sâmbătă, 3 februarie 2024

Jurnalul de Vise

Jurnalul de Vise


Fiecare practicant are nevoie de 3 jurnale. Unul de vise, unul pentru practică și ritualuri, și unul în care să-și scrie întâmplările și observațiile din ziua respectivă.

Începem în acest articol cu jurnalul de vise și rostul acestuia.



Orice persoană care vrea să pășească pe această cale și practică trebuie să-și catalogheze cu atenție acțiunile atât în starea de veghe, cât și în cea de somn. Când dormim, nu doar stăm întinși și visăm, ci trecem prin procese psihice și fiziologice complexe.

În plus, corpul astral poate să părăsească limitele corpului fizic și să călătorească în lumi, timpuri și în preajma unor evenimente ce relevă informație despre unde se află și în viața reală.

De aceea, neofitul trebuie să înceapă să țină un jurnal de vise și să catalogheze aceste experiențe onirice, ca ulterior să deslușească schimbările prin care trece și cum mecanismele și procesele interioare din acesta se schimbă sau poate stagnează.

Pentru a ține un așa-numit jurnal, nu este necesar să fii un expert în psihologie Freudiană sau Jungiană. Este de ajuns doar să notezi în fiecare zi tot ce îți amintești.

Jurnalul poate fi un caiet sau o agendă. Nu este nevoie să fie una scumpă sau costisitoare, fiindcă de-a lungul anilor vei trece prin MULTE agende și caiete. Scopul este să ai pe ce să scrii, incât să poți cataloga toate aceste experiențe.

De preferat în fiecare dimineață, după ce te-ai trezit, notează-ți în caiet data și tot ce îți amintești din vise. Descrie locația, obiectele, ce făceai, cum te simțeai, ce alte persoane sau personaje erau cu tine, ce făceau etc.

Dacă nu îți amintești nimic, și asta se va întâmpla destul de des la început, nu te îngrijora. Pur și simplu scrie data și mențiunea: "Nu îmi amintesc ce am visat în noaptea asta" sau "Fără Vis".

Vei observa că pe parcurs ce te ții de practica ta magică, indiferent de sistem, visele se vor schimba. Este posibil ca anumite simboluri sau teme să devină recurente și să reflecte ce se petrece în viața ta de zi cu zi, cât și în cercul tău sacru în care te ții de practică.

Se spune că înainte ca lumea să învețe să scrie și să citească, era mult mai atentă la vise, și că acestea serveau ca un mecanism prin care strămoșii noștri găseau sens în viețile lor.

Visele pot fi de multe feluri, pot fi plăcute, coșmaruri sau vise profetice ce îți arată lucruri ce au fost, sunt și vor fi.

Nu toți au acest talent nativ, dar dacă te ții de această observație atentă a viselor, vei începe să descoperi sensul sau.

Eu o perioadă de timp nu înțelegeam de ce visele mele aveau o tendință spre violență. În majoritatea viselor fie eram martor la scene de violență sau eu eram cel care lupta sau se bătea. Inițial nu știam de ce, fiindcă în viața de zi cu zi sunt un om foarte pașnic, dar în timp, odată cu practica, am început să îmi dau seama și ce se petrece.

Fiecare dintre voi va avea revelații diferite în sensul acesta.

Voi continua în curând cu rostul jurnalului de ritualuri și cel de zi pentru a completa această serie.


Multe binecuvântări.

Frater Iustin Levi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu