luni, 9 octombrie 2023

Apelul către divinitate

 Apelul către divinitate


Se întâmplă ca din când în când să revin la cărțile și textele magice pe care le-am procurat în formă fizică. Țin foarte mult la calitatea acestora fiindcă spre deosebire de alte cărți pe care le citesc doar o singură dată, aceste grimoire-uri necesită studiul și revenirea asupra textului. Una dintre aceste cărți este Arbatel - Despre Magia Anticilor, ediția bilingvă scrisă de către Joseph H. Peterson. Am scris într-un alt articol cum este probabil unul dintre cele mai simple și elegante sisteme de magie, spre deosebire de Cheile lui Solomon, Papirusul Magic Grec, Grimoirium Verum sau Heptameronul.



După o conversație cu un prieten și el practicant de magie ceremonială din Australia despre felul în care își desfășoară el ritualurile, aflu că acesta, împreună cu alți practicanți pentru care am mult respect, mereu se roagă înainte de a începe vreo ceremonie magică. Inclusiv în exemplele de ritualuri pe care mi le-a împărtășit, văzusem că rugăciunea către trinitate era începutul operațiunilor, până și înainte de trasarea și consacrarea unui cerc de protecție. Acum eu, cât și el și alții care ne aflăm pe această cale, avem o abordare mult mai creștinășească asupra practicii, asta din cauza felului în care am fost crescuți, experiențe personale sau pur și simplu afinitatea noastră pentru religia Creștină. Nu e nevoie să crezi neapărat în Dumnezeul Creștin ca să funcționeze, te poți ruga în felul tău în funcție de credințele tale religioase, fie că ești Musulman, Evreu, Hindus sau practici vreo formă de religie neopagană.


Ideea esențială este apelul către divinitate înainte de a începe să reciți restul conjurațiilor și incantațiilor. Apelezi la forța și autoritatea cea mai mare, doar ca apoi, prin binecuvântarea providenței, să poți chema spirite, energii și inteligențe să te slujească.


Citatul din Arbatel este următorul:





"Aforismul 2


În toate lucrurile pe care le faci, cheamă numele Domnului, altfel nu vei realiza nimic fără invocarea numelui lui Dumnezeu prin sau Fiu născut. Astfel, folosește spiritele date ție ca slujitori fără asprime sau prejudecăți, ci cu respect față de Domnul spiritelor la fel cum tu te rogi lui Dumnezeu. Petrece-ți restul vieții în pace pentru slava lui Dumnezeu și trăiește-o spre binele tău și al aproapelui."


Cartea aceasta este plină de aforisme, unele foarte clare, altele mai criptice. Cred că autorul textului a simțit nevoia deosebită să pună acest aforism printre primele, astfel încât cititorul să înțeleagă atitudinea pozitivă și smerită pe care practicantul de magie sacră trebuie să o aibă.


Am simțit nevoia să vă scriu aceste lucruri tocmai fiindcă dorința mea este să vă amintiți să fiți smeriți, iar ca această calitate nu are doar aplicabilitate în viețile noastre spirituale în care căutăm să ne întoarcem către divinitate. Această atitudine smerită are inclusiv beneficii enorme pentru îndeplinirea dorințelor noastre mai mondene pentru care facem ritualuri de manifestare.


Vor urma alte articole folositoare. Să aveți o zi binecuvântată.


Frater Iustin

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu