sâmbătă, 17 februarie 2024

Venus în Astrologie

 Am ajuns la Venus și semnificațiile sale astrologice. Pe lângă Jupiter, Venus este una dintre planetele benefice. Le numim benefice fiindcă simbolizează lucruri care ne place să le avem în viețile noastre.

În cazul planetei Venus vorbim despre dragoste, frumusețe, prietenie, artă, senzualitate, lux, muzică. Mai pe scurt toate lucrurile care ne fac viețile mai frumoase.

Venus este puternic asociată cu feminitatea, la fel ca Luna, și în mai multe culturi și religii a fost asociată cu zeități feminine asociate cu iubirea și frumusețea.

Câteva ar fi: Astarte, Inanna, Frigg, Afrodita, Tanit, Hathor.

Venus la fel, este planeta valorilor. Ea conferă valoare și în context magic este foarte folositoare în a produce bani sau valoare din nimic în timp ce Jupiter are mai degrabă expansiunea fondurilor sau a veniturilor.

Semnul sau casa Venusiană din harta astrologică va indica ce ne atrage, ce vrem să obținem și ce este considerat valoros pentru noi.

De aceea Venus este o planetă importantă, fiindcă în funcție de plasarea sa, vom ști ce prețuiește un om când ne uităm la astrograma.

Aceasta este deseori aproape de soare și tranzitează boltă cerească împreună cu Soarele și Mercur dar la o distanță mai mare de celelalte două.




În continuare voi explica demnitățile și detrimentele sale:


Domiciliu în Taur:

Taur este unul dintre semnele de domiciliu ale acestei planete. Aici energiile Venusiene se exprimă armonios și pur și simplu "frumos". Spun asta fiindcă Taur este semnul frumuseții. Este un semn fix de pământ ce conferă stabilitate și materializarea valorilor în lumea reală. De aceea persoanele cu Venus în Taur sunt în general atractive și sunt pricepute în tot ceea ce este arta, fie că vorbim de arte plastice, muzică sau arta culinară. Simțurile sunt îmbătate cu acest plasament fiindcă Taur este și semnul luxului și senzualității. Semnul în care vrei să trăiești și să te bucuri de acel moment din viață din care nu vrei să te miști. Menționez aici că Taur este semnul senzualității și nu al sexualității, sunt lucruri diferite și aceasta ține de semnul Scorpion.


Domiciliu în Balanță:


Balanța ține de tot ce înseamnă comunicare în doi, parteneriate, prietenie, căsătorie, pace și înțelegere între oameni. Venus fiind și planeta păcii și prieteniei sau parteneriatelor se simte foarte confortabil și aici. Balanța este un semn cardinal de aer, nu prea seamănă deloc cu Taur dar este și semnul legilor și compromisurilor. Legile și înțelegerile dintre oameni ne permit să ducem o viață pașnică și liniștită. În plus Balanța ține de tot ce legat de parteneriate inclusiv de căsătorie. Iubirea adică Venus înflorește în căsătorie și armonia pe care Balanța încearcă să o aducă în viețile noastre. Știm că o căsătorie implică mult dialog și compromisuri, iar Venus fiind planeta păcii preferă acest plasament, spre deosebire de Berbec care îi este opus și preferă să se lupte decât să ajungă la un compromis.


Exaltare în Pești:

Peștii sunt semnul spiritualității pure, al abandonului de sine și dizolvarea ego-ului. Este semnul celor mai mari mistere. La fel este și semnul inspirației și percepțiilor extrasenzoriale. Persoanele cu multă energie de Pești sunt pur și simplu oameni inspirați parcă de Divinitate. Venus fiind planeta valorilor ajută să aducă aceste concepte infabile în lumea noastră materială și prin această combinație mulți artiști ajung să producă opere uimitoare de literatură, film, arte plastice etc. Este la fel și un semn cam haotic, ținând cont că este mobil de apă iar Venus se simte confortabil în acest curs constant de emoții și idei ce apar parcă din neant.


Cădere în: Fecioară

Fecioara este un semn Mercurial, mobil de pământ și Venus are probleme cu asta. Fecioara are un fel de obsesie cu ordinea, curățenia și sănătatea. Chiar dacă toate aceste lucruri ne sunt benefice, nevoia de a rationaliza și a pune totul în ordine este restrictivă pentru Venus. Aceasta are nevoie măcar de puțin spațiu de mișcare și puțin haos sau dezordine ca să permită să se exprime. În plus Fecioara tinde să analizeze tot ce îi stă în cale și nu își acordă un moment să trăiască momentul prezent, spre deosebire de Pești. Mai pe scurt am putea spune că iubirea nu se descurcă în știință și rațiune și mai mult în sfera spirituală tipica semnului Pești.


Exil în Berbec:

Berbecul este copilul zodiacului. Totul trebuie să fie despre el și nevoile sale acum. Este un semn cardinal de foc și tinde să se arunce cu capul înainte în tot felul de proiecte, aventuri și lupte fără să gândească înainte. Venus nu suportă conflictul și această fixație doar pe propria persoană, pentru că știm și noi că iubirea poate fi exprimată cel mai bine când dai și lași de la tine pentru binele celui pe care îl iubești. Plus că natura spontană a acestui semn și inabilitatea de a duce proiecte până la capăt creează probleme în îndeplinirea unei munci sau arte pe care Venus o apreciază.


Exil în Scorpion:

Am spus mai sus că Scorpionul este semnul sexualității și nu ar trebui să confundăm iubirea și senzualitatea cu sexualitatea, sunt lucruri diferite dar care au potențialul să fie exprimate frumos împreună. Problema cu Venus în Scorpion e că aici planeta frumuseții este despuiață și nerușinată. Valoarea sa se pierde când participă în tot ce este tabu. E ca o femeie care arată tot, oferă tot la mulți și în procesul acesta se devalorizează. Scorpionul este și semnul emoțiilor extreme, patimi și obsesii. Iubirea nu este nici patimă și nici obsesie, sensul acestui termen este poluat. E clar că Venus este dezonorată de un astfel de plasament.


Puterile planetare Venusiene sunt următoarele: Dragoste și iubire, prietenie, căsătorie, artă, teatru, arte plastice, frumusețe, senzualitate, plăcere, confort, lux, romantism, frumusețe fizică, sexualitate feminină, întâlniri, parteneriate personale sau de afaceri, armonie, muzică, contracte, venit individual, manifestarea de obiecte, femei.


Culoarea corespondența: Verde

Cartea de tarot: Împărăteasa

Sefira: Netzah


Sper că informațiile prezentate mai devreme vă vor fi de folos atât în înțelegerea lui Mercur în astrologie cât și cum puteți folosi puterile sale în magie.


Multe binecuvântări.

Frater Iustin Levi

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu