sâmbătă, 21 octombrie 2023

De pe raft: Astrologia de la Cer la Pământ - Valeriu Pănoiu

De pe raft: Astrologia de la Cer la Pământ - Valeriu Pănoiu


Astrologia, împreună cu Magia și Alchimia, este una dintre cele 3 științe Hermetice. Dacă Alchimia este aproape complet ignorată de către publicul larg, în timp ce Magia sau Teurgia este văzută fie cu scepticism sau teamă, Astrologia a rămas în continuare una dintre cele mai larg acceptate dintre aceste arte și științe.

În acceptarea sa în viețile noastre de zi cu zi, a suferit și din cauza comodificării acestei discipline. Fiecare ziar publicat avea o rubrică de horoscop, ulterior acestea fiind prezentate în emisiuni radio și bineînțeles în cele TV.

Însă cu comodificarea acesteia, mai toată esența ei a fost pierdută și a ajuns să fie disconsiderată ca fiind doar o preocupare a persoanelor ce fie nu au o înțelegere bună a științelor ale naturii sau a creatorilor de conținut pe site-uri precum Tik-Tok.

Mă întristează puțin totuși că această știință nobilă a ajuns să fie disconsiderată ca o simplă superstiție comun acceptată când știu adevărata valoare a acesteia.

Provocarea oricărui om ce vrea să învețe adevărata astrologie, este găsirea de resurse credibile ce sunt bine cercetate.

Iar aici Valeriu Pănoiu vine cu soluția acestei probleme cu "Astrologia de la Cer la Pământ".



Pentru un subiect precum astrologia, care poate deveni foarte complicat, am rămas plăcut surprins de cât de ușor de înțeles sunt explicațiile autorului.

Acesta descrie într-un limbaj foarte ușor de înțeles concepte de bază legate de semne, planete, case și aspecte. Intră inclusiv în desfacerea simbolurilor planetelor, explicând folosirea curburii și crucii.


Realizez că Valeriu Panoiu sigur deține cunoștințe ce merg mult mai departe decât astrologia în care vad că s-a specializat.

Presărate printre frazele sale simple dar elegante legate de această știință, găsim și referințe literare, biblice, altele care duc la celelalte științe ezoterice precum alchimie și teurgie.

Această carte te ia de la stadiul unui complet neofit al acestei științe și te face capabil să citești o astrogramă singur.

Ce-i drept, este adevărat că acest text este o introducere în Astrologie.

Vorbim despre un subiect ce este extrem de complex și are sute de aplicabilități în viața reală, nu doar în predicții pe termen scurt sau înțelegerea personalităților.


Eu sunt mereu în căutare de texte în Limba Română ce chiar sunt valoroase, și acesta este clar unul dintre ele.

Recomand cu multă încredere!


Multe binecuvântări.

Frater Iustin 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu