miercuri, 4 octombrie 2023

"Ce se aseamănă, se adună"

"Ce se aseamănă, se adună"


În viețile noastre de zi cu zi, tot auzim fraza "Opusele se atrag". Nu neg că nu există puțin adevăr în această frază. Este adevărat cel puțin când vorbim de relații interpersonale, că bărbații sunt atrași de femei și invers; cel puțin așa este cursul firesc, cu excepțiile de rigoare pe care le cunoaștem. Totuși, dacă privim această frază din perspectiva unui practicant de magie, vedem că nu prea funcționează. 

Chiar și în activitățile noastre mondene, putem spune că "Opusele se atrag", dar chiar și așa, pentru a forma un cuplu, bărbatul și femeia trebuie să aibă interese și calități care se aseamănă și coincid, precum aceleași seturi de valori, principii, atitudini față de felul în care abordează relațiile, chiar și niveluri de educație ce se aseamănă.



Oricum, numele acestui articol se numește "Ce se aseamana se aduna". Și la ce mă refer în cazul de față este că, în contextul unui ritual magic, fie că este magie simpatică, ceremonială sau de altă natură, este bine să ții pe altar obiecte care se aseamănă simbolic.
De exemplu, dacă vrei să faci un ritual de iubire, trebuie să interacționezi cu obiecte și simboluri ce țin de acest lucru. Culoarea lumânărilor să fie roz sau roșu, poți ține pe altar flori frumos mirositoare, poți pune o piatră semi-prețioasă ce este des asociată cu pasiune sau imagini cu animale care se împerechează pe viață.

Inclusiv fundalul sonor contează; în timp ce desfășori ritualul, merge să ai în surdină muzică cu această tematică. Poate fi genul de jazz lent senzual sau chiar muzică pop despre așa ceva. Totuși, evitați acele melodii cu subiectul de despărțire; nu vreți așa ceva. În fine, ceea ce îmi doresc să subliniez aici este că în magie, pentru a face un ritual să meargă bine, simbolurile trebuie să aibă aceste asemănări, iar cele care se opun trebuie musai să fie evitate.

Motivul este că vrei ca energia și atmosfera create de ritual să te mențină în acea stare asociată cu emoțiile și trăirile experienței pe care o dorești îndeplinită. În cazul ritualului de iubire, nu vrei să ai un obiect ce ar simboliza ceva ce nu ar avea nicio legătură cu scopul operațiunii magice.


Vor urma mai multe articole utile pe viitor. Multe binecuvântări!


Frater Iustin 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu