referitoare la Casa a 3-a.

Dacă o Planetă care prevestește Copii se află în Casa a 5-a, și dacă o Planetă cu semnificație contrară se află în Casa a 11-a, dați întâietate Planetei din Casa a 5-a înaintea celei din Casa 11-a, și spuneți că Nativul va avea copii; din contră, dacă Planeta sterilă se află în Casa a 5-a și o Planetă fertilă în Casa a 11-a, această semnificație mai degrabă arată sterilitate sau lipsa copiilor.

Dacă nu sunt Planete în aceste Case atunci luați în considerare Stăpânul Casei a 5-a, dacă el este o Planetă fertilă, Nativul va avea copii; Dacă este o Planetă sterila, Nativul nu va avea copii, sau va avea puțini sau ei nu vor trăi. Luați în considerare natura Semnelor în care se află Planetele, care arată fertilitate sau sterilitate; dacă ele sunt sterile sau fertile, sau mediocre ca semnificație, calitatea acestor Semne va fi mixtă și în acord cu natura Planetelor; căci, dacă o Planetă fecundă se află într-un Semn fertil, mai ales în casa a 5-a este o semnificație evidentă pentru Copii: Judecați contrariul dacă o Planetă sterila se află într-un Semn steril.

O Planetă fertilă într-un Semn steril, arată mediocritate în acest caz, trebuie să folosiți ceilalți Semnificatori; Planeta sterilă ca natură, într-un Semn fertil, nu contează mult în acest mod de a judeca: trebuie să pronunțați judecata în legătură cu Copiii, în funcție de numărul cel mai mare de dovezi."


Multe binecuvântări. 

Frater Iustin Levi


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu