joi, 8 februarie 2024

Jurnalul de Zi

 Aceasta ar trebui să fie ultima intrare despre jurnale, cel puțin pentru ceva timp.

Jurnalul de zi este cel pe care multă lume îl ține. Dintre celelalte două despre care am vorbit acesta este cel mai ușor de înțeles.




De fapt mă și gândeam dacă mai are vreun rost să scriu și acest articol de blog, dar am zis că hai să o facem și pe asta.

Jurnalul de zi, la fel ca celelalte două poate fi un caiet sau o agendă în care îți vei scrie experiențele din ziua respectivă.

De obicei aceste intrări merg făcute seara înainte de culcare pentru a folosi și aceste momente pentru a reflecta la ce ai făcut și prin ce ai trecut de-a lungul zilei.

La fel ca celelalte 2 jurnale, notează data în care faci intrarea împreună cu observațiile tale de-a lungul zilei. Notează evenimentele importante, ce ți-a plăcut și ce te-a deranjat la ziua respectivă.

Notează ce ai făcut și ce ai fi vrut să faci dar nu ai reușit. Poți folosi și această ocazie pentru a seta diverse intenții de care să te ții ziua următoare.

Acesta este și momentul în care poți practica și recunoștința. Recomand să îți notezi 3 lucruri pentru care ești recunoscător ca să poți încheia ziua pe o notă pozitivă.

Jurnalul de zi poate deveni mai complex în funcție de ce grad în evoluția ta spirituală vei atinge. Diverse grade vor necesita intrări de natură diferită pe care le voi dezvălui cu alta ocazie.

Ce este important de reținut este că acest jurnal de zi are de fapt ca scop principal catalogarea schimbărilor din viața ta cauzate de către practica ta magică, meditațiile și exercițiile pe care le vei întreprinde în jurnalul de ritualuri.

Cele 3 jurnale au rol important în felul lor, dar toate sunt de fapt împreună un singur jurnal. Motivul pentru care sugerez să le scrii pe agende sau caiete diferite este să poți răsfoi mai cu ușurință printre ritualuri, vise și activitățile tale zilnice.

Multe binecuvântări.

Frater Iustin Levi

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu