marți, 26 martie 2024

Sfaturi pentru divinații cu Tarot mai eficiente.

Pe lângă faptul că ar trebui să ai un set de cărți consacrate, și să tratezi aceste cărți ca niște veritabile obiecte sacre, mai sunt câteva lucruri pe care le poți face pentru a face citiri mai precise.

Înainte să începi, asigură-te că ai un set de tarot care chiar este folositor. Dacă folosești seturi cu tot felul simbolism din desene animate, filme, sau orice altceva ce nu este legat de tarotul adevărat, te cam vei auto-sabota.

Sfatul meu este să folosești unele din seturile următoare: Waite-Smith, Marseilles, Golden Dawn, Thoth Tarot sau orice variație apropiată ale acestora. Recomand în mod deosebit totuși Waite-Smith fiindcă este cel mai bine cunoscut și simbolismul acestui set este foarte adânc dar și ușor de înțeles dacă ești atent. Există și re-interpretări artistice ale acestui set, dar nu aș devia prea mult de la culorile și personajele arătate din original.



1. Formulează o întrebare clară.

Acest pas este deosebit de important fiindcă după cum am mai spus și alte dată, "calitatea întrebării va determina și calitatea răspunsului". Când formulăm o întrebare pentru care să extragem cărți și să le etalăm este important să considerăm situația cu care ne confruntăm, sau persoana pentru care facem o citire. După înțelegerea circumstanțelor în care te afli, formulează o întrebare. Dar ai grijă să nu faci într-o formulare care oferă loc multe de interpretare. De exemplu dacă întrebi "Care are o să-mi fie viitorul?", indiferent ce cărți vei extrage, aceste răspunsuri și interpretări vor avea semnificație generală și este dificil să afli exact ce se va întâmpla pe baza lor. Să zicem că vrei să știi viitorul tău pe plan financiar pe timp de 3 luni. Atunci ar fi bine să formulezi întrebarea așa "Ce se va întâmpla în viitoarele 3 luni pe planul meu financiar?

Astfel răspunsul va fi pe o anumită durată de timp și va viza exclusiv finanțele tale. Așa în funcție de cărțile care vor cădea, vei vedea dacă vei descoperi oportunitate favorabilă pentru o investiție, ce cheltuieli vei avea, sau dacă vei primi bani din surse neașteptate.


2. Alege o etalare potrivită întrebării tale.

Ideal este să îți faci tu propria etalare, alocând semnificație fiecărei cărți extrase sau poziții unde se va afla când le întinzi pe masă sau altar. Dar merge și să alegi o etalare de pe internet sau dintr-o carte sau manual de tarot. Pur și simplu scrie întrebarea pe Google, intră pe imagini și vezi care crezi că ți se potrivește ție cel mai bine. În timp totuși, vei înțelege că etalările pe care le folosești tu sau pe care le inventezi vor fi cele mai eficiente fiindcă vor fi personalizate tie.


3. Amesteca cărțile.

Cât timp te gândești la întrebarea ta, amesteca cărțile. Fă acest lucru pentru un minut, 2, maxim 5. În orice caz ideea este că în acest răstimp intenția ta să se seteze și să uiți de orice alte preocupări care îți pot distrage atenția.


4. Rugăciunea preliminară extragerii cărților.

Înainte să extragi cărțile, pune setul de cărți proaspăt amestecat pe masă și ține mâna stângă peste ele în timp ce spui o rugăciune către Divinitate să îți dezvăluie adevărul. Eu personal o folosesc pe aceasta : "Te invoc pe tine IAO, ca să il trimiți pe îngerul tău HRU care prezidă asupra acestei arte sacre. Să își pună mâna invizibilă peste aceste cărți consacrate, și fie ca adevărul să fie dezvăluit, spre slava și mărirea ta și a numelui tău mare. AMIN"


6. Extrage cărțile cu mâna stângă.

Mereu să extragi cărțile cu mâna stângă. Vei face asta fiindcă mâna stângă reprezintă latura ta receptivă. Când faci o operațiune de divinație, tu efectiv primești această informație sau înțelepciune de la Dumnezeu, nu o dibuiești prin mintea ta. Ea îți este dată. Tocmai de aceea vei folosi mâna stângă, primind grațios răspunsurile pe care le soliciți.

Mai întâi extrage cărțile cu imaginile în jos, încât să nu vezi imediat răspunsurile. După ce le-ai extras pe toate, abia apoi întoarce-le să vezi ce arcane au ieșit din extragere în ordinea pe care le-ai tras din set.


7. Nu citi descrierea fiecărei cărți din manual când faci interpretarea!

Dacă faci acest lucru, nu faci divinație, ci doar citești descrierea cărților. Pentru început dacă nu stăpânești aceste cunoștințe, îți va fi mai greu, dar momentul în care faci divinație cu tarot, nu este momentul în care înveți semnificațiile cărților. Nu, acum este timpul să interpretezi mesajele așa cum sunt. Dacă vrei să aprofundezi simbolismul fiecărei arcane, poți face asta înainte sau după. Momentan, tu ai primit răspunsul pe baza înțelegerii a simbolismului pe care îl ai în acel moment.


8. Păstrează atitudinea corectă.

Înțelege că răspunsul primit este cel pe care l-ai cerut. Dacă combinația de cărți este nesatisfăcătoare, nu fii îndărătnic ci mai degrabă așteaptă, eventual privește combinația de cărți din etalare mai multe minute până începe să aibă un sens. Dacă nu înțelegi încă semnificația, fă o fotografie și salveaz-o cu dată și întrebarea pe care ai pus-o, ca ulterior să compari evenimentele prin care ai trecut cu mesajele primite.


Cam acestea sunt sfaturile mele generale pentru operațiuni de divinație folosind tarot. Ține cont că doar fiindcă ai avut câteva etalări corecte, nu înseamnă că trebuie să te culci pe o ureche și să rămâi cu impresia că știi deja totul. Tarotul este un subiect foarte bogat și dens ce necesită mult studiu. Recomand să citești cărți despre el și vei descoperi numeroase serii de corespondențe ce îți vor oferi o înțelegere mai profundă a arcanelor, și cum pot fi folosite dincolo de divinație.


Multe binecuvântări.

Frater Iustin Levi


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu