sâmbătă, 16 martie 2024

Soarele în astrologie

Soarele are probabil cel mai important rol în astrologie din punctul de vedere al oamenilor de rând. Spun asta fiindcă cineva este întrebat ce zodie este, persoana răspunde cu semnul solar.

De exemplu când spunem că cineva este "Berbec" o facem fiindcă știm că s-a născut în acea perioadă din an în care soarele tranzitează semnul Berbecului pe eliptică.

Totuși știm și că semnul solar nu este totalitatea matricei astrologice cu care ne naștem, dar din păcate acest tip de astrologie strict bazată pe semnul solar a fost monetizată de către ziarele și jurnaliștii timp de un secol, încât să reducă astrologia la doar o curiozitate pe care oamenii o citeau în ziar în fiecare zi sau vizionau diminețile înainte să meargă la muncă.

Mă uit la tine, Neti Sandu.



Oricum, nu vreau să desconsider importanța acestui astru în astrograma de nici un fel, fiindcă în ciuda devalorizării cauzate de către jurnaliști oportuniști ce erau mai degrabă interesați să facă un ban, în loc să explice ce este astrologia, Soarele contează!

Și spun acest lucru fiindcă Soarele ține de identitate, de ego, de sine, de cine credem că suntem. Binenteles în existența noastră pământeană nu suntem literalmente Soarele nostru, dar o parte MARE din această identitate este conferită de poziția Soarelui.

De obicei unde se află soarele va indica trăsăturile principale ale personalității, arii ale vieții și lumii cu care se va identifica, sau activități care vor fi atât de importante încât fac parte din ceea ce acel om se consideră că îl face să fie unic.

Religios, Soarele este asociat cu multe zeități binecunoscute, precum Osiris, Helios, Apollo, Sol Invictus, Shamash, Huītzilōpōchtli și inclusiv Iisus Hristos.


În continuare vom vorbi și despre cele 4 mari demnități ale acestui astru.


Domiciliu în Leu.

Soarele își găsește căminul în semnul Leului. Este un semn fix de foc, deci cel mai cald dintre toate semnele, și este poziția perfectă pentru acesta. Leul și Soarele au multe trăsături comune. Împreună simbolizează, lumină, căldură, bucurie, vitalitate, regalitate și nobilime. La fel Leul este semnul care adoră să fie în centrul atenției și o poate face cel mai bine dintre toate celelalte semne. Este și un semn al mândriei și al ego-ului, iar Soarele reprezintă ego-ul nostru. Astfel înțelegem de ce Soarele se simte cel mai bine în semnul Leului. Perioada anului a semnului Leu este asociată și cu timpul în care ne distrăm, mergem în vacanță, ne bucurăm de viață în lumina Soarelui.


Exaltat în Berbec

Acesta este exaltat în acest semn cardinal de foc. Vom observa că Soarele are o afinitate generală cu semnele de foc fiindcă este cea mai înflăcărată dintre "planete". De fapt știm că nu este o planetă, ci o stea, și sursa luminii și căldurii pentru tot sistemul solar cât și a vieții pe pământ. Berbecul este semnul perfect al începuturilor, a noilor proiecte dar și a începutului vieții. Chiar dacă Berbecul este condus de către planeta Marte, Soarele dătător de viață susține această regenerare și renaștere a vieții după frigul și întunericul iernii. În Berbec Soarele reînvie din morți și binecuvântează toată lumea cu căldura și vitalitatea sa. Semnul Berbecului coincide și cu perioada Echinoctiului de Primăvară în care zilele devin mai lungi iar nopțile mai scurte, simbolizând triumful luminii solare asupra întunericului.


Cădere în Balanță.

Dacă ai citit frazele despre Berbec, poate intuiești de ce Balanța simbolizează căderea Soarelui. O dată fiindcă coincide cu echinoctiul de toamnă, timp în care nopțile devin mai lungi decât zilele. Emisfera nordică primește din ce în ce mai puțină lumină și simbolic zicem că Soarele "moare". Este toamna de mijloc în care vegetația ce era susținută de lumină Soarelui se vestejește și moare. La fel dacă ne referim la ego, Berbecul este semnul ce corespunde și cu casa I , casa sinelui, iar Balanța cu casa 7, casa opusă a parteneriatelor. Balanța este opusă în sensul acesta și ne îndeamnă să renunțăm la ego, să gândim în ideea de parteneriat. Nu mai e vorba de "tine" ci de "noi". Automat când intrăm în parteneriate sau când ne căsătorim, sacrificăm din dorințele noastre personale pentru a face ca această colaborare să meargă.


Exil în Vărsător.

Aici Soarele se simte cel mai prost dintre toate semnele. Vărsătorul este un semn fix de aer, este de asemenea și cel mai rece dintre semne. Este semnul societății și grupurilor de prieteni. Vedem că spre deosebire de Leu, Berbec sau chiar Balanța, nu mai este vorba de tine mai deloc, de fapt nici nu mai e vorba de cupluri ci despre grupuri de prieteni și societatea în larg. Vărsătorul este semnul altruismului, în care suntem îndemnați să fim modesti și oferim fără a aștepta absolut nimic înapoi. Ne abandonăm dorințele și impulsurile nu doar pentru persoana cu care am făcut casă sau familie ci pentru grupuri de oameni sau chiar și străini. Simbolic e și ceva deosebit aici fiindcă vorbim despre un Om în opoziție cu o fiară nobilă reprezentată de Leu. Și mai mult, un om ce cară și aduce apă altora.


Puterile planetare ale Soarelui: Ambiții și dorințe lumesti, noi proiecte sau joburi, pace, pentru a obține bani și favoruri din partea oamenilor aflați în putere, recapatarea vitalității, recapatarea obiectelor sau proprietăților pierdute, noroc, noi proiecte, prietenie, sănătate fizică și mentală, aducerea bucuriei în viața de zi cu zi, promovări, nobilitate, avansări în carieră, onoare, lumină, îndeplinire personală, promovare, încredere de sine, vitalitate, legea, bănci, masculinitate și paternitate, copii mici și tineri.


Culoarea corespondentă: Galben Auriu

Cartea de Tarot: Soarele

Sefira: Hod


Sper că informațiile prezentate mai devreme vă vor fi de folos atât în înțelegerea Soarelui în astrologie cât și cum puteți folosi puterile sale în magie.


Multe binecuvântări.

Frater Iustin Levi

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu