luni, 5 februarie 2024

Jurnalul de Practica si Ritualuri

 

Se pare că sunt sub vreo influență Mercurială, fiindcă ultimele 3 articole au fost toate legate de subiectul scrisului. Vorbesc aici despre frazele de intenție, Mercur în Astrologie și Jurnalul de Vise.

Trecem mai departe azi cu Jurnalul de Practică și Ritualuri. Acest jurnal este cel mai des întâlnit. În multe tradiții occidentale este văzut ca acea carte în care îți notezi toate ritualurile, ce ai vrut, ce și cum ai făcut să se îndeplinească.




Eu vă ofer o altfel de perspectivă ce nu ține doar de îndeplinirea unor dorințe prin practică magică, ci un jurnal de practică spirituală ce mai mult are rostul de a cataloga ritualurile, exercițiile și meditațiile pe care le parcurgeți zilnic în calea inițiatică.

În cazul meu, mă folosesc de un astfel de caiet sau agendă pentru a-mi scrie atât aceste practici zilnice de teurgie, cât și taumaturgie.

Jurnalul de Practică și Ritualuri este al 2-lea din cele 3 de care vei avea nevoie ca să îți cataloghezi progresul și practica, și din punctul meu de vedere are rolul central, fiindcă este cel prin care acționezi "magie" asupra realității tale în spațiul sacru.

Cel de vise are rostul de a observa și analiza felul în care te transformi în interior, în partea ta subconștientă în timp ce călătorești în alte lumi în timpul somnului, iar jurnalul tău de zi îți este de folos pentru a urmări acțiunile și evenimentele tale din viața ta cotidiană în afara spațiului sacru.

Dar revenind la cel de practică și ritualuri, acesta este central, fiindcă aici notăm cum punem schimbări în mișcare în minte și în lumele nevăzute pentru ca ulterior să se reflecte în noi și în lumea ce ne înconjoară.

Acest jurnal poate fi ori un caiet ori o agendă. Aspectul nu este musai să fie pretențios dar las asta la preferințele estetice a fiecăruia.

După ce faci ritualurile, meditațiile și exercițiile tale zilnice, notează ziua, ora și minutul împreună cu ce ritualuri ai făcut.

În acest jurnal vei nota atât practica ta zilnică, precum Ritualul Mic al Pentagramei și Pilonul central și altele în funcție de unde te afli pe calea ta de inițiere, cât și ritualurile mai specifice, precum unul în care manifești ceva cu o lumânare, sigiliu sau apelând la un spirit sau pur și simplu rugându-te.

Notează observațiile tale. Cum te simți și ce senzații ai avut înainte, în timp și după ritual. Ce gânduri ți-au venit, dacă ai avut vreo experiență paranormală. Descrie cât timp ai petrecut făcând aceste tehnici și când ai terminat.

Pentru ritualurile specifice, asigură-te că ai notat toate obiectele pe care le-ai folosit. Dacă ai folosit lumânări, ce fel de lumânări și de ce culoare. Dacă ai folosit rășini, de ce arome. Pietre semiprețioase sau cărți de tarot. Notează și faza lunii și semnul în care se află împreună cu alte planete, dacă realizezi vreo operațiune planetară.

Trebuie să scrii cât mai multe detalii, ca apoi să le poți revizui mai târziu când efectul s-a manifestat. Iar dacă nu s-a manifestat, vezi ce ar fi cauzat această problemă.

Ideea este să tratezi un ritual magic de așa natură ca un experiment științific.

Eventual, când vei ajunge la Jurnalul de Zi și vei observa cum intențiile tale s-au îndeplinit, vei putea să verifici când ai făcut ritualul în ce circumstanțe și să știi cum să-l reproducă ușor pe viitor. Acest lucru se poate aplica și dacă ai făcut unul prin care vrei să afli informație prin vise, comparând jurnalul de vise.

Cam atât despre acest jurnal.

Cel mai sigur voi încheia această serie cu jurnalul de zi în câteva zile.


Multe binecuvântări tuturor.

Frater Iustin Levi

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu